Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона

Екип от финансисти бистрят двойни заплати за управниците
Обновена: 11 юни 2012 21:41 | 11 юни 2012 21:19,
964
Вместо под 3, Борисов ще се подписва под заплата от 6 бона
Снимка: Булфото

Възнагражденията на висшите държавни служители ще бъдат увеличени със закон. Екип към вицепремиера Симеон Дянков подготвя текстове, с които доходите на висшите управници да се удвоят от началото на следващия мандат.

Един от мотивите е държавата да може да привлича на отговорни постове високоплатени кадри от бизнеса, съобщи bTV.

В момента заплатите на премиера, на председателя на парламента, депутатите, министрите зависят от средномесечната заплата на наетите в обществения сектор.

Още по темата

Този показател се променя на тримесечие, а в момента е 752 лева. Депутатската заплата сега е 2253 лева, на министрите - около 3000, а на заместниците им - около 1400 лева. На председателя на парламента и на премиера - около 3300 лева, което е 55% върху депутатското възнаграждение.

Още през ноември премиерът Бойко Борисов се зарече, че преди да си отиде от власт ще вдигне заплатите на следващите министри. Тогава той даде за пример как носи цялата отговорност в държавата срещу възнаграждение от 1500 евро.

"И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват "Борисов е виновен" – и това, за 1500 евро, каза тогава Борисов и посочи, че 240 – 250 – 260 хиляди евро на година получават колегите му в Брюксел.

Проектът на закона все още е в начална фаза. Още не е ясно кои висши държавни служители ще обхване. Не е решено и точно как ще се определя заплатата им и как размерът й ще се обвърже с дохода на хората, работещи извън стените на властта или със състоянието на икономиката.

Едва след отговора на тези въпроси ще се прави оценка колко ще струва на бюджета финансовото стимулиране на властта и може ли той да го понесе.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
664
0
 
4
 
! Отговори
Drago преди 12 години
Схемата е: всеки от управлението работи зле, т.е. само за себе си, така следващите са винаги надежда за по-добро, но и те работят зле и за себе си, и след това следващите! Така се гарантира "сменяемост", и все някога отново първите ще дойдат на власт! Един вид си гарантират едни на други властта, а междувременно крадат като невидели! Докато тоя *** народ не го схване това, е так ще е! Докато въобще го има тоя народ де...
663
0
 
7
 
! Отговори
до 837 преди 12 години
Права си,но само на теория,а практиката при нас е друга.Когато и тук един барман започне да взима по 1000E заплата на светло, нека да се вдигнат и на управляващите заплатите,но на този етап,когато 2/3 от народа тъне в мизерия най-справедливият вариант е да се обвържат с БВП. Ако БВП е нарастнал в рамките на календарната година-със същият % да си увеличат заплатите,но ако е намалял да си ги намалят със същият %,защото това реално е параметъра, който пряко зависи от работата на висшите служители
662
0
 
1
 
! Отговори
КАРНОБАТ преди 12 години
няма да допусна *** от тв скат да проявяват своята поредна натраплива пропаганда
661
6
 
9
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 12 години
Нормално е да получава такава заплата премиера, без значение дали е бойко или друг, нормално е хората които са на отговорни длъжности да получават добри доходи, не може да се сравни работата на премиер и на чистач, нито пенсиите на двамата, проблема не е в размера на заплатите, а в това че драскачите искат някой друг да им нареди живота наготово, забравихте че трябва да се борите за него, забравихте че като работиш за минимална заплата по 18 часа на ден и не протестираш сам си виновен за това
660
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
проклети да сте и всички изедници и продажници, проклети да сте до девето коляно
659
16
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
В Гърция моя приятелка, която работи като барманка, взима около 1000 евро. Работата й ви е ясна. А искате министър-председателят да взима по-малко? Бива, може, ама то това на нищо не прилича...
658
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През мандата на следващото правителство , което и да е то , Тиквуня ще има да се репчи, като за пенсиите : Ето аз ви вдигнах двойно заплатите ! Вярно , ама пак с нашите пари !Пък знае ли човек , какви сметки си прави , може да иска да си подложи на меко и да се застрахова срещу грубо отношение ?
657
1
 
19
 
! Отговори
БУРГАС преди 12 години
Всъщност 6000 заплата за премиер в ЕС не са много пари,нооооо ако минималната заплата в страната му е, хайде да не сме максималисти, но да кажем 700-800 лева.В момента удвояване на заплатата на който и да е държавен служител звучи по-скоро цинично отколкото логично.
656
1
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 12 години
Бойко, това са 40 мои пенсии! Как не Ви е срам.
655
0
 
16
 
! Отговори
промяна преди 12 години
Няма лошо да се получават заплати в пъти повече от предвиденото. Проблеза е в минималната работна заплата и в минималната пенсия. 6 000 лв. са на заплатата на върха и 144лв. минимална пенсия, близо 42 пъти разлика. Това е проблема, но ГЕРБ няма политика по доходите. Постоянно има увеличение на ток, газ, пално, вода, бензин, дизел, захар, олио и т.н. но увеличение на доходи-няма. Така не може да се увеличи потреблението и оттом боксуваме. Толкоз могат-на изборите-други.
654
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мутрата се оля.
653
2
 
28
 
! Отговори
нещо не е наред! преди 12 години
Да утилизираш снаряди за 350 лв. - да рискуваш живота си.Или да си премиер за 6000 лв. за да тровиш живота ни?
652
0
 
15
 
! Отговори
генерал Жуков преди 12 години
И това да стане във време на криза когато бюджетните са замразени, никой няма да излезе да протестира..
651
4
 
4
 
! Отговори
Гастербайтер преди 12 години
ХАХАХАХАХА.Аз получавам повече.
650
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е заплатата на премиера да е по - висока. Писачи ***, каква отговорност носите? Само няма да мога да казвам, че получавам премиерска заплата. Досега премиера получаваше със 100 по - малко от мен.
649
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станете и вие Бойковци,подписвайте се.
648
3
 
26
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Не можело той като носи цялата отговорност да взима 1500 евро.Абе аланколу премиерът на Италия се отказа от заплатата си в името на народа и заради кризата.А Цветелина Бориславова стана милиардерка благодарение на Борисов.На всичко отгоре този *** за какво носи отговорност като той от нищо не разбира и какво изобщо работи освен да реже ленти и да рита топка.Дали е прочел и един доклад по каквато и да е тема.Нестига,че са кретене,но са и нагли ***,които извършват геноцид над българите!
647
3
 
7
 
! Отговори
гост преди 12 години
Пак го докарваме само от заглавия! Борисов ще се подписвал за 6 бона. Кога? Това го гласят за следващ мандат, кой ще е "Борисов" не се знае. Само се хващаме на глупавите заглавия и пишем ли пишем! Като сме толкова против да изберем някой, който ще актуализира и нашите заплати с европейските. Той не е казал, че неговото правителство ще ги получава тези заплати. Дайте да намерим достойни за тях, не само да си чешем езиците. На приказките и оплакванията сме силни!
646
5
 
10
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Не слушайте какво говорят,а гледайте какво вършат.Много са загрижени за пенсионери,учители,младежи...въобще ако не ги свалим тези побъркани мутри от власт скоро само те ще останат живи в тази държава.Борисов и Герб обричат българите на мизерия и глад,докато шепа мутри и олигарси пият кръвта на нацията.НФСБ-Национален фронт за спасение на България!
645
1
 
14
 
! Отговори
perko преди 12 години
Все повече се убеждавам че съм прав, когато казвам на децата ми да учат и да бягат от тук! Когато останат мутри и ***, много ще ми е интересно кой ще работи за депутатските кюфтета.

Спонсорирани публикации