Да отброиш "Ден нула"

Новият роман на Дейвид Балдачи у нас от 15 юни
12 юни 2012 14:42, Петя Славова
0
Да отброиш "Ден нула"
Снимка: Обсидиан

Какво се случва в "Ден нула" ще разберем от новия роман на Дейвид Балдачи.

Книгата може да намерим у нас от 15 юни в превод на Веселин Лаптев.

Авторът на„Абсолютна власт”, „Първото семейство”, „Избави ни от злото”, „Дяволският квадрат”, „Шестият” и още 15 бестселъра вмъква нов персонаж този път.

Джон е най-добрият специален агент в Отдела за криминални разследвания към американската армия. За бойните подвизи на баща му генерал Пулър се разказват легенди. Брат му, известен ядрен физик, излежава доживотна присъда за държавна измяна. По време на посещение при него във военния затвор Джон получава спешна задача да поеме секретното разследване на шокиращо престъпление.

В затънтеното миньорско градче Дрейк в Западна Вирджиния са намерени четири трупа. Убити са полковник Матю Рейнолдс, съпругата и децата му. Поради важния пост на Рейнолдс в Агенцията за военно разузнаване случаят се наблюдава от министъра на отбраната. Нареждането е Джон Пулър да действа сам от името на военните и да си сътрудничи с местната полиция.

В Дрейк той открива партньорка, на която може да разчита. Саманта Коул не се е сблъсквала с убийства в кратката си кариера, но е твърдо решена да възвърне спокойствието в своето градче. Скоро жертвите стават осем и докато разкрива измама след измама, Джон осъзнава, че смъртта им е свързана с някаква голяма конспирация. Но той дори не подозира, че тя засяга бъдещето на милиони хора.


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации