Белград се оплаква от наши нагли джебчийки

Тяхна мишена били предимно възрастни жени
Обновена: 13 юни 2012 11:53 | 13 юни 2012 11:45, Елка Василева
30
Белград се оплаква от наши нагли джебчийки
Пазарите навсякъде са предпочитано място за действие на джебчиите. Снимка: архив, Булфото

В Белград всеки ден „вършеят“ стотина джебчии, като най-много са жените и децата, има дори и чужденци, пише сръбският вестник „Вечерне новости“.

В последно време се увеличават случаите на кражби, извършени на пазарите и на централната улица „Кнез Михаилова“, в ресторантите, подлезите, дори в болниците в Белград. Все повече са чужденците джебчии, като те са преди всичко жени, пише вестникът в материал под заглавие „Българки джобят из Белград!“.

Първото място тук е за българките, чиято мишена са предимно възрастни жени, казва Александър Митрович, шеф на отдела за борба с джебчийството в полицията на Белград.

„Неотдавна една българка преджобила 83-годишна американка, която била само за няколко часа в Белград. В подлеза на площад „Теразийе“ за секунди посред бял ден тя й взела портмонето и всичките пари, банковите карти и паспорта“, казва Митрович.

Иначе „Вечерне новости“ пише, че броят на джебчиите в Белград нараства с всеки изминал ден. С идването на лятото и отпуските, когато жп и автобусните гари са пълни с разсеяни, но с много пари пътници, се очаква да нарасне броят на джобните кражби, посочва изданието.

„Най-застрашени са пътниците в градския транспорт, особено по по-дългите линии. Това улеснява джебчиите, които имат време в блъсканицата добре да огледат жертвата и незабелязано да я оберат. Също така обаче са рискови и спирките, тъй като там често има  много хора, те се блъскат да се качат в превозното средство, а с тях и джебчиите, за които това е добре дошло по-лесно да се сдобият с плячката“, казва още Митрович, цитиран от „Вечерне новости“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
42
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Докато държавата ги отглежда като домашни любимци или защитен вид!
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук не става ама по Сръбско може да им чупят ръцете!
2
3
 
8
 
! Отговори
Хихихии преди 11 години
XaxaxaaНие сме 1Уником порода!
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЪЪъъ, нека позная - ***? И до кога ще продължават тия индивиди да ни очернят пред Европа и света? Министерства, нещо реакция, ала бала?