Русия ще контролира производството на водка от космоса

Една сателитна снимка с висока резолюция струва $500
Обновена: 13 юни 2012 15:51 | 13 юни 2012 15:51, Елка Василева
11
Русия ще контролира производството на водка от космоса
Злоупотребата с алкохол убива половин милион души всяка година в Русия. Снимка: архив, Reuters

Руските власти ще контролират производството на алкохол от космоса с помощта на инфрачервени сателитни снимки, с които ще идентифицират производителите на нелегална водка и онези, които превишават разрешеното количество, съобщава  руският вестник"Известия".

Миналата година броят на фирмите, които имат лиценз да произвеждат алкохол в Русия, беше намален наполовина, но някои от тях продължиха да работят и без лиценз, разкрива вестникът.

Наблюдение с помощта на сателитни снимки вече позволи на федералната служба за регулиране на пазара на алкохол да разпознае нарушителите.

Експертът Борис Дворкин изтъква пред вестника високата цена на подобно наблюдение - всяка сателитна снимка с висока резолюция струва 500 долара (400 евро).

Юристи, цитирани от "Известия", се усъмниха в законността на подобни средства и подчертаха, че контролът за производството на алкохол ще се извършва според регламентирани процедури.

Руските власти неколкократно призоваха за засилване на борбата срещу алкохолизма в страната и се оплакаха, че гражданите днес пият повече отколкото през 90-те години след разпадането на СССР.

Злоупотребата с алкохол убива половин милион души всяка година в Русия, с население от 141,2 милиона и се отразява на продължителността на живота, по-ниска в сравнение с бедни страни като Бангладеш или Хондурас, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да си направят снимка на мозъка кой я измисли тъз глупост
10
1
 
0
 
! Отговори
^3АDttack преди 11 години
*************Нали ако някой посмее пияните руснаци ще го мразят повече, отколкото омраза таят към американците. Всичко е само политпропаганда. *************Това е проблема на Руснаците все намират кой да мразят ... това ги убива също толкова колкото и водката а това което са намислили е нещо хубаво не харесвам Путин но подкрепям борбата му с алкохолизма
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са пълни глупости.Разходи от по 500$ за казан, който за произвежда алкохол за 100-200$ годишно.И то във време на финансова криза.Плашат *** с такива неща.Освен това, едва ли има толкова *** руски политик, който да се опита да отнеме водката на руския народ. Нали ако някой посмее пияните руснаци ще го мразят повече, отколкото омраза таят към американците. Всичко е само политпропаганда.
8
1
 
3
 
! Отговори
братушки преди 11 години
айде наздравеееееееееееееееее
7
2
 
12
 
! Отговори
Гьобелс преди 11 години
Толкова вони пропагандата, че не се трае вече. В Русия умират общо 1,950 млн души. Не се връзва 0,5 млн да умират от алкохол , 0.5 млн от хероин, 1 млн от репресиите на Путин и... т.н., не остава място за хората починали от естествена смърт.пп Русия има 143 млн население, което се увеличава."Ройтерската" снимка е много красноречива, особено като идва от страната с най-големите алкохолици - Англия
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека пият ората бе, там затова не дигат пенсионната възраст.
5
2
 
4
 
! Отговори
един руснак преди 11 години
щем като статията е от БТА ,какъв то и да е коментар е излишен ,всичко е ясно !
4
2
 
3
 
! Отговори
русколюб рубладжия преди 11 години
Злоупотребата с алкохол убива половин милион души всяка година в Русия !!!!!! Не е истина. Не може да са повече от 499999. Това са долни инсинуации от САЩ.
3
1
 
6
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
"Спиртоджии" сега пият "Настойка боярышнека". Това е медицински капки от сърдечни болки. Струват в 3 пъти по малко от водка. Купува тези капки във аптеки, дори и в нощо време, казват, че много хубови!!
2
0
 
7
 
! Отговори
Мдааааа........ преди 11 години
От космоса , най-добре се вижда , кой колко и какво пие .
1
1
 
10
 
! Отговори
meri преди 11 години
Дали и нашите няма да почнат да следят от космоса за нелегалните казани, че ни е спукана работата.

Спонсорирани публикации