Токио е най-скъпият град за чужденци

Европейските градове изостават заради кризата в еврозоната
13 юни 2012 07:28, Елка Василева
9
Токио е най-скъпият град за чужденци
Токио е най-скъпият град за чужденци. Снимка: архив, Reuters

Японската столица Токио вече е най-скъпият град в света за чужденците, които живеят и работят там, след като измести анголската столица Луанда в класация на британската кантора Mercer, съобщи Франс прес.

Повечето европейски градове изостават в класацията заради кризата в еврозоната и слабото евро.

Както и миналата година, пакистанският град Карачи остава най-евтиният град в света сред общо 214 града от проучването, като там цената на живота е три пъти по-ниска, отколкото в Токио.

Луанда губи първото място и остава на втора позиция, следвана от Осака, който за пръв път влиза в топ 5. На четвърто място е Москва, а Женева остава на пето, както и през 2011 година.

В изследването базата за сравнение е Ню Йорк, като се взимат предвид транспортът, храната, облеклото, развлеченията, домакинските уреди и жилищата - "често най-големият разход за чужденците", подчертават авторите на проучването.

В него са взети предвид и валутните вариации, определяни от курса спрямо американския долар, като целта е да се помогне на правителствата и многонационалните компании да изчислят заплатите на работещите в чужбина техни служители като част от световната мобилност.

Следващите градове в проучването са Сингапур и Цюрих на шесто място, изкачвайки се нагоре съответно с 2 и 1 място спрямо миналата година. Нджамена в Чад спада с 5 позиции до осмо място, а Хонконг остава на девета позиция.

Париж продължава спада си и губи още 10 позиции до 37-о място, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 11 години
бих заложил повече на Москва !
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най откаченото във Япония ,беше когато ни направиха тест за чистота!Със една бяла кърпа мацнаха мантинелата на едно шосе......и тя остана бяла:)Японска му работа!
5
3
 
3
 
! Отговори
Живяла в Токио преди 11 години
И най-скъпо в Токио, и най-често се тресе земята, и най-радиоактивно, въобще най...
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големото Токио - бетон, бетон и пак бетон....
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зрасти 4-ти некомплекисрано зомбиДай причина поради която един град трябва да стане по-скъп за чужденците работещи и живееши там и как така ще ги различиш и дискриминираш, за да ги отделиш и на тях да им стане по-скъпо ....Аре у десно...лево...направо си у аканото
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставка на ГЕРБ!
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да схвана великата мисъл на драскачите...Що другите градове трее да гонят Токио и те да станат скъпи за чужденците ? Ае ... мое различиш ипонец от бел ... *** ка ше стане у Ивропата ? Паспорт ли ше ти искат навсякъде и ве викат "дръжте го тоя чужденец...требе да плаща по-скъпо...мамка му и иностранец..." ..Да ва питам : абе вие нормални ли сте бе ?

Спонсорирани публикации