ВКС отсече: Цонев е невинен

Магистратите оправдаха бившия министър и по второто обвинение
13 юни 2012 19:30,
55
ВКС отсече: Цонев е невинен
Цонев беше окончателно оправдан. Снимка: архив Булфото

Върховният касационен съд оправда бившия военен министър Николай Цонев. Той беше подсъдим за това, че като министър на отбраната, упражняващ правата на едноличен собственик на държавно дружество "Терем", се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.

Според прокуратурата Цонев е увеличил капитала на "Терем" с 38 246 184 лева. По този начин при разпределение на печалбата за 2008 г. е позволил постъпилите в дружеството финансови средства да останат в "Терем", вместо да се изплатят като дивидент за държавата.

Днес ВКС потвърди решението на Софийският апелативен съд от 27 януари и го оправда окончателно и по второто дело срещу него.

В началото на месеца ВКС го оправда и по обвинение за длъжностни престъпления от преди 10 години, когато е оглавявал доставките за военните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Цирк си отиде клоуните останаха !Явно този Цонев си е за решетки но не по тези обвинения
42
0
 
8
 
! Отговори
но комент преди 11 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ!
41
0
 
7
 
! Отговори
но комент преди 11 години
И сегакакво?Кой ще плаща за безобразията на самозабравилото се прокурорче,за крясъците"на колене престъпник", за въргалянето по пода-ЗА АРЕСТА В БОЛНИЦА-нещо нечувано по света.Ние, всички данъкоплатци.Защо да плащаме, с какво сме виновни?Ами може би сме виновни че още търпим такива хора по дължавните служби.Вместо да си гледа работата и да гони истинските престъпници, прокуратурата се е правърнала в платен инструмент за унищожаване на хора.
40
1
 
9
 
! Отговори
Бай Трендо до 48 преди 11 години
Впечатляващо, г-н Томов, впечатляващо. Надявам се всички пострадали от безобразията на властта да си потърсят правата по съдебен ред, но присъдените от съда обезщетения да са за сметка на виновните длъжностни лица. Същите де се освобождават от държавна работа и да се пренасочват в материалното производство, където да им бъдат осигурени най - благоприятни условия за извършване на високо благородни трудови подвизи...
39
10
 
2
 
! Отговори
зщзщ преди 11 години
напротив роман василев трябва да бъде награден всички престъпници на колене на стадион васи левски и роман василев да комондва ротата огън няма съд няма мъд само така ще се оправят
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо друго да сте очаквали? Докога МВР и прокуратура ще харчат парите на данъкоплатците за хвърляне на прах в очите?
37
0
 
0
 
! Отговори
от медвен преди 11 години
Ай ди би , комшу, ко се запече?
36
3
 
2
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Да бяха му набутали 2- 3 костенурки в двора му и щеше да бъде осъден по бързата процедура . А те го съдят за някакви си 38 милиона лева . Проста работа . Разбира се че няма да го окафезят . Ваша си е държавата то затова и еб. а . х те . ***. ката а.
35
0
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Логиката е следната - ако има уговорка за тази присъда той няма да заведе дело за отговорността на държавата в Софийски градски съд . Така , че да изчакаме какво ще стане . Аз лично съм осъдил държавата в лицето на прокуратурата , районен и окръжен съд на Стара Загора в гр. Пловдив още през 2008 г .и получих добра сума само , че от бюджета , а не от виновните лица както би трябвало да бъде ! Можете да проверите за решението в Окръжен съд Пловдив гр. дело 901/ 2008 г , което е прецедент у нас
34
1
 
16
 
! Отговори
Цонев, не чакай ! преди 11 години
Цонев, не чакай. Още утре подготви жалбата и започвай да съдиш оня лайньо - Роман Василев. Това трябва да го направиш задължително !
33
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук, другари и другарки, става дума за пари. За МНОГО пари! Всички го знаят. Даже и двамата му съдружници на тоя, бивши военни, настоящи милиардерчета. Затова ще е невинен вовеки!
32
1
 
16
 
! Отговори
брат МУ на винету преди 11 години
пиша ви бавно ,защото не можете да четете бързо .АКО ИМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДЛЪЖНОСТНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЩЕШЕ ДА Е ОСЪДЕН ,ама няма ,нямааааааа.държавата да чака ЧЕСТИТКА ВЪВ ВИД НА ЕВРО ОТ БРЮКСЕЛ ,айде честито на роман и другите .
31
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом Цецо или Бойко са казали, че някой е виновен, то той е виновен!Съдии, мъдии, доказателства, гадателства само с на кумунизите измислиците ни пълнят главите!Цонев на колене доживот трябва да го накарат да застане тоя доказан престъпник и грабител на народа!
30
16
 
8
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
И галевите са невинни и маргините и наглите и сумистите и а. петров и бсп. В България всички престьпници са невинни и ще бъдат до като ги съдят наи голямите престъпници назначени от едно черничко бизмесненче с протекции от бсп
29
18
 
6
 
! Отговори
коко преди 11 години
тоя ли е невинен.бах ти правосъдието.
28
15
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Николай Цонефф е...невинен,както са...невинни и братя Галеви;ама те...бегаха и недочакаха Темида,да ги...оневини.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а иначе ареста беше впечатляващ, и явно трябваше да е скандален...
26
0
 
16
 
! Отговори
Хакер преди 11 години
Да не забравим- че един ден ще обесим, и то именно на кабел за монитор- и къдравия Явор Колев- дето чете всичките ви постове тук и дава IP адресите ви за мониторинг.....А не само самозабравили се прокурори- новобогаташи. Идете и вижте къщата на Романчо...
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Логично решение на съда. Абсурдно е самото обвинение. Вместо да му повдигнат обвинения за истинските далавери, те се хванали със съвсем нормални неща за управлението на една фирма. Още повече, че в конкретния случай няма щета за държавата. Бойковистите като са много на ти що не взеха решение за намаляване капитала на дружеството и да си приберат горницата? По-важно е да ревеш с цяло гърло: "престъпници, крадци, мошеници,...", а ГЕРБ са такива.Като в приказката: "Крадецът вика 'Дръжте крадеца'"
24
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Роман Василев трябва да бъде съден и уволнен. Цветанов - публично унизен. Това заслужават. И журналистите, които угоснически ни втълпявяхя и пускаха унизителните филми на цветанов нон стоп по телевизията, трябва да понесат отговорност. Не може в една правова държава да се раздават присъди от екраните. Още повече, че за три години това лобистко правителство заграби повече от всички до сега. С всеки нов закон изразяват желание да ни оберат до шушка.