Григор Димитров не спира да блести в Куинс

Българинът достигна до четвъртфиналите на надпреварата
14 юни 2012 16:37, Георги Пешев
46
Григор Димитров не спира да блести в Куинс
Гришо продължава с чудесното си представяне на трева. Снимка: Ройтерс

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа поредната си блестяща победа в тазгодишното издание на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс клъб, Лондон, с общ награден фонд 625 300 евро.

След като отстрани последователно Боби Рейнолдс (САЩ) и Жил Мюлер (Люкс), младият хасковлия се справи със съпротивата и на отлично представящия се напоследък Никола Маю, побеждавайки го в два сета – 7:6, 6:4.

Двубоят не започна по най-добрия начин за първата ни ракета, който бе подвластен на напрежението в началните минути и още в третия гейм трябваше да отразява две възможности за пробив.

Все пак Гришо успя да се измъкне от критичната ситуация и спаси подаването си, но в седмия гейм неизбежното до момента се случи и Маю стигна до така желания от него пробив.

Радващото за всички приятели на българския тенис обаче бе светкавичната реакция на Григор, който значително повиши качеството си на ретурите, възползва се от липсата на първи сервис на своя опонент и в десетия гейм, след шест пропилени възможности, най-накрая успя да върне брейка и да изравни за 5:5.

Последваха два стабилни гейма за сервиращите, а в неизбежния тайбрек хладнокръвието и находчивостта на Димитров бяха възнаградени и след 7:3 първата ни ракета записа сета в своя актив.

В началото на втората част Маю отново се опита да притисне българина с чести излизания на мрежата, но в петия гейм хасковлията дочака своя момент, стигна до решителен пробив, след който просто удържа подаванията си и така стигна до ценния успех.

В опит за пръв път в своята кариера да се класира за полуфиналите на турнир от календара на АТР Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Кевин Андерсън и Фелисиано Лопес, които играят в момента.

Статистика от мача вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Да - сега видях. Остава Чилич, което е много по-добър вариант (ако и той не отпадне)...
37
0
 
2
 
! Отговори
кольо преди 11 години
Нема брат Типсаревич отпадна. Сега е момента
36
0
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
След като взе този мач, който в началото изглеждаше невъзможен, Григор явно е готов за финал, а защо не да спечели и турнира?! В долната част на схемата има по-силни играчи - евентуално Типсаревич, но никой не е невъзможен, ако играе така стабилно като вчера и днес.
35
0
 
3
 
! Отговори
Кеф преди 11 години
Айде и нашето момче е на полуфинал. Току що би Андерсон
34
2
 
6
 
! Отговори
georgieva преди 11 години
Bravo!!! Prekrasna igra! Prodaljavai taka i dano fizi4eskata ti podgotovka da e na visoko nivo! Ako i tova stane nqma6 pri4ina da ne si v top 10!Strahoten si i prodaljavai da ni radva6!
33
2
 
7
 
! Отговори
Nikolay_H преди 11 години
Не ви ли писна дребни човечета такива... "РАЗБИРАЧИТЕ" сигурно 1 негов мач не са гледали като им чета коментарите, но тръгнали да оплюва.. Григор е на 21 и играе перфектно в момента, а и тепърва ще се развива. А вии какво сте постигнали? Стоите пред монитора и плюете всеки който е постигнал нещо... Затова хората се отказват и от национални отбори и от всичко свързано с дребнавите същества от тази държава... Дерзайте... и наградния фонд е 640 000!
32
4
 
2
 
! Отговори
haha преди 11 години
ave dolnia, kakyv top 10 balnuvash bre??? toi ako e v top 80 pak shte e dobre!
31
2
 
7
 
! Отговори
писна ми преди 11 години
до 26- ти явно се изживяваш като някой тенисист само, че къде са ти на теб големите шлемове и титли от АТР1000? Айде мишките като теб по дупките. Браво на Гришко, в последния месец виждам голямо израстване в него,дано да продължава да ни кара да се гордеем с него и да записва победа след победа. До година и половина ще е в топ 10 със сигурност.
30
1
 
2
 
! Отговори
Galabin_Boevski преди 11 години
Sissy!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
28 , neshto si se obarkal s edna nula, po-skoro e 64 hil
28
2
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
КЪДЕ СТЕ БЕЕЕЕ ОТВОРКОВЦИ НЕЩАСТНИИИИ?? В ГНУСНИТЕ СИ ТЪМНИ ДУПЧИЦИ ЛИ СЕ СКРИХТЕ БЕ? САМО 1 2 ЗАБЛУДЕНИ ЗЛОБНИ МИШКИ ИМА ТУКА И ПАК СА СИ ПУСНАЛИ ТЯХНАТА КАСЕТКА... А ТИ ТЕНЕСИЗ СИ ТОЛКОВА ТЪПО И ОГРАНИЧЕНО НИЩОЖЕСТВО, ЧЕ ДОРИ И САМ САМИЯ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ УСЕТИШ А ТОВА Е НАЙ-ЛОШИЯТ СТАДИЙ, АМА ТОЙ ЖИВОТА ЩЕ ТЕ ОПРАВИ ТЕБЕ.
27
2
 
10
 
! Отговори
fen преди 11 години
МААА4КААЙ ГРИШООО !!!!
26
2
 
16
 
! Отговори
Джона преди 11 години
Само за сведение на разни "много отворени": Никола Маю отстрани Анди Мъре в предишния кръг.
25
2
 
13
 
! Отговори
Да преди 11 години
Браво. Дано да продължи. Дано......
24
1
 
17
 
! Отговори
Maria преди 11 години
до тенесиз:А ти къде си, разбирачо? Поредният ***, излегнал се с бира и дистанционно пред телевизора и редящ бисери. Откъде тая злоба и завист, да не можеш да се зарадваш на успеха на някой, който поне постига нещо.
23
2
 
17
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Браво, момче! Продължавай в същия дух :)
22
4
 
16
 
! Отговори
До 26 от UK преди 11 години
Този гладен турнир е Куинс. Организира се от 1884 година и е винаги една седмица след Ролан Гарос и две преди Уимбълдън. Наградата за победителя е 640 000 паунда.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тооо..., ако всички бяха като Надал и Сампрас..., от шлемове ни мож' са размина бря ...
20
28
 
4
 
! Отговори
тенесиз преди 11 години
Аз не разбирам какво сте зинали в телешки възторг? Какъв е този гладен турнир? Колко точки/пари се взимат в него? Аз ще ви кажа: НИКОЛКО, трохи...АТП 250 е в най-долното стъпало на проф тенис, Гришо би трябвало да го спечели без проблем. Гледайте големите турнири- АТП1000, Големи Шлемове? Къде е там нашия, питам аз? Никъде! Къде беше на Ролан Гарос? И само не започвайте пак че е много млад, щото се смея много силно кат кажат така, на негова възраст Надал и Сампрас Шлемове са дигали...
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на наш'то момче! Изключително стабилна и балансирана игра, здрав психически! След мача в понеделник се намериха някои "специалисти", които рано го отписаха, къде са сега? Тогава ги поздравих, сега пак ги поздравявам. Комплексари такива, радвайте се бе, в Европа все още не са много сигурни къде е България!!!