Елтън Джон на върха на Острова, Бийбър го катери в САЩ

Седмичен преглед на световните класации
Обновена: 24 юли 2012 15:18 | 23 юли 2012 09:43,
0
Елтън Джон на върха на Острова, Бийбър го катери в САЩ
Елтън Джон с нов успех. Снимка: Reuters

Знойното  лято вече е в разгара си и България в последните дни ни предлага типичните юлски жеги, които оставят всички в копнеж по морето и неговата прохлада.

Комерсиалната музикална сцена търпи леко раздвижване в последните седмици и макар че все още не сме получили някой огромен нов хит, още няколко приятни или не толкова приятни нови попълнения се наредиха на топ местата в престижните западни класации.

Във Великобритания на първото място за втора поредна седмица намираме един ремикс на вече издадено парче, което не се случва особено често. Става дума за перфектната преработка на Калвин Харис (Calvin Harris) на блестящия хит на Florence and The Machine – "Spectrum (Say My Name)", която звучи по всички радиостанции в Обединеното кралство.

Песента е поредното бижу на Калвин, който е особено активен тази година и вече издаде успешните "Let`s Go" и "We`ll Be Coming Back".

В класацията на BBC Radio 1 за сингли следват вече утвърдените хитове "Payphone" на Maroon 5 и Wiz Khalifa, както и "Don`t Wake Me Up" на Крис Браун.


Сър Елтън Джон пък съвсем очаквано дебютира в класацията на BBC за албуми с новия си проект "Good Morning To The Night" под номер 1. Всъщност легендарният музикант няма толкова сериозно участие в проекта, който е съвместен с момчетата от Pnau. Те са взели някои от продукциите на певеца, доста от които неиздавани досега, смесили са ги със своя собствен стил и са постигнали една уникална комбинация от модерно електронно звучене и носталгично красив поп. Очаквайте при нас и детайлното ревю на този чудесен проект в следващите дни. Тройката допълват Maroon 5 с "Overexposed" и Франк Оушън (Frank Ocean) с "Channel Orange".


Отвъд Океана както винаги промените не са толкова сериозни. В класацията на Билборд за сингли Carly Rae Jepsen с "Call Me Maybe" за пореден път е номер 1 и вече повече от месец не е сдавала тази позиция. Тя е следвана плътно обаче от "Payhone", а Gotye най-после напуска тройката и дава път на знойната Кейти Пери с едно от новите й парчета от преиздадения й албум Teenage Dream (The Complete Confection) – "Wide Awake". То е малко по-тъжно и бавно от повечето й веселяшки и оптимистични хитове, но и този път американката звучи перфектно.


Сред албумите кънтрито успява да завоюва първото място в САЩ. Този път на върха на чарта на Билборд застават Zac Brown Band с техния нов проект "Uncaged", следвани от Франк Оушън, който дебютира с новия си албум "Channel Orange". На третата позиция остава Джъстин Бийбър с новия си "Believe", който се продава очаквано добре в Щатите.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари