Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия
Обновена: 23 юли 2012 15:04 | 23 юли 2012 13:27, Елка Василева
99
Няма да сочим с пръст виновник, преди да приключи разследването!
Николай Младенов. Снимка: архив, Reuters

Това, което се случва в България, няма нищо общо със случващото се в Сирия, заяви по повод атентата в Бургас министърът на външните работи Николай Младенов. Той коментира темата пред български журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в заседанието на Съвета на ЕС по външни работи, съобщи БТА.

В отговор на въпрос министърът уточни, че ще запознае колегите си със случилото се. Докато не приключи нашето разследване, няма да посочваме с пръст никой виновник, уточни министърът по повод информациите, че атентатът е дело на Хизбула. По повод очакването днес в Брюксел министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман да поиска включването на Хизбула в списъка на ЕС с терористичните организации, Младенов отбеляза, че това е дискусия, която отдавна тече.

Предвид случилото се в България преди дни предпочитам да запазя правото си да коментирам този въпрос след приключването на разследването, добави той. Министър Младенов уточни, че днес ще разговаря с министър Либерман.

Първият ни приоритет в момента е да установим напълно движението на предполагаемия атентатор самоубиец, за да може да бъдат установени всички връзки, които най-вероятно ще стигнат отвъд нашата държава, заяви Младенов. Той отбеляза, че вицепремиерът Цветан Цветанов участва в неформалния Съвет на ЕС по правосъдие и вътрешни работи днес в Никозия, където предстои по-задълбочен разговор по въпроса за атентата.

В отговор на въпрос Младенов определи като излишно да се привличат съюзниците от НАТО по този случай. Нападението бе срещу израелските граждани и израелските интереси, такива атаки е имало неведнъж по света, не само в нашия регион, коментира министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
25
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 11 години
Абе нема, нема .. ама май има. Самият факт, че Николайчо упорито отрича за връзка със Сирия вече е подозрително! Що бе Николайчо ти трябваше "ни в клин, ни в ръкав" да организираш среща на бандитските главатари от т.н. "сир. своб. армия" среща в Правец, ние имахме чудесни връзки с тая страна, нашенци работеха там, има дори и много смесени бракове, аз имам познат от такъв смесен брак ... момчето говори бълг. и разправя, че всичките тия щуротии се организират от вън с пачките на С. Арабия и Катар
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо взима българска заплата,като не работи за България се пита в задачата.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В кой живот ще приключи това разследване?
9
5
 
25
 
! Отговори
експерт преди 11 години
Аз обаче ще посоча с пръст един от виновниците и това си ти, г-н Младенов.
8
17
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Таксиджия: Камикадзето говореше руски!"Беше със същата перука като на летището. Говореше на руски език. Направи ми впечатление, че говори много бавно и правилно".trud.bg/Article.asp?ArticleId=1474269=====================Камикадзето е преминал през лагера за обучение на Терористи на Камчия прикрит като детски център създаден от Лужков.На Камчия под закрилата на КГБ и техния филиал в Задунайска Губерния ДанС се обучават над 4000 потенциални Терористи и Убици.UDPDN !!!bulgarya.co.cc
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОТВОРКО, нали беше много смел, когато приемаше сирийската опозиция, а сега ще чакаш резултатите. Това кой ти го каза-Боко, Израел, САЩ или някой "съветник"? Не се ли научи, че първо се мисли, а после се говори и действа. По-добре се скрий за известно време, защото атентата е свързан и с твоето министерстване и с външната ти политика, която нито е последователна, нито логична. държиш се като зависим човек.
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСТАВКА ,ОСТАВКА , ОСТАВКА .
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДРУГАРЮ ПЕТЪР МЛАДЕНОВ. ПАРДОН НИКОЛАЙ. А СЪС КАКВО ЩЕ ГИ ПОСОЧВАМЕ ДРУГАРЧЕ? СЪС ПОКАЗАЛКАТА ЛИ? ПРИ ТАКА СТЕКЛИТЕ СЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА НА МИЛИЦИЯТА ДА ПАЗИ ЕВРЕИТЕ ПО МОРЕТО? ОФЦЕТЕ НАЛИ? СТАРИТЕ ХОРА СА ГО КАЗАЛИ. КЪДЕТО Е ТЕКЛО ПАК ЩЕ ТЕЧЕ. КЪДЕТО Е ГЪРМЕЛО ПАК ЩЕ ГЪРМИ. НАЛИ ДРУГАРЧЕТО ТИ КАЗА ЧЕ ЩОМ ДЮНЕРЖИЙТЕ СА В БГ ТЕРОРИСТИ НЯМА ДА ИМА. ОБАЧЕ НЕ ПОЗНА. ГРЪМНАХА И ТО ТАКА ЧЕ СЕ ЧУ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ. ГРЕШНИ РАСЪЖДЕНИЯ ИМАТЕ ДРУГАРЧЕТА. НЕ СТЕ ЗА ТАЗИ СЛУЖБИЧКА. АРЕ БЕГАЙТЕ НА СЕЛО.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, от МнВР са разбрали, че нещо някъде се е случило в България и даже са си прочели мейла, какво да кажат пред медиите.
3
26
 
6
 
! Отговори
АТИЛА преди 11 години
Таксиджия: Камикадзето говореше руски!"Аз също возих камикадзето. Нае ме от центъра на Равда. Беше на 17 юли - в деня преди атентата. На гръб носеше същата раница. Не знам какво имаше в нея, може да е била бомбата.""Каза, че иска да го закарам до Поморие, където е приятелката му. Беше със същата перука като на летището. Говореше на руски език. Направи ми впечатление, че говори много бавно и правилно."Докога ще криете ИСТИНАТА ?Аз от кога съм ви казал че Терориста *** БЛЯДКАЗАХ !!!
2
1
 
26
 
! Отговори
теодор комнин преди 11 години
Господи, докога министри на външните работи на България ще бъдат подобни сервитьори и сервитьорки???
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСТАВКА разследването е без значение с такива приятели на събра АРАБИ ,малко са ни *** еми още приятли ОСТАВКА .

Спонсорирани публикации