17 немски банки под прицела на Moody's

Пострадаха кредитни институции, чиято финансова оценка зависи от държавата
Обновена: 26 юли 2012 15:00 | 26 юли 2012 10:24, Бойчо Попов
7
17 немски банки под прицела на Moody's
Снимка: Reuters

Международната рейтингова агенция Moody`s понижи до негативни от стабилни перспективите по дългосрочните рейтинги на 17 германски банки и редица техни филиали, съобщи AFP, като се позова на изявление на агенцията, предаде РИА Новости.

Сред кредитните институции с понижени перспективи по рейтингите са KB Deutsche Industriebank и Deutsche Postbank.

Понижени са рейтингите на онези банки, чиято „финансова оценка зависи от подкрепата на държавата или провинциите“, се посочва в съобщението.

Вчера Moody's понижи до негативна перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на временния спасителен фонд за еврозоната – Европейския инструмент за финансова стабилност. Това стана, след като агенцията бе извършила аналогични действия по перспективите на 3 от държавите-гаранти на фонда – Германия, Холандия и Люксембург.

Негативната перспектива означава, че рейтингът може да бъде понижен през следващите 12-18 месеца.

Понижаването ѝ в случаите с Германия, Холандия и Люксембург бе обяснено с нарасналите опасения за икономиките на фона на задълбочаване на дълговата криза в еврозоната. Ключовите фактори за това са няколко, подчертаха от Moody's – евентуално излизане на Гърция от еврозоната, нарасналата вероятност за спасителна помощ за Испания и Италия, както и „реакционният“ отговор на европейските политици на дълговата криза.

От агенцията не изключиха възможността за негативни рейтингови действия спрямо Германия, Холандия и Люксембург и в бъдеще, като до тях могат да доведат увеличаването на държавните разходи и ръстът на разходите за рефинансиране на дълговете.

Още новини за икономиката на Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
виждам мудис гледа на големи мъде то бухлести
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ало м дис,независимите инвеститори чакат рейтингите на последните от последната група та да спретнат едно мачле с първите от първата група с наддавания,водят си наддавачи също независими,сами ще си определят ставките,само незнаят кои са последните с книжата.
3
1
 
4
 
! Отговори
сд преди 11 години
Аз като гледам пазара вече не реагира на глупостите им
2
1
 
4
 
! Отговори
Морхос преди 11 години
Ае стига глупости! Публикувайте най-после новината! Ким Кардашан и сестри организират промоция на марката си и може да кандидатствате за манекенки на новата колекция наречена "кърви ала бала"!!! Само пратете снимка и може да получите невероятни награди и да станете рекламното им лице!!!
1
2
 
10
 
! Отговори
BullDog преди 11 години
Бе тя кризата ще свърши, може да е след 2 години, може да е след 5, може да е след 10, но ше свърши.Тогава ще видим к'во ше ги правим тези агенцийки, каква им беше заслугата - да помагат или да мътят водата. Точно малко се стабилизира обстановката, никой не говори за Гърция и тез нещастници хоп ... изпълзят като въшка на чело.