Спипаха Големия олимпиец и Кокала с каса с пари

Двамата грабели офиси и магазини в столицата
Обновена: 26 юли 2012 14:58 | 26 юли 2012 11:25,
47
Спипаха Големия олимпиец и Кокала с каса с пари
Иззетата каса с пари. Снимка: МВР

Двама рецидивисти са задържани от столичната полиция, съобщиха от МВР.  Те били известни с прякорите Големия олимпиец и Кокала, многократно регистрирани за извършени взломни кражби и вече излежавали присъди за това.

За тях се знаело, че предварително планирали атаките си, удряли предимно магазини и офиси, чиито собственици държали оборотните си средства в метални шкафове и каси.

През деня посещавали набелязания обект като клиенти, установявали мястото на касата, намирали начин да преодолеят защитата й, а през нощта осъществявали престъпните си намерения.

Така действали и на 23 юли, когато Н.С. /44 г./ - Големия олимпиец и И.И. /48 г./- Кокала посетили книжарница в подлеза до СУ „Св. Климент Охридски” и ударили търговския обект към 5 часа на следващата сутрин.

Двамата действали много предпазливо, непрекъснато се озъртали за „опашка“, но когато не забелязали присъствието на криминалистите, се заловили за работа.

Разследващите наблюдавали как двамата демонтирали стъклопакет от витрината, проникнали в книжарницата, грабнали касата, поставили я в носения от тях сак и се оттеглили пеша.

Секунди по-късно обаче в една от пресечките до университета двамата били изненадани от полицейските служители и задържани. Иззели и сака им с касата и парите в нея.

Срещу Големия олимпиец и Кокала е образувано досъдебно производство. Двамата са в ареста за 72 часа и им е повдигнато обвинение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
0
 
! Отговори
до преди 11 години
Да. Нека работят за да разберат как се изкарват пари
34
2
 
4
 
! Отговори
1234 преди 11 години
ДА връщат Белене .... и тея плъхове ... на полето да копаят .... вместо да лежат по цял ден в пандиза !!!!
33
2
 
0
 
! Отговори
1234 преди 11 години
"Те били известни с прякорите Големия олимпиец и Кокала, многократно регистрирани за извършени взломни кражби и вече излежавали присъди за това.За тях се знаело, че предварително планирали атаките си, удряли предимно магазини и офиси, чиито собственици държали оборотните си средства в метални шкафове и каси." значи след ,като са излежали присъдите си и пак пипат ,значи в пандела им е като рай .... за 10-1 месец сред приятели .... зимата на топло и хоп лятото на морето ....
32
5
 
16
 
! Отговори
ФЕН преди 11 години
ДАЙТЕ СЛУЧАЯ НА МИРОСЛАВА.....НАВЯРНО КАСАТА СА Я НАМЕРИЛИ В ПОДЛЕЗА И СА ТРЪГНАЛИ ДА Я ВРЪЩАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ....СПОРЕД МЕН И СПОРЕД МИРОСЛАВА СЛУЧАЯ Е ТОЧНО ТАКЪВ...ПУСНЕТЕ ГИ И ДОЛУ ГЕРБ
31
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокала е пи4, и краде от по-големите крадци.....доган, ковачки, масларова и мургина да не са по-малко крадци !?
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейй пак *** при големите пари... Много краднете ей много
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези братя Малкия и Големия Кокал от Люлин всяка година ги арестуват за взломни кражби поне по два пъти:dnes.bg/obshtestvo/2012/03/09/na-vseki-chas-po-edno-razbito-jilishte-ili-ofis-v-sofiia.153401
28
2
 
11
 
! Отговори
съдия преди 11 години
Независимия съд отсъди максималното за подобно престъпление наказание от 1 година условно (за двамата) и по 100лв глоба за всеки. :) Ще трябва и да покрият разноските по делото и моята почивка на остров Корфу. :)Ако ги бяха хванали зад волана в нетрезво състояние, можеше да ги осъдим на 2 години и 2000лв глоба. Такъв е закона. Увеличете наказанията за кражба, не само за минаване на червен светофар и висока скорост... Ние просто прилагаме закона такъв, какъвто е.
27
4
 
15
 
! Отговори
Ха ха хааааа преди 11 години
Когато независимия съд ги оневини пак правителството ще е виновно. Нали другари?
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И крадците са започнали да се образоват - просто са влезли книжки да четат.Днес в книжарницата,утре в библиотеката,вдругиден у банката на курс по номизматика....и така докато не вземат докторат.А колкото до касата - взели са я за баласт,че от много "четене",погледа им се разфокусира.
25
3
 
15
 
! Отговори
къдия преди 11 години
Мисля,че трябва да са ги пуснали вече срещу гаранция 50 лв. съотв. 25лв.Ако не е вярно, нека съдийаките престъпнички да ме опровергаят публично!
24
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Те са я намерили касата и са тръгнали да я носят в полицията. Какво правили в книжарницата ли ? Почувствали са внезапна нужда да оцветяват книжки и затова са влезли..
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига бе хора. Момчетата са невинни. С тази престъпност в страната и аз се замислям да подменя портфейла си с каса. По-сигурно е като се ходи с каса по улицата. Малките *** няма да могат да избягат лесно с касата ви.А също е възможно и някой да им е подхвърлил касата. И те не са усетили теглото на сака защото са яки момчета. Както при Боевски.
22
2
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
има политическа воля за справяне с престъпността и корупцията. но само политическа, практическата се изчерпала отдавна.
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия приказки сме ги чели. От значение е решението на съда, а там ясно как става. Отново на свобода до следващото престъпление. Как ни търпят още в ЕС не е ясно
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герберите нямат воля просто да променят законодателството, а са болшинство. Разформироване на цялата правозащитна и съдебна система, конкурс под лупа при назначаване на нови кадри, приемане на адекватни на бандитизма европейски закони. Но просо нямат воля да променят нищо и по-лесно е да се оплюват предишните за оправдание на некадърното си управление.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванали ги - пуснали ги.Ние имаме човек на вилата, който живее там - грижи се и дефакто живее на мястото. Вчера сутринта става в 5 за да чисти нещо и гледа в къщата свети. Телевизора подговен на входа за изнасяне, а крадецът се напил и заспал на дивана. Представяте ли си?!И нашия човек нали е ***, вместо да викне куките да го отведат заспал се развикал и оня му ковнал щангата, с която разбил в главата.Какво каза полицията - "Ами какво да направим, то нали нищо не е изнесъл".БЪЛГАРИЯ!
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е работа на съда да събира годни доказателства, влезте в час най-накрая
17
6
 
1
 
! Отговори
следовател преди 11 години
Щом разследващите са ги наблюдавали значи са ги охранявали, за да няма доказателства и да бъдат освободени след отчет на пълното садържание в касата.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на милицията!Но тези юнаци след 72 часа пак ще са свободни граждани на РБ.