Медицинската мафия в Русия прави бизнес с неродени бебета

В дере откриха 248 вече сформирани човешки плодове
Обновена: 2 авг 2012 15:17 | 2 авг 2012 12:18, Елка Василева
64
Медицинската мафия в Русия прави бизнес с неродени бебета
В Русия бизнесът със стволови клетки, произведени от човешки плодове, е забранен. Снимка: архив, Reuters

Близо 250 човешки ембриона във варели са били открити от случайно минаващи хора в дере в Свердловска област в Урал в края на юли.

Според руски лекари страшната находка не се дължи на нехайство, а е следа, оставена от медицинската мафия, пише в. "Комсомолская правда".

Полицаите преброиха 248 плода, обработени с формалдехид, с етикети на болниците, в които са лежали родилките. Има версия, че "биологичният материал" е докаран от медицински вуз, доцентка в който го използвала за изследвания и се канела да защити дисертация. През 2011 г. обаче била уволнена и според органите на реда може би си е взела ембрионите, разказва всекидневникът.

Медицинските среди обаче "активно обсъждали" друга версия за произхода на зародишите.

На видеозапис "ясно се вижда, че това не са ембриони, а вече сформирани човешки плодове. Значи идват или от преждевременни раждания или от криминални аборти", разсъждава московският хирург Александър Тепляшин.

По закон абортите в Русия са разрешени до 12-ата седмица на бременността, доколкото не става дума за човек, а за ембрион с несформирани още вътрешни органи, напомня той. Според гинеколози, гледали видеозаписа, в случая са изхвърлени вече петмесечни плодове, посочва медикът.

"Тогава идва въпросът колко са били криминалните аборти и с каква цел? Намерените плодове са останали най-вероятно след вземане на стволови клетки - ефикасен начин за подмладяване на всеки стареещ организъм. Този сенчест криминален бизнес с кръвта на неродени бебета, уви, процъфтява в страната ни", изтъква Тепляшин.

Богатите хора са готови да плащат луди пари за "вечна младост" - концентрати на базата на стволови клетки. В ембрионите такива клетки просто няма; съвсем друг въпрос е "да работиш" с бебета или човешки плодове, обяснява експертът. "Както научих от познавачи, след вземане на стволовите клетки телцата се слагат във формалдехид и после се утилизират", добавя той.

В Русия бизнесът със стволови клетки, произведени от човешки плодове, е забранен; затова използваният "биоматериал" се извозва скришом. Чувал съм и преди, че в горите намирали контейнери с човешки плодове. Най-често обаче правоохранителите не могат да докажат, че те са били използвани за получаване на стволови клетки, допълва московският хирург.

Авторката на материала припомня данни от свое разследване във връзка с бизнеса със стволови клетки отпреди три години.

"Хора, работили в тази сфера", предоставили на екипа "дори медицинска инструкция". В документа "точка по точка се описва процедурата за вземане на стволови клетки от човешки плодове, в която пише черно на бяло, че е най-добре да се употребяват плодове от 20-ата седмица на бременността и след нея . . .", се казва в публикацията, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Формалдехидът е основна съставка в подмладяващите кремове за олигарсите(руски!). Подобно е, на алое вера.
51
0
 
2
 
! Отговори
*** преди 11 години
Интересно ми е защо никой не се замисля относно това могат ли да бъдат използвани ВЪОБЩЕ за нещо (различно от учебни дисекции) тъкани, обработени с формалдехид, и какво всъщност е това нещо формалдехид !??????????????????? Вероятно защото е по-лесно да се приказва с лозунги и да се джавка в захлас.
50
0
 
5
 
! Отговори
RT преди 11 години
...следователно заглавието на статията е написано от антируски пропагандатор.
49
0
 
5
 
! Отговори
RT преди 11 години
Според руските източници-ембрионите оригиналничат от поне 4 големи болници .-били са"биологичен ***"-съхранявани са били поне 10г.-изхвърлени са някой да се отърве от отговорност,че навреме не е било извършено отстраняването им.-и разбира се до пълно изясняване на случая остава и възможна криминална страна.
48
2
 
6
 
! Отговори
Гьобелс преди 11 години
Някой не се ли пита, защо новина от 24 юли, се публикува на 2-ри август!!! О-о -да, свързана е с дежурната помия срещу Русия. За мат'риаля върви всичко, дори и архиви.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 49Еми явно може да си го позволи. За разлика от теб, който ще пукнеш самотен след като си изпил пореднто шише медицински спирт разреден с вода. Ехх ***, Ганьооо.......
46
4
 
6
 
! Отговори
бебчо преди 11 години
В Русия по комунистическо време е имало най-много аборти.Постепенно обаче намаляват.Например 2001г.-2.11 млн.убити бебета.През 2011г. -989 000 убити бебета официална статистика.Това до голяма степен се дължи на усилията на Путин да изгради обществото на здрави християнски основи насърчавайки раждаемостта.Съпругата на Медведев също е в защита на"избери живот"в единство с руската християнска ортодоксална църква.
45
2
 
4
 
! Отговори
до Путин преди 11 години
Путин ,пращай ги в Сибир!
44
2
 
6
 
! Отговори
до човекофоб 43 преди 11 години
Ей не спря да лаеш против всичко руско,от този случай обобщи всички руснаци.Това май е единствената ти "радост"в живота-статия за Русия под която да се изповръщаш.Как ли се кефиш на тоя случай с ембрионите .
43
3
 
4
 
! Отговори
а преди 11 години
Хайде, по голяма активност от страна на руските "адвокатчета"!
42
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що мислите Берлоскони беше такъв приятел с другаря Путин, колко пъти ходи до Русия ???Да не говорим за самия Путин погледнете му снимки отпреди 7-8 години и ги сравнете с днешните, същото е и с всички руски олигарси.............. младеят, младеят :)
41
1
 
14
 
! Отговори
Kon преди 11 години
прочетете книгата на Людмила Филипова- Стъклени съдби, там става ясно ясичко. Статията си е ок!!
40
0
 
13
 
! Отговори
me преди 11 години
В ембрионите нямало стволови клетки?! Я пак??? Тогава защо в щатите бяха забренени точно експериментите с ембриони, от които се получават стволовите клетки?! Нещо цялата статия смърди. Как точно се подмладяват тия богати хора със стволиви клетки от други хора? Или колко от тях биха пожертвали собствените си деца за някакви митични подмладяващи процедури? При положение, че досега доказаните медицински приложения на стволовите клетки са сравнително ограничени. Аман от тъпотии.
39
0
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
... а какво ще им направят в сибирските лагери на тези, дано има и хамериканци сред тях, няма да се учудя, все пак яко плащат..
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аа, това да ви е проблема. В Русия стават мнооого по-страшни работи.
37
9
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Русия е страна на необятните възможности, възход и падение, управляващи убили милиони сънародници, милиони умрели от глад, милиони загинали във войни и какво ли не още. В новото време създадоха олигарси крадейки руския народ, а сега и посегнаха на още неродени бебета. Ега си държавата руска, ами как да не коментираш когато там изборите са само фарс, а властта се предава от ръка на ръка, а Путин-Распутин е руския Дон Корлеоне най-богатия а народа си кротува. Те вътрешно ще се самоунищожат !
36
0
 
16
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Извода е, че има *** навсякъде, но не навсякъде ги ловят, показват и след това, осъждат мъжката...
35
4
 
38
 
! Отговори
Мунчо преди 11 години
А в Косово си избраха за премиер посоченият от САЩ доказан бандит, убиец и международен трафикант на органи Хашим Тачи. Онази крава Карла дел Понте, дето беше прокурор на Милошевич и всичките сърби в Хага, лично призна, че Тачи си е имал "ферми" за донори на органи - лагери за сръбски пленници, част от тях жени и деца на всякаква възраст. Целта е била да имат "материал" от всяка възможна кръвна група, без значение от пол и възраст на "донора".Не чух някъде Ройтерс да тръби за това...
34
5
 
18
 
! Отговори
гадове! преди 11 години
Още преди поне 15 години даваха западен филм, в който богаташи се подмладяваха с препарати, приготвяни от кръвта и вътрешните органи на младежи, назначавани на работа в един център. А това за изкормяните жени за самогон е преднамерена манипулация от възпален от антирусизъм и изборна неудовлетвореност мозък. Остава само да каже, че Путин е ръководителят.
33
1
 
18
 
! Отговори
до Киркорчо преди 11 години
Киркорчо, в Русия говорят, а в твоята бъдеща втора родина - Чайна, тия неща ги лапкат по ресторантите. в тубата има клипове как ги готвят и сервират :(((човечеството наистина трябва да преосмисли ценностите и мирогледа си