Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.

Възможните мерки за овладяването на цените не били много
Обновена: 24 авг 2012 14:50 | 24 авг 2012 10:51, Бойчо Попов
206
Добрев се кълне: Масовият бензин няма да мине 3 лв.
Снимка: БТА

Въпреки че правителството търси варианти за овладяване на цените на горивата, на този етап възможните административни мерки не са много. Това съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в интервю за Нова телевизия.

Според Добрев вътрешните цени на най-масовия бензин едва ли ще стигнат 3 лв., аргументирайки се с движението на котировките на петрола, които биха продължили да растат само при световен конфликт или други извънредни събития.

Икономическият министър повтори тезата, изразена преди дни от финансовия министър Симеон Дянков, че августовският пик в цените на горивата е сезонен и през септември ще последва поевтиняване.

Акцизната политика е единственият механизъм за въздействие, който би могло да понижи цените, но на този етап България не може да вземе едностранно решение, защото то трябва да бъде решение на целия Европейски съюз, припомни още Добрев.

По темата за изграждане на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“, който е възможната алтернатива на отпадналия проект за втора ядрена централа в Белене, министър Добрев припомни, че регистрираната за целта проектна компания тепърва ще търси стратегически инвеститор за новото строителство.

Дъщерна компания на АЕЦ "Козлодуй" има за цел да разработи проекта и да измине трудните процедури по лицензиране на площадката за седмия реактор, която ще бъде на територията на сегашната централа, припомни Добрев.

На въпроса каква ще бъде позицията на кабинета, ако референдумът за АЕЦ „Белене“, искан от БСП, докаже, че преобладаващата част от българите са за този проект, икономическият министър поясни, че настоява за мотивирана позиция за това как точно би била финансирана втората централа.

Добрев отново повтори становището на ГЕРБ, че ако БСП искаше да изгради ядрената централа, имаше достатъчно време да го направи през мандата на своето управление.

Още новини за икономиката на България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Масончето Добрев лъже или се говори наизуст !
137
0
 
8
 
! Отговори
nemam nervi преди 11 години
А бе тоя какво ни успокоява ,сега да не би да е ниска цената
136
0
 
8
 
! Отговори
До Д.Добрев преди 11 години
Брачет пак лъжеш или лъжеш защото не знаеш -аз казвам: 3.25-3.35лв. за литър бензин.Запиши си го в тефтерчето за да не забравиш! Поздрави и продължи все така.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
давай бойко давай всеки народ си заслужава съдбата а най много българите. все има някой виновен ЕС,ссср,***,турците,византийците,римляните,господ и кой ли не още.все чакат някой да ги управи а те да крадат с тебе заедно.това няма да стане ,да спечелят избори и да крадат, влас се печели с избори.
134
1
 
27
 
! Отговори
Петканов преди 11 години
Това младо момче остро психично заболяване би трябвало да го държат в Карлуково,а не да се подвизава по разни телевизии и да ръси глупости.Утре ще трябва да благодарим на простака от Банкя,че бензина не е над 3 лв.Позор!Простаците и глупаците в България да продължават да гласуват за милиционери,***,****ераси,чалгаджии и психично болни.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
съмнява ме да има толкова мазохисти, че да писнат Гея да вилнее пак... гаранция и македонците ще се откажат от пастпорта си, а тук ще останат само инвалиди дето не могат да се придвижат до КПП-то
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
166, аз пък мисля че не си прав.
131
3
 
20
 
! Отговори
Коментар преди 11 години
Най - некадърното и крадливо правителство в Европа е това на бившият комунист и популист Бойко Борисов !Правителство обслужващо Мултинационални компании и български олигарси в противовес на интересите на Народа !
130
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как хубаво се ПОДМАЗВА Мамин Делянчо на Бойко (виж снимката).Този недораслек нищо не може да направи, тъй като е кукличка на конци и го е ударил на угаждане и подмазване на Вожда.Просто ***.
129
2
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Народа се кълне : Партия ГЕРБ няма да има втори мандат!
128
2
 
7
 
! Отговори
31120 преди 11 години
той един друг комунист ГОЦЕ ТРИПЕРА се кълнеше ,че не бил АГЕНТ ДС пък после забрави да се извина за лъжите си... Дали ще мине три лева не е твоя работа министре-светът и еврейте ще решат ,намалете тежеста на бедните и увеличете собствените си данъци на БОГАТИТЕ както става и стана в много държави!!!
127
1
 
9
 
! Отговори
Бензин Петролов преди 11 години
Стъпки за сваляне цената:1. Промени в ЗЕ - Лукойл да не може еднолично да определя цената, добавяне контрол от ДКЕВР, например;2. Нова методика за ценообразуване, като отпадне базата сорт Брент - Лукойл има собствени находища в цял свят и цената от тях е около 30% по-ниска от сорт Брент;4. Контрол на всички разходи, инвестиции и заложена печалба от Лукойл, като особено се внимава с "ишлемето" от което се печели страхотно;5. и т.н.
126
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
снимка къртач"Две щастливи тикви" на фона на 4,500 000 отчаяни хора
125
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министърчето "настоява за мотивирана позиция за това как точно би била финансирана втората централа..."Ми то това точно е работата на това министърче - да намери как точно да се финансира втората централа. За какво яде хляба в това министерство, само да припява на Борисов ли?Имаше външни инвеститори с пари, но Боко ги разгони. А сега вече той и министърчето запяха нова песен - няма външни инвеститори....
124
0
 
18
 
! Отговори
морски преди 11 години
Че сегашните 2.80лв. малко ли са бе!!!
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да мине три,а ще стане четири.
122
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добрев се кълне като дърта ***
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Звучи ми много успокояващо.
120
2
 
7
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Отворете този сайт gorivo.net/info_fuel, и въпреки, че е информацията е малко стара ще ви стане ясно за какво става дума. И как "Лукойл" не отчете почти никакъв печалба за 2011 г.
119
0
 
16
 
! Отговори
Слави преди 11 години
Бензинът няма да мине 3 лева в никакъв случай,ще се закотви на 2,98 :)......

Спонсорирани публикации