Ледовете в Северния ледовит океан стигнаха рекорден минимум

Очаква се площта им да намалее още до края на септември
Обновена: 28 авг 2012 14:58 | 28 авг 2012 09:52, Елка Василева
34
Ледовете в Северния ледовит океан стигнаха рекорден минимум
Арктическият лед е намалял до 4,10 милиона кв. км. Снимка: архив, Reuters

Площта на ледовете в Северния ледовит океан е намаляла до рекордно ниско ниво и вероятно ще продължи да се свива и през следващите няколко седмици, сочат цитирани от Ройтерс данни на Националния център на САЩ за изследване на снега и ледовете.

Заключението потвърждава оценка, направена по-рано от Японската авиокосмическа агенция /ДЖАКСА/, която наблюдава климатичните промени в Арктика с помощта на метеорологичния спътник "Шидзуку". ДЖАКСА съобщи, че общата площ на ледовете в Северния ледовит океан се е свила до рекорден минимум за целия период, откакто се водят наблюдения.

Според американския център арктическият лед е намалял до 4,10 милиона квадратни километра, което е най-ниското ниво от 1979 г., когато е започнало проследяването на леда със сателити.

Очаква се ледът да намалее още повече до средата или към края на септември, когато обикновено приключва лятното топене, прогнозира центърът, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Боце преди 11 години
Ще ви се и.е мамата я,кво мислите
31
0
 
0
 
! Отговори
отчаян преди 11 години
Е..а ни се мамата!!!
30
3
 
2
 
! Отговори
Баба Пена преди 11 години
Защо не казват,че това е нормален процес с определена цикличност.Човешката дейност се явява само един скромен катализатор.Никой не отваря дума за озоновите дупки,защото вече започнаха да се затварят и няма конкретен търговски интерес от това.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много интересна новина .... но след като се правят проучвания/замервания само от около 60години не знам от къде идва рекордното ?! това малко ми звучи като - тази крава не може да се катери по дървета значи е *** ....
28
1
 
0
 
! Отговори
Пеци преди 11 години
И нещо не стана съвсем ясно - има ли още Гълфстрийм. или не? Миналата година нещо не го виждаха от спътника нормално?
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глобалното затопляне е търговски трик който големите компании и държави в света въведоха, за да се продават новите технологии.Това че шепа *** се хванаха на тази лъжа си е лично техен проблем.Реално човека няма как да повлияе до такава степен на земята, земя която е просъществувала милиони години и ще просъществува още толкова.Задайте си въпроса как енергоспестяващите крушки спомагат за по чиста земя, след като електро централата вече е изработила мощности далеч над потреблението на крушките
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14, прав си, че има и нормален цикъл на глобалното затопляне, но никога през историята на земята глобалното затопляне не е ставало толкова бързо както сега. Когато за сто години изгориш въглеводороди въглеводороди събирали с в земната *** за стотици милиони години, това не може да остане без последствие!
25
4
 
1
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
абе какво значи точно това 4.10 ? 4.1 или 4.010? :Д
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...от повишената активност на Слънцето и започва да се отделя C20. Но дори и да се повишава - лошо няма, по времето на най-буйната и пищна растителност на земята, по времето на динозаврите, съдържанието на C20 e било в пъти повече отколкото е сега. Най-много да станем още по-зелена планета. Въпроса е, че онези пак ще си пълнят гушите и страха, невежествтото на хората и лъжите с които ни заливат всеки ден.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затопляне може и да има, но то не е с антропогенен характер, както се опитват да ни убедят шепа алчни ***, които са печелили, печелят и искат да продължат да печелят от лъжа, страх и страдание на хората по света. Просто още една причина да лъжат стадото, да им дава парите и свободите си, както и да натискат тази или онази държава да произвжда по-малко и да плаща повече за оня дето духа. Друга голяма лъжа е, че C20 може да предизвика парников ефект. Всъщност е обратното - океаните загравят...
22
2
 
4
 
! Отговори
Фъшкия преди 11 години
Съвсем естествено е, нали е края на лятото. Оттук нататък ще започнат да нарастват.
21
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глобално затопляне има ,ама то не е както ни лъжат от някакво замърсяване и тем подобни глупости за някакви въглеродни емисии и квоти с които шепа мазни еврейски банкери искат да си пълнят банковите сметки ,ами глобалното затопляне се дължи на повишената слънчева активност слънцето също има полярност и то влияе пряко на земното ядро ,което създава маг.поле на земята ,именно заради тази повишена слънчева активност са и тези чести земетресения причинени от аномалии в маг .поле на земята
20
3
 
3
 
! Отговори
нзим преди 11 години
до 17Уникална логика просто. Пообразовай се малко какво ще стане със света, когато в океана се промени солеността с нахлуването на толкова много сладка вода.А дори и за секунда да приемем твоята логика, какво правим с крайбрежните градове? Ню Йорк с осем милиона жители кучета ги яли, нали?!
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичкия тоя лед отива за уискито на Бойко. Затова се топи в такива размери
18
0
 
1
 
! Отговори
сопол преди 11 години
леда е присъствал на земята много малка част от съществуването и.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-малко лед -> по-големи океани -> по-малко суша.
16
4
 
5
 
! Отговори
ДА преди 11 години
Да,идва краят на 2012,ще се обърнат полюсите и леда ще дойде при нас!
15
2
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 11 години
takiva maloumnici ima po tez forumi - da se smeesh li da revesh li :)))
14
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
глобалното затопляне е нещо нормлано за планетата и НЕ е предизвикано от хората.тове е един цикъл които се повтаря на определен период от време и е смешно да си мислим че ние може да го причиним. се едно да ми кажеш, че като пръдне някоя мравка ще ти замирише гадно.и м/у другото, след глобалното затопляне следва ледников период
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ex da se rzrushava i kvo kato unishoji nechestivata planeta zemia

Спонсорирани публикации