Русия увеличава натиска за Белене

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg
11 сеп 2012 15:00, Бойчо Попов
47
Русия увеличава натиска за Белене
Продължава спорът между България и Русия заради АЕЦ Белене. Снимка: БТА

 България

Разнородни новини от сферата на икономиката ни заливат днес. От руската преса научаваме, че "Атомстройекспорт" е увеличила до 1 млрд. евро иска си към НЕК заради отказа от строителството на АЕЦ „Белене“. От ДКЕВР заявиха пък днес, че цената на парното няма да бъде понижавана със задна дата. 

От туристическия сектор алармираха нещо, за което подозираме - сериозен спад в качеството на българския туризъм.

От Българската вендинг асоциация заявиха за Investor.bg, че цените на продуктите, предлагани от вендинг машините, ще се увеличат с до 60%, от НАП се похвалиха, че са разкрили близо хиляда българи, укрили 45 млн. лв. данъци.

По света

Гърция и кредиторите ѝ не могат да се разберат заради съкращенията в публичния сектор, а испанският премиер Мариано Рахой се опълчи срещу намесата на Европейския съюз в усилията за спасяване на страната му, докато италианският му колега Марио Монти вярва, че лидерите на ЕС трябва да се справят с политическата съпротива срещу еврото.

Борсата

В началото на сесията си индексите на БФБ отчитат минимални изменения за при нисък оборот, а Евролийз Ауто поиска удължаване на остатъка от облигационна емисия.

Между другото

Днес се навършват 11 години от атентата на 11 септември 2001 г. Какви за инвестиционните уроци от тази датата прочете в анализа на Марк Хълбърт за MarketWatch.

Половината от участниците в допитване на сайта Fandango определят продължението на "Здрач" като най-подходящ филм за вечерна среща, а докато го чакате, се насладете на цяла плеяда кросоувъри, които готви Volkswagen.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: акцентите в бизнеса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
4
 
! Отговори
др. Ред преди 11 години
ДО ВСИЧКИ *** С КЪСА ПАМЕТ Русия! Колко ни пленитуй име свято, родно, мило!То в мрака бива нам светило,надежда - в нашите злини! То спомня ни, че ний кога смезабравени от целий свет,любов, що никога не гасне,за нази бди с най-сладък свет. Русия! Таз земя великапо шир, по брой, по сила! Тяс небето има си приликаи само с руската душа! Там, там молбите ни се чувати в днешния печален чассърца все братски се вълнуватосемдесет милйона с нас!
42
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 11 години
Bulgarska rabota, pak se nasraame...
41
1
 
1
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Ха сега бившия комсомолскисекретари Боко да тичат да ги спасява хамериканците. Голям го вадехме, ама сме открай време *** на този и онзи Хак ние , а този под мен комунисти сънува. Нема комунисти има партийци за келепира. От герб са същите маскари.
40
2
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
браво на Русия
39
2
 
4
 
! Отговори
до38-ми преди 11 години
Да тя може да ни пръдне, но така ще ни пръдне,че ще го отнема Балканския полуостров ако реши да пърди!
38
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 34Като ти врътнат кранчето , няма значение , къде членуваш ! И съвсем спокойно и закономерно ще се оправдават,защото си ги завлякъл с пари! Тогава ти и такива , като тебе ще им пърдите на оная работа Твоето *** не ме засяга,но лошото е ,че и много други ще се наложи да ***,без да искат !
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам компенсации за зверствата на червената армия в България.
36
6
 
2
 
! Отговори
34 преди 11 години
Не , няма да им целуваме задниците, задниците им целуват русофилите и то доброволно. Истинските българи не целуват ***. А с това членство в НАТО Русия само може да ни пръдне на оная работа.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото Европа ще си види милиардите от гърците, толкова и Русия от нас.Продажната бесепарска клика вече е неутрализирана и Путин просто трябва да пие една студена вода (той не пие водка)
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 34Скрий се бе ВЪШКАР ! Ако Русия реши ще ни накара да умрем от студ и глад,а после такива ката тебе и задниците ще им целувата !
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До киловатчасТо е ясно,че няма да получим никакви пари от ЕС за магистралите ! Иначе до сега да са ги дали !
32
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам да избесим цялата върхушка на БСП пред руското посолство, а руснаците да го сънуват дълго тоя 1 милиард. Има една приказка "Кръв повръщам, пари не връщам" За един милиард по-добре да влезем във война с тях, па да видим кой кого.
31
2
 
2
 
! Отговори
дамата преди 11 години
Абе, вие слънчасали ли сте, *** ли сте или какви?Тази АЕЦ е много необходима на нас, защото зимата тези *** ще ви вдигнат тока страшно много(помнете ми думите!)Русия щеше сама да я построи и да я плати(бълха я ухапала),ама нашите тикви са уникално прости .Тук не става дума за червена и синя олигархия(те трябва да си отидат), а за българския народ дето те го доят 23г, а вие още умувайте и се плюйте безсмислено.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен17Русия може да се натиска или да се заиграва ,с когото си иска ! Това е право на всеки ,който се чувства свободен,а за държавното ръководство е задължително,макар и натискайки се да извлече мак-симум полза за страната и народа , които ръководи ! Стига да знае , как и къде ! За разлика от нашите , които винаги голям го вадят , ама мек !
29
0
 
6
 
! Отговори
киловатчас преди 11 години
Тиквун на съд за ощетяване на държавата в особено големи размери!!! Тоя човек е не само ***, но е луд и опасен... На следващите управляващи ще им се иска да не са печелили изборите - щото никой не подозира за размера на катастрофата - току виж не сме получили и от ЕС парите за построените магистрали и тогаз сбогом гиргино на цялата държава..
28
0
 
0
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
youtube/watch?v=QSE2grkfYOk&feature=youtu.be Шоуто е пълно!
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Сега ще ядем бахура-четвъртит и с контра гайка !" - за това изказване има 12 плюса и 2 минуса. Абе , вие *** ли сте или гейове та се радвате толкова?
26
1
 
0
 
! Отговори
Р. Овч. преди 11 години
Руския инженер ще стои гладен и жаден пак , няма как . с любоф Р.Овч.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
заради ГЕРБ и лидера му ще си патим.С това решение за АЕЦ Белене Герб се срива като кулите на световния търговски център.Нищо добро не ни чака.Бягайте млади хора от ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
9
 
6
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Няма по-*** и кух народ казвам ви от руснаците. Учила съм в мултикултурна среда, ей това са най-простите същества на света и жените и мъжете. Празни и помпозни тикви с претенции, че са велики. Точно като комунизма - парадност и фалш, а отвътре гнилоч и смрад.