Откога чалгата е музикално порно, г-н Кеворкян?

Странно мнение на един от хората, които издигнаха този жанр
Обновена: 17 сеп 2012 12:27 | 17 сеп 2012 12:27,
425
Откога чалгата е музикално порно, г-н Кеворкян?
Кеворк Кеворкян. Снимка: Булфото

За втора седмица изгледах предаването "Всяка неделя" с неговия водещ Кеворк Кеворкян. С любопитство и носталгия, тъй като в тийнейджърските си години прекратявахме мачовете, за да отидем да видим поредния епизод на Пинко Розовата пантера, след това "Спортни свидетелства" и "Събеседник по желание". Може би родителите несъзнателно ни бяха вменили този интерес, тъй като и те смятаха "Всяка неделя" за някакъв "прозорец към света".

След промените всеки си е направил собствените изводи за това как по време на комунистическия режим и властващата цензура световноизвестни личности и политици са гостували във "Всяка неделя", доколко всичко е било една манипулация, тъй като това предаване събираше милиони пред екрана.

С годините остана носталгията, но лично за мен Кеворкян е бил един от най-добрите тв журналисти. И не ми е пукало дали е бил агент на Държавна сигурност или не.

Към него имам и друг сантимент, тъй като лично ми връчи комсомолската книжка в актовата зала на 81 СОУ "Виктор Юго" с изглеждащите в момента доста странни въпроси "Какъв искаш да станеш?" и "Какъв предпочиташ да бъдеш - инженер или космонавт?". От този ден ми стои в една тетрадка и девиза, който ни сподели Кеворк "Прави каквото трябва, пък да става каквото ще".

В снощното предаване обаче остана един горчив привкус и си позволявам да го коментирам, тъй като от доста години следя отблизо музикалния живот.

По време на гостуването на Райна Кабаиванска, една от най-големите български звезди, разговорът още в началото бе насочен към чалга музиката. На фона на някакъв доста стар видеоклип, определено нарочно избран.

Кабаиванска призна, че се е запознала с тази музика предния ден. Но не спести мнението си, че това е една вулгарност и пошлост. Г-н Кеворкян пък даде определението "музикално порно" и успя да го вкара в устата на оперната прима.

Мнението на водещия въобще нямаше да ми направи впечатление, ако той самият не бе проводник на тази музика в началото на новия век.

Естествено, изникват доста въпроси, по-скоро морални.

Кога тази музика стана порно, преди или след създаването на радио "Сигнал плюс" от Кеворк Кеворкян? Радио, в чийто формат попфолкът беше сигурно 80-90% от програмната схема и със сигурност се е въртяла показаната вчера песен във "Всяка неделя".

Смяташе ли г-н Кеворкян за порно тази музика, когато прибираше колосални, поне според мен, суми за поздрави? Защото не бяха толкова отдавна безпрецедентните опашки на хора, които си плащаха няколко дни предварително, само и само да чуят поздрав от типа "Баба Гинка поздравява своето внуче с първия учебен ден с песен на Глория". Ако това е било мнението му, защо не насочваше хората да се поздравят в радио Тангра или БНР например?

Дали това "музикално порно" не набра такава популярност като жанр именно с помощта на публициста Кеворк Кеворкян, след като в продължение на 5 години той стоеше зад това радио? Не е ли нелепо да твърдиш, че политиците налагали тази музика, за да бъде народът тъп и лесно да се управлява, след като и самият ти си участвал дейно в този процес?

Тези въпроси може и да са маловажни на фона на цялостната криза у нас. Но лично аз оттук нататък, когато г-н Кеворкян говори за морал, може би ще си запушвам ушите. А "Всяка неделя" ще продължавам да си я гледам носталгично...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
20
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
Все пак Кеворкян е ченге, за какво му обръщате внимание изобщо ?
29
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даже не съм чувала за такова радио, за което говори авторът. Явно той му е бил слушател. Но да твърди, че тази неизвестна радиостанция е главен проводник на чалгата е повече от пресилено. Има телевизии, които са специализирани за чалга- "Планета" и др. Изпълнителите на чалга постоянно са на екран на големите ТВ, с изключение на БНТ, снощи Бони беше "звезда" по Нова ТВ - Вип брадър, Гала постоянно ги кани в "На кафе" и т.н.
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смешно е , че го иэровиха от навталина! смешно е и да се твърди , че бил добър журналист! смешни хора сме ние българите, като стане дума за носталгия , за разлика от арменците!
27
6
 
19
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
Няма по-голяма уста от АРМЕНСКАТА уста!!!!!!!!!!!
26
6
 
14
 
! Отговори
Яко преди 11 години
...поне езика му не е залепен за *** на Борисов, както е при Бареков...
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от днешната чалга на нива са визията и клиповете. Но щом се чуе "мелодията" и особено пеенето и пък ако заслушаш безумния текст и се пишманваш. Много са зле. Има там някакви десетина пеят като една единствена все едно че е. Само Ивана не *** като тълпата от ЗВИЗДИ.
24
7
 
24
 
! Отговори
очакващ отговори преди 11 години
Основателни въпроси към двуличника Кеворкян .
23
1
 
48
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Чалгата е "музика" от *** за ***! И да - порно е, абсолютно!
22
4
 
39
 
! Отговори
Дражко преди 11 години
На мен пък ми пука за такива доносници.Кой знае колко съдби е предрешил арменецът?Какви мръсотии е направил на хора неподозиращи това.Обучи и свой заместник-ползвуващ часове ефирно време по Нова телевизия,за да се рови в мръсотията на обществото/да ни занимава с престъпници и ***/.И сега отново иска да бъде звезда-чрез "Всяка неделя".Ако беше добър журналист нямаше да пише по жълтите вестници до сега.Двуличник.Пфу.......
21
7
 
41
 
! Отговори
да преди 11 години
отвратително ченге, от най-гадните , манипулирал десетилетия бг младежта и сега се заема да го прави пак, ужас нали трябваше да бдите хора
20
9
 
17
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ преди 11 години
Рядко в днешното телевизионно многоплодие може да се открие - още по-малко да се види и слуша - телевизионер /това е определение за човек, който е надскочил обикновеното журналистическо амплоа/ от ранга на Кеворкян, защото няма изискване да си кадърен, да си ерудит, да си морално чист и да обичаш България за да водиш предаване, коментарна рубрика. Социализмът изискваше от своите кадри качество, което днешните телевизии не могат да предоставят...много още може да ни научи социализмът другари...
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
avtore, nali beshe golemiq juranlist za teb, tazi dolna kuka, sega kvo revesh, che ne bil doblesten....ot chenge na DC ochakvai pochtenost...,,,ai stiga glamava naivnost, ama mnogo ste naivni povecheto!
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Порното е жанр , има и чалга порно и класика наречена еротика.
17
12
 
19
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
"Политиците налагали тази музика за да бъде народът *** и лесно да се управлява" !На пазара има голямо разнообразие от музика и всеки си купува според вкуса ,едва ли политици биха могли да ме накарат да си купя чалга музика ,ако аз не я харесвам!Едва ли политици биха могли да ме накарат да слушам чалга по някое частно радио или ТВ когато си има държавни и в тях не се излъчва такива музика!Много ми е жал и съчувствам на тези хора ,които се стремят да убедят обществото ,че някой насила се мъчи..
16
3
 
37
 
! Отговори
4098 преди 11 години
Нека кеворк да каже къде отидоха парите за войнишките паметници, които събираше в предишната "всяка неделя"
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Върни му комсомолската си книжка с рекламация , сега вече няма на кой да те докладва. :-)
14
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте ревали, ако нямаше чалга, как щяхме да различаваме интелигентните от тъпите, жените от парцалите, българите от ***...?
13
1
 
44
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Ако това за радиото на Кеворкян е вярно не се учудвам въобще, този човек е обикновен бизнесмен без морални сруполи както всъщност голяма част от печалбарите в България. Прави единствено това което носи повече пари...... дали ще е чалга , дали порно няма значение важното е да е актуален, гледан, слушан и добре платен за да има за Porshe Cayen.....
12
15
 
22
 
! Отговори
свинаря преди 11 години
Кево, никога недей да се бориш с прасета - и двамата ще се окаляте, само че на прасето ще му е хубаво...
11
24
 
16
 
! Отговори
Зевс преди 11 години
Александър Попов, ти си жалък чалгар и илитерат. Не си пробутвай прогнилите музикални вкусове, въшко!