Как Apple изхранва редица медии

Сайтовете и блоговете, специализирани върху компанията, увеличават трафика си
Обновена: 18 сеп 2012 14:54 | 18 сеп 2012 12:58, Бойчо Попов
62
Как Apple изхранва редица медии
Часове преди събитието специализираните сайтове публикуват снимки на декора на залата. Снимка: Ройтерс

Като IT директор и онлайн разработчик Сет Уайнтрауб наистина е печелил нелоши пари. Въпреки това преди няколко години той решава да изкарва прехраната си, като пише за технологиите, вместо да ги създава. Така той основава блога 9to5Mac, който е един от водещите онлайн медии за компанията от Купертино. 9to5Mac сега е част от медийната екосистема, който улавя всеки малък фрагмент от новини за новите продукти на Apple и го разпространява мигновено, пише в свой анализ Wall Street Journal.

"Ако имах възможност, сигурно щях да нарека страницата си 24/7-Apple", казва Уайнтрауб. Онлайн присъствието му обаче е доста скъпо на време. "Аз вземам моя компютър, когато се събудя. А вечерта последното нещо, което преди лягане правя, е да отместя компютъра настрани. С Apple се занимавам почти всяка минута, когато съм буден".

Необятният апетит на обществеността за новини около Apple трансформира новините около американската компания в доходен бизнес – независимо за каква медия иде реч. Това стана ясно отново в сряда, когато в Сан Франциско беше представен новият iPhone. Причината - историите за Apple съчетават високите такси за реклама, които обикновено са свързани с технологичните новини, с масовото привличане, което се излъчва от компанията. Apple е една от най-големите и най-интересните фирмени истории на всички времена.

Биографията на Уолтър Айзъксън за съоснователя на Apple Стив Джобс е най-продаваната книга през миналата година на Amazon. Списанията с Джобс на корицата си се продават на вестникарските будки обикновено с 25 до 45 процента по-добре, отколкото предишния брой. През октомври миналата година юбилейно издание на Time, посветено на смъртта на бившия шеф на Apple, се продаде два пъти по-добре от обикновено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

12Следваща »


62
Още по темата: AppleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
Едно време си мерехме ***! Сега си мерим телефоните! Но, какво да се прави кой каквото има!
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай, давай, убеждавай се, друг няма кой да убедиш и без друго ;)
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да не ги сравнява и двете са еднакво зле и от двете има къде къде по хубави. Тоя айфон даже се прави в заводите на самсунг, американците са ангажирани само с промиването на болните мозъци :)
53
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да сравняваш сандвич с продукт като iPhone те прави пълен слабоумник.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако си мислиш, че сандвичите в макдоналдс, бутилката на кока кола, пилешките хапки на кфс, кафето в старбъкс и т.н. и т.н. си нямат дизайн значи си поредния кръгъл ***.
51
4
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 11 години
Дизайн на сандвич, верно ли бе шматко. Пхахахах, не е истина какви селяни виреят по нашите ширини.
50
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бих си купил айсифон. Има по добър и по евтин телефон на пазара. Телефон който така или иначе след година ще трябва да заменя. Година за която айсифон феновете още ще изплащат техния и ще събират пари за нови кабели :))
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Te и макдоналдс и фкс казват така за продуктите си, че са УНИКАЛНИ ПО ДИЗАИН И КАЧЕСТВО и хората с ум колкото овце им вярват и се редят ли редят на опашки :).После ни обясняват, че не са зомбирани, а просто са овце.
48
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Продължение:А има и хора, които имат същия телефон.. и казват че този е по-добър :)ето линк към видеото: youtube /watch?v= rdIWKytq_q4
47
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Продължение от предния пост:...Излиза, че пиарите на Apple са си свършили толкова добре работата, че компанията няма нужда да измисля нов дизайн или подобрения по телефона - достатъчно е да се каже на хората, че им се представя "напълно нов и уникален смартфон", и те ще видят всички несъществуващи "подобрения" за които са им съобщили... И това със сигурност ще проработи... поне в САЩ.
46
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Американският комик Джими Кимел и екипът му интервюират хора по улиците, като им показват Iphone 4 и им казват че това е новият Iphone 5. Интересно е как хората отбелязват намаляване на теглото, по-бърза работа и по-добър екран. Още по-интересното е че самят екип си мисли че това е Iphone 4S.
45
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смешно е как зомбираните обясняват, че можели да си купят нещо гига скъпо престижно и прочие.Пичове хората с пари състояние и благополучие си купуват Верту и други скъпи и прескъпи бутикови телефони, а не айсфон моделите които в сащ са за по 200 долара
44
0
 
2
 
! Отговори
Огито преди 11 години
До Стефчо РаботниковГ-н Работников, имате право да си купувате каквото пожелаете. Само бих подсказал едно гугъл търсене за бендабл или флексибл дисплей :) Lg вече произвеждат подобно устройство за черене на електронни книги.
43
1
 
6
 
! Отговори
Стефчо Работников преди 11 години
Много филми гледате. Криогенни трансформации ще видите през крив макарон. Трошете си парите с ай-кюмюра и корейския му фалшификат. Аз ще си взема Лумия.
42
0
 
4
 
! Отговори
Сян Дзън преди 11 години
До Пян ГъТази технология в момента се тества, но нямам информация дали самсунг ще я интегрират в телефон. Първото нещо, на което съм попадал по тази тема е за устройство, което ще се използва за четене на вестник и ще може да се разгъва до размерите на традиционен вестник, но същевременно ще може да се побира в джоб.
41
4
 
3
 
! Отговори
iPhone преди 11 години
До 15iPhone е много по добре направен от Самсунга - дизайна му е изключителен отново. И е много интуитивен. А за андроид само ще ти кажа едно нещо: през колко време си килваш процесите, за да не ти ядат от батерията и ми обясни как един неук човек ще си пусне таск мениджъра и ще си освободи паметта?И как изобщо може да сравняваш Windows и Линукс? Ти подкарвал ли си не-УЕБ базирана счетоводна програма под Линукс или друг специализиран софтуер - двете ОС си имат и предимства и недостатъци.
40
0
 
3
 
! Отговори
Пян Гъ преди 11 години
До Сян ДзънМежду другото, много си прав. Реализирането на продажби на такива телефони (да не спорим дали цената е 1100 или 1200) означава, че или българинът вече не е беден и икономиката се е задвижила, или че е много *** (комплексар, снобар, завистник). Не мого да преценя, защото няма такова нещо като "типичен/средностатистически" българин.
39
0
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 11 години
В нета тече инфо, че новия Galaxy IV ще излезе през март 2013 съобразно програмата на Самсунг за ежегодни нови модели. Тази стратегия може и да им изиграе лоша шега, но ако е вярно, че обмислят дали екранът да е пластичен (т.е. сгъваш си го с банкнотите в портфейла или го извиваш на осморка за широкоъгълно зрително поле), тогава всякаква конкуренция ще приключи, освен ако от Apple не въведат технологиите на "Аватар", напр. криогенни трансформации, триизмерно квантово телепортиране и т.н.
38
0
 
8
 
! Отговори
Сян Дзън преди 11 години
До Пян ГъАз не споря, ако си обърнал внимание никъде не съм казал лоша дума за галаксито. Мой приятел има такъв и просто не ми е удобен за употреба. Всеки човек има право да си ползва каквото му е кеф в съответствие със заплатата му. Съгласи се, че не може (или по-скоро е глупаво) телефонът ти да струва повече пари отколкото печелиш за един месец.
37
0
 
6
 
! Отговори
Пян Гъ преди 11 години
До Сян Дзън В началото е така, но после няма да ти се иска "слезеш" на по-малък екран. Трябват ти точно 2-3 дена. Не забравяй, че акцента на Galaxy е да бъде геймърска джаджа и интернет монитор за филми и YouTube файлове, а някой от тях са двучасови, че и повече. Екранът е адаптиран към окото. Няма сми от спорове обаче - и двата телефона са добри. Въпрос на вкус, макар че според мен в дългосрочен план в този сектор бъдещето е изцяло жълто.