Джон Тери сензационно каза "сбогом" на националния отбор

Разследването за расизъм има голямо влияние за решението на бранителя
Обновена: 24 сеп 2012 14:56 | 24 сеп 2012 10:54, Красимир Ангелов
18
Джон Тери сензационно каза "сбогом" на националния отбор
Джон Тери повече няма да облече екипа на Англия. Снимка: Reuters

Бранителят на Челси Джон Тери сензационно прекрати кариерата си в националния отбор на своята родина Англия. 31-годишният футболист успя да запише за "Трите лъва" общо 78 мача, като играе за Англия от 2003 година насам.

Тери обяви своята позиция за решението си предстоящото разследване на ФА срещу него заради расисткия скандал с Антон Фърдинанд.

Очаква се бранителят да се изправи днес пред органите на футболната асоциация, макар че вече бе оправдан по този скандал от гражданския съд.

"Днес искам да обявя оттеглянето си от националния отбор на Англия", обяви официално Тери.

"Бих искал да благодаря на английските селекционери за моите 78 мача, които успях да изиграя с фланелката на родината ми.

Искам да благодаря и на феновете, семейството ми и тяхната подкрепа по време на кариерата ми с националния тим. Имах огромното удоволствие да споделям моментите в националния отбор с момчетата, с които играехме заедно", добави бранителят и продължи:

"Да представляваш страната си като капитан е мечта за всяко едно момче и за мен наистина беше чест. Винаги съм давал всичко от себе си и сега сърцето ми се къса при това решение".

Тери уточни, че прави това изявление преди решението на Футболната асоциация, защото въпреки че бе оневинен в съда, очаква да получи наказание.

"Сега очаквам с нетърпение да играя за Челси и да се боря за трофеи. Искам да благодаря и на феновете на клуба за тяхната подкрепя, която не спират да ми оказват", завърши сърцатият защитник.

В случай, че Тери бъде признат за виновен в расисткия скандал, тогава се очертава да бъде наказан доста тежко.

Бившият капитан на Англия и Челси Рей Уилкинс не прие добре новината и заяви, че Рой Ходжсън трудно ще успее да замени Тери.

"На терена Джон прави точно това, което треньорът изисква. Съчувствам много на Рой. Това е огромна загуба за Англия. Ходжсън виждаше в Джон неговият централен защитник", каза той.

Екс-нападателят на Англия Гари Линекер също изрази съжалението си, че Тери приключи с националния тим.

"Каквото и да мислите за Джон Тери, той винаги е давал абсолютно всичко за Англия. Силен лидер и голям защитник", обяви легендата.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До IvanЛебед мой, първо не съм ти приятелче и второ - очевидно е че това е нов фашизъм - така всеки може да набеди някого и оттам - днес в съда, утре - в лагера.
10
0
 
5
 
! Отговори
Хм преди 11 години
ако му беше казал "white c**" щяха ли да го накажат?
9
0
 
5
 
! Отговори
Българе преди 11 години
Ivan, ако те нарече теб "white cunt", дали ще е расистка забележка?!Това, "приятелче" в UK си е просто псувня, ама нали си white ....
8
0
 
8
 
! Отговори
не син преди 11 години
Деградирали луничави смотльовци ! Както се свличат надолу и с привилегиите за черните скоро Великобритания ще стате Афроамерикания !
7
6
 
2
 
! Отговори
gUleeeem futbolist преди 11 години
a da ste zabravili , 4e Ter4o vkarvase v stadiona zapaliankovci da razgledat tui onui i to srestu zaplastane- poglednete archivite...edno vreme belite angli4ani otisli v India, posetili Afrika i debarkirali v Amerika. dnes v India- glad, v Afrika mizeria a v Amerika kriza. Dokato v Anglia dnes imalo samo rasizm???? Ter4o e edno mekere v sravnenie s Ruhni, koito iva mutreikata na i na nac i na otbora na Manun
6
1
 
5
 
! Отговори
Естет преди 11 години
И с Тери, и без Тери...все отпадат първи...:-)
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази игра е за мъже, не са сърдити пигмеи и женички!
4
3
 
37
 
! Отговори
?? преди 11 години
Чистокръвен англичанин се оттегля от националния отбор заради раследване за расизъм и какво ще останат да играят африканци. Болна история време е да се осъзнаят хората че ще затрием цивилизацията.
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сензационно друг път. Още на европейското коментаторите казваха, че обмислял да се откаже...
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Evala John!!!!!! Sega hodi iztreskai i jena mu na Ferdinand i im e.i maikata na vsichki!!!!!!!!!!!!
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наказаха Суарес, наказаха Тери, наказаха още маса футболисти. Това е новия световен ред в човешки план - да обичаш, това, което ти кажат, да мислиш, това което искат. Всъщност въобще да не мислиш, а само да изпълняваш като зомби. Фашизъм в действие.

Спонсорирани публикации