Gangnam Style завладява и световните класации

Седмичен преглед на световните чартове
Обновена: 24 сеп 2012 12:26 | 24 сеп 2012 10:23,
7
Gangnam Style завладява и световните класации
Снимка: Youtube

Септември 2012 е рекордно продуктивен за комерсиалната музикална сцена и няма да се изморим да го повтаряме. Рядко в последните години такова съзвездие от звезди и качествени музиканти са издавали нови албуми и парчета буквално всеки ден.

Към това в последните седмици трябва да прибавим и появата на тазгодишния вирусен хит – парче, което се разпространява заразно навсякъде, макар да няма някакви забележителни музикални черти.

Обикновено това са песни, които имат много лесна за запомняне мелодия или текст, комбинирани с някаква специфична черта  - танц или интересен видеоклип.

Преди година известни футболисти от Бразилия и Европа успяха да превърнат бразилското Ai Se Eu Te Pego в това парче, за което да научи целия свят и то до болка. Тази година честта се пада на още по-налудничаво изпълнение – корейското Gangnam Style от K-Pop изпълнителя Psy. То върлува от близо месец в световен мащаб и вече е взело 256 милиона жертви – това са броя гледания на лудия клип към песента в Youtube към момента на писане, но на ден цифрата нараства с по няколко милиона гледания и скоро може да започне да приближава абсурдния водач в момента – Джъстин Бийбър с Baby и неговите 781 милиона гледания.

Видеото успя да направи известен и забавния танц към парчето, който вече се танцува от хората по цялата планета. Докъде ще продължи тази истерия предстои да видим, но фактът, че песента тази седмица прави скок с 34 места до 3-тата позиция в престижната класация на BBC Radio 1 говори достатъчно за манията по нея.


Завръщайки се към по-сериозната част от класацията отбелязваме, че на първото място остават The Script с Hall Of Fame заедно с Will.I.Am., следвани от новото парче на Example – Say Nothing. При албумите напълно очаквано първата позиция е за The Killers с бруталния им нов албум Battle Born, който ще ви представим в сряда. Pink остава втора с The Truth About Love, а тройката допълват The Script с Number 3.


В Америка раздвижванията са относителни, както обикновено.

Класацията на Billoard за сингли не толерира особено много новите песни. На първото място се връща добре познатото One More Night на Maroon 5, а Тейлър Суифт с We Are Never Ever Getting Back Together пада до второто. На трета позиция се изкачва новото от fun. – Some Nights.

Тук Gangnam Style стига до 11-та позиция, с цели 64 места нагоре отпреди 7 дни, така че устремът му сигурно ще бъде към върха и тук. А той остава и N1 в класацията на Billboard според активността в социалните мрежи. Поне при албумите имаме хубави нови попълнения – Dave Mathews Band с новия им проект Away From The World завоюват върха, оставяйки Little Big Town с Tornado и Боб Дилън с Tempest зад себе си.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
n131 преди 11 години
OP! OP! OP! OPPAN GANGNAM STYLE!Gangnam style ownz the world!!!!!!!!!!! Мани го нащо музикално порно = PSY ALL THE WAY!!!
4
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 11 години
Звучи като - open condom store :)
3
3
 
7
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
Кореецът подскача като Рачков.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1:Сега ще те обвинят корифеите, че не си в крак с тенденциите и модерното.
1
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам кое му е якото на тоя Gangnam Style...някакъв жълтур с *** цаки се прави на интересен на фона на парче, което е направено от сампли на две други песни...малко като Азис.