Септември се превърна в истински музикален празник

Нашите музикални фаворити за месеца
27 сеп 2012 10:28,
1
Септември се превърна в истински музикален празник
Rita Ora. Снимка: Getty Images

Няма как да останем по-доволни от тазгодишния септември. Музикалният календар като че ли се обърна тази година и вместо през пролетта, то истински плодородното време дойде в последните няколко седмици.

Макар да липсваха албуми от някое от най-популярните имена на световната комерсиална сцена в момента, то палитрата от качествени изпълнители с нови проекти нямаше как да бъде по-пъстра. За електронните фенове имаше Маркус Шулц, Deadmau5 и Давид Гета, за класиците – Pet Shop Boys и Боб Дилън, за почитателите на качествения поп – Рита Ора и Мика, за любителите на алтернативните банди – The XX, The Killers, Green Day, Bloc Party... Плюс една гигантска бомба от топ талантите на Великобритания, която предстои да се развива до мегахит в следващите месеци.

Започваме на Острова, който както и да си кривим душата, в последните години заслужено зае челното място като най-силната музикална градина в света. Тук бъдещите музикални таланти разцъфват и създават истинско качество.

Пример за това е Рита Ора, която ни впечатли с дебютния си албум, който не е просто сладникав поп в стила на Риана, а и като продукция, и като вокали е едно ниво по-нагоре. Така е и с най-добрия сингъл от проекта й – Radioactive, който доста лесно би се справил с мегахитове като Umbrella и Rude Boy, ако имаше такава силна медийна и рекламна подкрепа.


Следващото предложение идва от една истинска легенда на сцената, която през този месец издаде новия си, 35-ти студиен албум. Боб Дилън няма умора и след пет десетилетия на работа, а с новия си албум – Tempest, отново се впуска в уникалното си звучене, така стилно носещо чара на американските творци от 60-те и 70-те години с доза спокойно щастие.
 


 

Продължаваме с нещо съвсем не толкова спокойно. The Killers не просто са се справили перфектно с новия си албум. Те са привлекли като продуцент Стюарт Прайс – известен на музикалните фенове под псевдонимите Thin White Duke и Jacques Lu Cont, напомнящи на запалените познавачи за няколко легендарни ремикса – на Talk на Coldplay, на What Else Is There на Royksopp и разбира се на Mr. Brightside и When We Were Young на The Killers.

Тъй като работата му винаги е била гениална, той вече участва в самото продуциране и миксиране на албума на The Killers, но най-голямата му заслуга е, че превръща Flesh And Bone в скрития фаворит на проекта, миксирайки го както само той може.


Връщаме се отново на Острова за една от най-ярките музикални принцеси там - Флорънс Уелч от Florence & The Machine.
Тя достигна с безупречните си хитове култов статут, което кара феновете й веднага да потръпват в очакване при мисълта за нови парчета. А когато те са продуцирани от гиганта в музикално и физическо отношение Калвин Харис, то очакванията са огромни. Понякога обаче големите очаквания се оправдават.

Калвин и Florence донесоха бъдещ мегахит в един толкова плодовит месец, който не искаме да свършва, защото ще се наложи да помахаме окончателно на поредното вихрено лято. Ако есенните и зимните месеци обаче ще ни топлят с такава запленяваща музика, ще преживеем голямата депресия на студа и мрака доста по-лесно.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари