Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров

Причината е системата ПРО, заяви руският външен министър
Обновена: 11 окт 2012 15:00 | 11 окт 2012 07:39, Красимир Ангелов
125
Отношенията ни с НАТО са обтегнати, призна Сергей Лавров
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Споровете със САЩ за противоракетната отбрана, както и по някои други проблеми, са довели до обтягане на отношенията между Русия и НАТО, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от АП.

Москва ще продължава да настоява за гаранции, че планираната противоракетна система няма да представлява заплаха за руските ядрени сили, обяви първият руски дипломат.

Той подчерта, че неуспехът да се стигне до договореност по този проблем се дължи на отказа на Вашингтон да приеме каквито и да било ограничения върху обхвата на противоракетния щит.

Русия смята, че системата за противоракетна отбрана на САЩ в даден момент ще стане достатъчно мощна, за да се превърне в заплаха за руския ядрен възпиращ потенциал. САЩ от своя страна твърдят, че ПРО е насочена предимно срещу Иран.

Лавров изтъкна, че Москва е готова да продължи сътрудничеството си с НАТО по Афганистан. Той обаче изрази неодобрение за плановете за разширяване на Алианса и присъствието му до границите на Русия, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: САЩРусияПРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не си написал , кой ти е казал че от Полша ще се брани япония от Иран , това са си твои глупости европейското ПРО си е за Европа , Щпонското си е за Япония , анадък
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Япония имат ПРО но не покрива Европа и Русия! А Северна Корея едва ли имат повече от 20 ракети, които са неустановен радиус на действие...Друго си е от Полша да вардиш Япония от ирански ракети...
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напротив имат севернокорейците и ПРО-то в Япония е именно заради тях, а може би и заради Китай , но няма да го кажат.
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"САЩ от своя страна твърдят, че ПРО е насочена предимно срещу Иран." - но ще предпазва и Япония от ирански ракети! И сега как да им унищожат на иранците ракетите? После с ПРО-то ще трябва да се вардат от Северна Корея...., а ония и ракети нямат....
97
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
118 фашизъм е имало единствено и само в Италия при Мусолини , другото е националсоциализъм, вие *** не измряхте ли вече.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 117 ако за теб безработицата е комунизъм да , води тъкмо натам
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нато е фашистка организция.Освен провокации и войни друго от тях не може да се очаква.
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
114 не са мои видни икономисти предричат това още в началото на миналия век , за това в момента се развиват предимно тези страни които наричахме развиващи се , те имат висок темп на растеж на БВП , но това ще до време и когато се изравнят ще спрат , но и суровините ще са се изчерпали ,а тогава.
93
0
 
3
 
! Отговори
до 113 преди 11 години
Най-верните думи които съм чел скоро!Според мен не се ли спре по някакъв начин роботизирането,автоматизирането на процесите самия Запад го очакват социални бунтове след време.
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
111 кризата на Запада има много по дълбоки корени , това е криза на развитите в икономическо и технологично отношение държави , самата технологична Революция изяде работните места първо в селското стопанство после в добивната промишленост , после в преработвателнаат и машиностроителната а накрая интернет революцията и в услугите , 21 век е преломен , нашата планета става твърде тясна , единствено Космоса може да ни спаси.
91
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 110 кой те излъга че ЕС ти дава или не ти дава нещо си , ти си напълно свободен да правиш каквато си искаш инвестиция , ако искаш да знаеш европрограмите не подкрепят големия бизнес , те подкрепят само малкия и среден такъв , разбира се има и инфраструктурни проекти с европейско значение безспорно , дори самите програми в тях е заложено , философията им е не толкова да развиеш това или онова ,а да се научиш да правиш честен бизнес на светло по правилата , да плащаш данъци и осигуровки, Охр.Тр
90
4
 
1
 
! Отговори
До 108 преди 11 години
Аз съм 104. ами завършила съм Икономическия Д А Ценов - Свищов , работила съм към Минист на труда и ЦИНТИ София . Един от моите професори по политикон на капитализма стана Министър на финансите , другият беше нашият любимец по Икономически Учения , Си Смон Ди В момента живея в САЩ и писах за филма Железната Лейди ..кризата на запад
89
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98. Разликата е че ЕС не ти дава да развиеш промишленост , развиваш туризъм дето си го имаше и селско стопанство , а сега слънчоглед , жито , царевица.. Даже да внасяме домати ... Работа няма за 5 мил народ , бедноста се увеличава и раждаемоста спада. Мюсолманизиране и ...
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Са като дойде оня изперкал мормон Шит Говни и като се почне една, като залятят едни тополи, едни ярсове...
87
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
104 на достатъчно години , слкедвал съм в периода 1985 -90 във ВИИ Карл Маркс и мнго добре знам какво се случи последните години предо 10 ноември и преподавателите ми знаят , половината се изредиха като министри или представители на миждународни финасвои ирганизации , нека за СИВ не говриме защото много добре знам какво се случи.
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от 105 ава и сега , тогава бяха други рецептурите например за колбасите , бяха други сортовете при зеленчука , какво да се прави , когато бях малък майка ми говореше за качеството непосредствено след девети когато все още е имало от старите производители ,а баба ми си говореше за преди девети , аз пък на децата ше им говоря че е имало качество при соца имаше да , но нямаше количество , защото икономикиката беше икономика на дефицита , на опашките и на привлегиите.
85
6
 
1
 
! Отговори
до 102 преди 11 години
Айде,Високото ниво,обясни на нас простолюдието що беше храната по-качествена от сега?Не е ли защото умишлено се поддържаше дефицит и всичко произведено се изкупуваше на момента,а?По тази причина не се налага използването на консерванти и други химии,за разлика от сега.Но има и друго-още помня опашките за хляб,щото го караха в 16ч. и не купиш ли,увисваш!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
102 само ще ти дам един пример , на бригада в консервния кобинат Герорги Кирков в Плевен бяхме на линията за бутилиране на тогава им викаха нектари . смятай натурални сокове от пракови и кайсии , бутилирахме ги в бутилки от бира , всичко износ за Болшая Советская страна , един ден дойде цистерна която кипеше викам му на шефа на смяната , виж това е рзвалено , а той само махна с ръка и казва карай да върви това е за братушките , за тях въвеше всичко, съвсем друг въпрос е качеството на храните тог
83
1
 
4
 
! Отговори
91 преди 11 години
Използвате , *** и *** че коментираме разпадането на СИВ , като търговски съюз. И кризата на запад , от която нямаше да излязат ако не беше за сметка на източната икономика.Ти на колко си години та не разсъждаваш ?
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98 нямат абсолютно нищо общо , първо при социализма собствеността беше държавна а икономиката планова сиреч имаще планиране на централно ниво от страна на държавните органи , имаше Комитет по цените и ценообразуването , който ти казваше чорапогашника на каква цена да го продаваш , в самия СИВ имаше специализация на отделните страни , на нас беше поверено селкото стопанство , хтранително вкусовата промишленост и тежката химия , за това ние не произвеждахме коли например , е сгл.Москвичи за нас с

Спонсорирани публикации