Обама отвърна на удара

Президентът на САЩ се представи по-добре по време на втория дебат
Обновена: 17 окт 2012 15:06 | 17 окт 2012 07:37, Красимир Ангелов
57
Обама отвърна на удара
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама се представи по-добрe от съперника си Мит Ромни на втория телевизионен дебат, състоял се в университета Хофстра в град Хемпсдед, щата Ню Йорк. Това сочат данни от социологичически анкети на американски телекомпании, съобщиха световните агенции.

Според CNN 46 процента от зрителите смятат за победител Обама, срещу 39 процента за Ромни. Анкетата на Си Би Ес показва съотношение 37 срещу 30 в полза на Обама.

По време на дебата Обама заяви, че носи пълната отговорност за трагедията в американското консулство в Бенгази, разиграла се на 11 септември.

Това стана след като кандидатът на републиканците Мит Ромни заяви, че нападението срещу американското консулство в либийския град илюстрира провала на външната политика на президента Барак Обама, предаде ДПА.

"Това беше терористично нападение", каза Ромни и постави под съмнение първоначалните твърдения на правителството на Обама, че инцидентът възникнал в резултат на протести срещу антиислямски филм.

"Това поставя под въпрос цялата политика на президента в Близкия изток", заяви бившият губернатор на Масачузетс.

Обама репликира, като обвини съперника си, че политизира трагичните събития в Бенгази. "Да се опитваш да печелиш политически точки, това не е начина, по който действа един главнокомандващ. Вие се опитвате да превърнете националната сигурност в политически въпрос", заяви той, цитиран от Франс прес.

От своя страна Барак Обама обвини републиканския си съперник, че иска да облагодетелства само богатите американци.

Настоящият президент заяви, че от началото на мандата му са разкрити 5 милиона работни места в частния сектор и изтъкна, че политиката му цели подобряване на образователната система и разнообразявяне на енергийните ресурси.

Обама обаче беше особено агресивен в началото на диспута, рязко критикувайки икономическата програма на Ромни, отбелязват Франс прес и Асошиейтед прес. 

"Губернаторът Ромни казва, че има програма от пет точки. Губернаторът Ромни няма програма от пет точки, а само от една точка - да направи така, че най-богатите да играят по различни правила", заяви Обама, който често повишаваше глас, ходейки енергично по подиума.

"Това беше неговата философия в частния сектор, това беше неговата философия като губернатор, и това беше неговата философия като кандидат президент", добави Обама.

От своя страна Ромни обвини съперника си за стагниращата икономика в страната и високите цени на бензина.

"Средната класа беше смазана през последните четири години, а работните места бяха твърде оскъдни", заяви бившият губернатор на Масачузетс.

По думите на Ромни разходите, правени от правителството на Обама, раздуват дефицита и ще доведат до увеличения на данъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: Барак ОбамаМит Ромни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
ot USA преди 11 години
Po posledni danni na Gallup predninanta na Mitt Romney dnes se e uvelichila ot 4% na 6%, pochti nevuzmojno e da byde nastignat ot Obama;osobeno sled snoshtnoto Fiasco na nekadyrnia sozialist -manipulator.Good Bye, Hussain Obamovich and Good Riddance!
46
6
 
7
 
! Отговори
()()()()()()() преди 11 години
Във форума е пълно със злобни,завистливи,недоучили,невъзпитани,некадърни червени изтърсеняци!
45
6
 
5
 
! Отговори
baihui преди 11 години
ne moga da poviarvam 4e zagubihme studenata voina ot tesi negra latinosi i pr. bezmoza4na, zatlastiala ***
44
4
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
V sataninskite USA nema mnogopartiina sistema.
43
6
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
I dvamata sa bokluci.
42
9
 
6
 
! Отговори
емо преди 11 години
ако спечели ромни ,войната е сигурна икрахът на империализма:ако спечели обама -още един мандат агония, крахът на сащ пак е сигурен но на забавен кадър
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 42 Всички останали нормални хора , които оцениха това което направи той ,а именно че не допусна разпадането на системата да бъде удавено в кръв тъпанарино , защото това което се случва днес в Сирия щеше да ни изглежда като невинна детска играа спрямо това което можеше да случи .
40
4
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
А кои обичат Горбачов? Евреите, нали по тяхно нареждане той разпадна собствената си държава в услуга на сатанистите ционисти.Не обиждай човека, истината ти казва
39
18
 
11
 
! Отговори
876 преди 11 години
за мен няма съмнение,че Ромни ще спечели!
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37 ти си *** комунист , само комунистите мразят Горбачов въпреки че де факто би трябвало краката да му целуват защото вследствие на промените инкасираха своето политическо и властово влияние в иконмическо , станаха капиталисти и сега с топ не може да ги мръднат от мястото им , самот акива *** като теб все още не са го разбрали и и вярват на глупостите.
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нетаняху подскача сега като крастава коза, че Ромни не е спечелил повече доверие.Търка малките ръчичики и няма търпение да му замирише на опърлено, но ако Ромни загуби ще трябва да убие Обама.Третата световна война не може да чака повече- Америка е във фалит и това е единствения изход.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде да видим дали ванга е познала като каза че последния американски президент ще е ***
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая ванга колкото и да не я харесвам, ще вземе да се окаже права - за това че човек с белег като америка на челото ще предаде света - демек Горбачов. най тъпия политик , който с мотива че ако студената война стане ядрена война ще се унищожи човечеството свали оръжието в краката на сащ и обрече всички от соц блока на бавна смърт . е дано Путин поправи грешката му.
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
каква държава са щатите и кое там е държавно ? като дори нямат национална банка , както всяка нормална държава по света, а имат федерален банков резерв който е най големия банков частен картел , който дефакто управлява света ??? *** от вяскакви националности , които са експлоатирани от шепа робовладелци, това е САЩ
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най ми е интересно тия псевдодемократи от америка защо за цялата си история имат само 2 партии и всички други са задушени още преди да се появят, а навсякъде по света проповядват плурализъм ? в америка винаги политическата власт е била в ръцете на масоните, дори преди 200 години обществото се опитало да създаде партия - антимасони, която веднага е била забранена от управляващите
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бетер цирк и маскарад . и демократи и републиканци са само двете ръце на една и съща машина, която се управлява от шепа най богати хора в света. и както е казал рокфелер, не го интересува кой пише законите, като той си има печатница за пари
31
9
 
6
 
! Отговори
:) преди 11 години
28 некакъв български *** взел да се мери с президента на US...Расистка *** бягай да лъскаш кинефите, Бойко, Сергейката и сие като са мн. бели сте цъфнали и вързали :D
30
3
 
11
 
! Отговори
Магърджич преди 11 години
Тия ми напомнят за Иван и Андрей(като водещи на ток шоу), не искам да обидя момчетата
29
2
 
9
 
! Отговори
> от ВИП Брадър-а преди 11 години
Ей това е шоу, хора. На моменти ме е яд, че ние си нямаме тук такива дебати - с флагчета, с конфети, с лъснати и напомадени участници - така, малко да се поизпотят, да поиграят заради народа и да ни веселят. Тук всички е доста по-семпло, пошло и предопределено (не казвам, че там не е - но поне се стараят хората)
28
14
 
8
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
Бедни американци !!!! Не знаете какво е социализъм и комунизам, към което ви тласка Обама. Попитайте източноевропейците, в това число и нас българите.Тогава решете за кого да гласувате !!!

Спонсорирани публикации