Президентските избори в САЩ започнаха в 9 щата

Над 200 милиона американци имат право на глас
Обновена: 6 ное 2012 16:24 | 6 ное 2012 14:16, Елка Василева
8
Президентските избори в САЩ започнаха в 9 щата
Президентски избори в САЩ започнаха. Снимка: Reuters

Президентските избори в Съединените щати започнаха с отварянето на избирателните секции в 9 щата, предаде Франс прес.

Гласоподавателите започнаха да упражняват своето право на вот във Вирджиния, Кънектикът, Индиана, Кентъки, Мейн, Ню Хемпшър, Ню Джърси, Ню Йорк и Върмонт. Избирателните секции в останалите 41 щата ще отворят врати по-късно тази сутрин в съответствие с часовата зона.

Още по темата

Над 200 милиона граждани на САЩ имат право на глас. Съперниците на изборите са президентът демократ Барак Обама и републиканецът Мит Ромни.

Днес американците гласуват и на парламентарни избори, както и на редица местни референдуми.

Пред избирателните бюра вече се оформят опашки. Например в Александия, щата Вирджиния, около 150 души чакаха на опашка въпреки студа пред избирателна секция, обособена в пожарникарска казарма.

Няколко милиона американци вече гласуваха предварително. Всички щати предоставят тази възможност, благодарение на която избирателите могат да изпратят по пощата бюлетините си или да ги пуснат в урна преди 6 ноември.

През 2008 г. около 30 процента от избирателите се възползваха от възможността за предварително гласуване. Тази година дори Барак Обама гласува предварително на 25 октомври в избирателния си бастион Чикаго, главния град на щата Илинойс, където ще изчака тази вечер обявяването на резултатите, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искате, не искате Ромни ще бъде новият Президент на САЩ и предвид силите, които го налагат е по -добрия вариант за света от Обама
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КВИ ИЗБОРИ КВИ ПЕТ ЛЕВА В САЩ.Това е театър за пред света Илюминатите /собствениците на печатницата на долари-федералния резерв/ вече са си избрали пионката за следващите 4-5 години, който ще провежда тяхната политика на заграбване и ограбване на естествени ресурси /петрол, газ и др./ където им позволят естествено.Що не се пробват да крадат от Русия или Китай!!!!Ще ги бият п/з ръцете дори ще им ги натрошат, че костица нема да им остане.Ама наивния добродушен Американец все вярва че избира нещо!?
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нашите ,.........................когато ни наредят от САЩ!Все пак имаме и празник ---НЕЗАВИСИМОСТ---,но от кой...?По-скоро ,трябва да има празник ,на ---ЗАВИСИМИСТТА---в Бг!Тъкмо ще са и повече на брой :От Турция,от Германия,от Русия ,от САЩ!
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ,прости *** ,само завиждат и мърморят под нос.Погледнете си ***, в която живеете.Живота в САЩ е на светлинни години от вас.
14
8
 
5
 
! Отговори
TheAmerican преди 11 години
Много сте прости. Грижете се за това кого ще си изберете в *** ви страна, пък ние тук сами ще си решим кого да изберем. Без ваша помощ:) Вие там му свирете на кавала на Борисов.
13
6
 
5
 
! Отговори
някой преди 11 години
Като гледам как цялата хомосексуална гмеж в щатите почна да си точи зъбите, направо вече съм за Ромни. Ако бях американец, щях да гласувам за него. С отвращение, тъй като е мормон, но за него.
12
0
 
3
 
! Отговори
U.S.A преди 11 години
"В САЩ президентските избори са към своя край, и президентът Обама ще се върне на власт, за да ви отведе в Златната Епоха.""Досега сте видели малко от истинските му способности или желание да допринесе за световния мир. Тъмните сили могат да използват техните методи, за да приложат свой ​​избор, но ние от Светлината сме тук, за да се уверим, че нашият избор ще победи този път. Това е победа, която е гарантирана.
11
2
 
3
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Няма да се очудя ако американците си изберат Ромни.На тях при тъпанара Буш им беше добре А Ромни е много по-*** от него.Пък и си няма своята ,,Кондолиза" та да му дърпа ушите когато се наака и го подмива
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей, туй като у наше село изборите. същия салон.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е важно колко и как са гласували, важно е кой брои стара поговорка на ЦРУ в СЕЩ такива неща не се случват.
8
5
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 11 години
Дано Обама вземе втори мандат, че онзи реднек е на нивото на Бойко. Ние поне нямаме ядрени глави...
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ПъзелБегай у Сибирия ***-маймуне. Да видиш там подтиснатите наследници на местното население.
6
0
 
7
 
! Отговори
!!! преди 11 години
200 милиона ще гласуват.Вижте само на какво се вика ред и дисциплина.Ние сме 6 милиона и като гласуваме се бутаме като овЦи.Тенк ю
5
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВТОРИ МАНДАТ ЗА ОБАМА, ВТОРИ МАНДАТ ЗА БОЙКО!
4
16
 
18
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
На кой му пука за една държава с 200г история, създадена от крадци, рецидивисти и катили избягали от правосъдието в Европа? Хора избили и набутали месното население по резервати.Хора които до 70-те год. на миналия век дискриминираха ***.Същите тези хора станаха световни демократи.... СМЕЕХ...хора заграбващи природните блага на всяка страна....
3
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
Искам и нашите ибори в работен ден!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Много си сигурен ми се струва ?
1
0
 
9
 
! Отговори
american boy преди 11 години
Vermont не се произнася Върмонт, а Вермонт, с ударение на о-то.

Спонсорирани публикации