Европа се мобилизира срещу строгите бюджетни икономии

Протестни действия ще има в редица европейски държави
Обновена: 14 ное 2012 14:41 | 14 ное 2012 07:56,
141
Европа се мобилизира срещу строгите  бюджетни икономии
Протести заливат Европа. Снимка: архив, Reuters

Европа днес се мобилизира за протестни действия срещу мерките за строги бюджетни икономии. В Испания и Португалия, чиито финанси са силно разклатени, днес ще има обща стачка и редица демонстрации, предаде Франс прес.

Испания, четвъртата икономика в еврозоната, която страда от безработица, засягаща една четвърт от трудоспособното население, и води политика на драконовски мерки на съкращения на бюджетните разходи, ще преживее втората обща стачка от началото на годината.

Португалия също ще стане сцена на демонстрации и различни протестни акции като част от страните от Южна Европа, страдащи най-силно от кризата, сред които са Италия и Гърция.

Протести против строгите мерки на икономии обаче ще има и в Германия, Белгия, Франция и Полша, отбелязва АФП.

И докато растежът в еврозоната вероятно ще остане на мъртвата точка +0,1 на сто през 2013 година, според Европейската комисия, то Международният валутен фонд предупреди, че политиката на строги ограничения, водена от редица страни, крие опасност да не издържи от "политическа и социална гледна точка",отбелязва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Скоро май отново ще прозвучат Bella ciao,Bandera Rosa и т.н....Жалко,отново ще се лее кръв,така ми се искаше да няма нови революции,с такава жар работехме за демокрация,но в България има само БАНДИТОКРАЦИЯ!!!Май и аз,на стари години,ще уважа господин Калашников,най солидният аргумент против международните бандити....Ех преживях прехода от капитализъм,преживях социализма,сега живея в най жестокото,най бандитското време от живота ми!!!Дали да не викна,но кой ли в България ще чуе????????????????
78
3
 
1
 
! Отговори
ПИЧА преди 11 години
АМИ,ТО ЗА ДА ИМАШ ПАРИ ТИ ТЛЯБВА АКЪЛ! НАЛИ? ЗАТОВА МАРШ В СТАДОТО ВСИЧКИ!
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
76
5
 
1
 
! Отговори
weeda преди 11 години
кво реват да продалжи тоя консуматорски строи та нали ако 7 милиарда имат кинти ше оглозгаме цялата земя за няколко години ...щото хората сме ненаситни и се искаме още и още...
75
3
 
4
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Седнали сме да се джавкаме дали да пушим или не в завединията ,тъпите и безкрайни разговори за църквата и още хиляди безумни неща.Що за *** държава ,нарочно ни насочват вниманието в маловажни неща.Хората знаят какво искат и го исакт на всяка цена , а тук сме кухи и ограничени овце.
74
2
 
8
 
! Отговори
мале мале преди 11 години
Браово ,хората реват и синдикатите им са с тях ,а нашите работят за държавата.Споразумения правят с държавата и то за какво ,за да мизеруваме.
73
2
 
0
 
! Отговори
За 120 от Милен преди 11 години
Тя и икономикатата ще ти е колкото предното, то не е агне да го изядеш!!!
72
1
 
0
 
! Отговори
112 спешно преди 11 години
За да си овчерче се искат умения, ама кой да ти каже, че не е само икономика...
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-после дойде 10-ти ноември и за европейските лигльовци..Като ги оберат като нас,тогава при равен старт да видим кой е по-приспособим-ние или те? Сега е момента да се изнесе дребен бизнес на запад...Лигльовците са в емоционален шок...Стягайте куфарите! Ще ги бием на техен терен и те го знаят...затова треперят за трудовия си пазар.Винаги сме били по-читави от тях! Успех!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво протестират тия ? Да дойдат тук да поживеят малко , да видят кон боб яде ли имагаре в джамия пърди ли 1 Или да им пратим Дянков и Боко,да разберат,на кое се вика икономия !
69
1
 
5
 
! Отговори
против преди 11 години
Ами ние? Нали сме част от ЕС къде са ни протестите? Сетих се.В къщи роптаем колко е скъпо,в магазина,навсякъде другаде ,но не и където трябва.Ние сме си такива -роби подуша.Поговорката си е наша"Преклонена глава,сабя не сече".
68
3
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 11 години
айде овчици сладки бе ееее беее бееее ббебе
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Испания стачкува, защото има висока безработица. Но в Испания работят над 200 000 българи, а в България не работи дори и един испанец. Как да го разбирам този факт. Значи в България сме много по-добре и затова сме доволни и не стачкуваме. Така излиза според мен.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
111 за монопилте в БГ сме си виновни самите ние , когато ви вдигнат бензина , просто не отивате на бензиностанцията , така биха направили франсетата , така пазара би ги накарал да всвалят цената , от вас зависи , ревете от високи цени а иначе опашки по моловете и суперите.Държавата нищо не може да регулира защото това със заклон не став има някаво антимоноплнио и антитръстов законодателство но то не ефективно
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
113 изхода не е на тази планета , до края на века човека трябва да е запшчнал овладяването на космоса в противен случай загиваме.
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
112 ако това се случваше за първи път да се чудиме , не чисто и просто е следствие на развитието на пазарната икономика , няма вечен възход има растежи и спадове ,в момента страдат най-високо развитите иконом. именно защото са най-високо развити , другите чисто и просто в момента се развиват и когато се рзав. ще пострадат , в икономиката слчуайни неща не се случват , на друго место е проблема , по скоро в технологиите и тяхното развитие, те чисто и просто отнемат работни места , изхода не е на т
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С пазара ситуацията ще стане един облечен и нахранен и трима голи. Какво ще си разменят? Бързо ще стигнеш до извода. Току що пазарната икономика се срина за пореден път, нарича се криза. Баланс няма, голяма група държави клонят към фалит, а една се чуди на кого да продава, защото те нямат какво да и дадат. За да не им го подарява им дава кредит. Пазарният принцип не им разрешава да го върнат и тя трябва да го опрости. На това ако се казва успешна организация, здраве му кажи!
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
106 ествествено , че понякога се налага и държавата да се намеси , но това не трябва да бъде приоритет , въпреки че днес има световни корпорации които са по-големи от самите държави.
61
2
 
4
 
! Отговори
BGovca преди 11 години
Nie sme dobre v ko6arata si,6tom sa zle tezi evropeyci da protestirat.BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
60
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
104 СИВ се провали с гръм и трясък , не помниш ли. Иначе и в момента има Световна търгоска организация на която наскоро член стана и Русия има регионални икономически организации АЕЕАН , ЦЕФТА , БРИКС и т.н. , но без пазара всико си е бошлаф.

Спонсорирани публикации