Работниците във ВМЗ-Сопот започват стачка до дни

Причината са неизплатените заплати за последните два месеца
Обновена: 6 дек 2012 14:47 | 6 дек 2012 14:44,
0
Работниците във ВМЗ-Сопот започват стачка до дни
Снимка: Архив Булфото

Работниците и служителите на ВМЗ-Сопот ще предприемат стачни действия от 13 декември. За това са обявили от КТ "Подкрепа" и КНСБ в уведомително писмо до изпълнителния директор на предприятието, предаде БТА.

Причината за преминаване към стачните действия са неизплатените заплати на служителите за последните два месеца. Към настоящия момент вече се дължат общо 2,3 млн. лв. без осигуровки. Сметките на завода обаче са запорирани от НАП заради дългове към държавата.

Ръководството на КНСБ в дружеството настоява за спешни мерки от страна на министерството на икономиката, които да гарантират, че до приватизирането на ВМЗ-Сопот, заплатите на всички ще бъдат осигурени.

Още през октомври обаче, когато работниците организираха едночасова предупредителна стачка, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че трайното решение със заплатите в дружеството е приватизацията на предприятието.

Същевременно процедурата по продажбата на оръжейния завод се бави и от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол не могат да се ангажират с краен срок за приключване на процедурата.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари