Да се вземат мерки срещу бомбените заплахи, зове Груев

Сигналите блокирали работата на съдебната система
Обновена: 13 дек 2012 17:36 | 13 дек 2012 12:15,
38
Да се вземат мерки срещу бомбените заплахи, зове Груев
Лазар Груев. Снимка: архив Булфото

Министърът на правосъдието Диана Ковачева и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да се срещнат, за да обсъдят мерки срещу бомбените заплахи срещу съдебните палати.

Предложението дойде от председателя на ВКС Лазар Груев след поредните заплахи срещу сгради на съдебната система.

Още по темата

Днес сутринта работата на Съдебната палата в София и на двете съдебни палати във Варна бяха блокирани заради телефонни заплахи за взривно устройство.

В столицата палата беше отворена малко преди 11.00 часа, бомбената заплаха отложи заседанието, на което трябваше да се разглежда мярката за неотклонение на Алексей Петров.

По думите на Груев това напрежение пречи на нормалното функциониране на съдебната система и вреди и на магистратите, и на гражданите.

Председателят на ВКС обясни, че охраната на съдебната власт и охраната на съдебната сграда е възложена към Министерството на правосъдието и затова Ковачева трябва да се срещне с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се огледат системите за сигурност и да се обсъдят евентуални мерки.

Бомбените заплахи днес не блокират за първи път работата на съдилищата. Преди дни подобен сигнал спря работата на магистратите в Благоевград, а съдилищата в София вече на няколко пъти бяха евакуирани заради анонимни заплахи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ha преди 11 години
Аз предлагам като първа мярка да се закрие корумпирания безполезен съд изобщо...
32
0
 
0
 
! Отговори
смях преди 11 години
лапенцата ги ловят, но тук ги правят за смях... цялата им работа е такава. срещу кокошкарите са тежки, малко по-сериозно да стане и са с ръце в г==а
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам едно предложение-за конституционен съдия и гл. прокурор да се проведе конкурс измежду всички магистрати/независимо на какво ниво/ със стаж над 5г. Само потози начин щи им лъснат далаверите.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KESHZATEBГлупав ***.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С палежите на коли НАЩО МВР нищо не направи.Сега се показва, че и с телефонните терористи нищо не могат да направят.С атентата в Бургас нищо не направиха, няма и да направят.И прочие...В белите страни отдавна ( още на палежите ) щеше да има оставка, а не нон-стоп по телевизиите да се дават интервюта, че са се справили блестящо.
28
2
 
0
 
! Отговори
KESHZATEB преди 11 години
ht tp://sumixs/?ref=1350510Отваряте линка и действате..Каква е идеята? Трябва да отделите по 3 минути на ден за да оценявате три. видео реклами. След регистрацията си влизате в акаунта, кликвате на Survey, отваря Ви се клипче и под него има бутон do survey0. Натискате го и Ви се отварят 8-те въпросчета на които трябва да отговорите. Отговаряте набързо и... печелите 9$. Повтаряте това упражнение още 2 пъти и- в сметката си имате 27$.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой спретна вълната от палежи на автомобили миналата зима??? Там търсете и тоя дето сега спретва бомбени заплахи из родината. Другарите така си могат! Техни са всички деградирали елементи, за малко парички и обещание за дрога - готово е всичко!
26
0
 
2
 
! Отговори
!!!!!! преди 11 години
Първо вземете мерки срещу безработицатаче хората емигрират от беднотия и глад!
25
1
 
4
 
! Отговори
varg преди 11 години
Нека ви *** долни.
24
0
 
2
 
! Отговори
1 SOU преди 11 години
А срещу бомбените заплахи в училищата...за един месец 6 пъти в Първо - то вярно няма второ като първо ;)
23
4
 
1
 
! Отговори
dx преди 11 години
Груев е абсолютно прав,независимо от отрицателната оценка за дейносттана съда на много от Вас.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Решение на проблема има. Свързан е с много пари. Много разходи. Дългогодишни разходи. И промяна в нормативната уредба. И време също трябва.
21
0
 
5
 
! Отговори
Яко преди 11 години
Народът аплодира: "Браво, Груев!А ехото отекна: "уев!, уев!, уев!"
20
8
 
5
 
! Отговори
ццц преди 11 години
сигналът е подаден от ЦВ.ЦВ., затова няма да установят източника
19
0
 
3
 
! Отговори
Marko Totev преди 11 години
Gorkite cnestni,nepodkypni i suvestni Magistrati...-tolkova davat ot sebe si za ,,Pravosudieto''...che ako ne bqha tezi Signali za Bombi -Stqha da opravqt BULGARIA. Kak da ne im suchystvame?????
18
1
 
8
 
! Отговори
Заклещени кучета преди 11 години
Не е вярно твърдението, че бомбените заплахи пречат на работата на магистратите. Детайлите по делата се уточняват по кафенета и ресторанти, а подкупите се превеждат по банков път. В съда разиграват театър, на който и без това никой не вярва.
17
4
 
8
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 11 години
Цв. Цв. получи 100 милиона лева за подслушване на телефоните. Да връща парите!
16
3
 
9
 
! Отговори
юстиниан преди 11 години
Съдебната охрана какво точно да направи ? Да забрани на разни да звънят за бомба ли ? Че не ми стана ясно Ковачева какво ще прави с Цвък ? Белот ли ще играят. По-скоро органите на МеВеРе-то трябва да си свършат работата като заловят онзи който е звъннал... в противен случай излиза че всеки може да си звънка през ден. Аз ако съм на тоя дето звъни ще ги побъркан от сигнали след като Цвък Цвък е некадърен да залови злосторника.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това е работа на партизаните. когато не са на власт - така действат
14
0
 
14
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Нали си направихте охрана на съдебната власт,нали правят проверки и има пропускателен режим,и щом затваряте съдебните палати вия сами признавате не ефективността на охраната и огромните средства отиват на вятъра и ако има бомба тя може да се внесе от вътрешен човек,или има за какво да вие страх а..........

Спонсорирани публикации