Ботев Пловдив 6-и по посещаемост в класация за 12 европейски страни

Средно по 10 375 фенове са били на домакинските им срещи
Обновена: 18 дек 2012 14:42 | 18 дек 2012 10:04, Елка Василева
37
Ботев Пловдив 6-и по посещаемост в класация за 12 европейски страни
Великите фенове на Ботев Пловдив на мача им срещу градския дразнител - Локомотив. Снимка: Архив Булфото

Ботев Пловдив е шести в класация за посещаемостта на домакинските мачове от есенния полусезон от първенствата на 12 европейски страни. Средно по 10 375 фенове са били на стадиона на срещите на „канарчетата“. Подреждането е направено от хърватския сайт Index.hr на базата на данни от шампионатите на България, Австрия, Чехия, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Албания и Румъния.

Категорично с най-висока посещаемост са домакинските мачове на румънския Стяуа, на които са присъствали средно по 21 398 фенове. Следва Цървена звезда с 16 911 запалянковци средно на мач. Третото и четвъртото място очаквано заемат два клуба от австрийското първенство - Рапид и Щурм с 14 480 и 11 699 души, а пети е още един румънски отбор Петролул Плоещ със средна посещаемост от 11 254 души. 

Шести е Ботев Пловдив със средна посещаемост от малко над 10 375 души, а последният отбор, който надхвърля тази граница, е чешкият Виктория Пилзен с 10 350 души. Десетият отбор Ред Бул Залцбург е със средна посещаемост от 8987 души. Зад Ботев Пловдив остават отбори като Хайдук Сплит, Аустрия Виена, Динамо Загреб и белградският Партизан.

Ботев Пловдив е категоричният лидер в подреждането на българските отбори с почти два пъти по-висока посещаемост от Левски - съответно 10 375 и 5 125 души. Следват ЦСКА - 4 243 души, и Локомотив Пловдив и Лудогорец със средно по 4 143 души на мач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е постижението, ама класацията си е малко смешна. За сравнение межу големите първенства и посочените и дума не може да става, обаче...къде са Гърция и Турция. Съставителите на тази класация предвидливо са ги пропуснали защото там има поне по 5 отбора и в двете страни, които няма да имат проблем да прескочат 20 000-та бариера.
13
11
 
22
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
До 8.Стойчев, глей сега, Старото кенгурско месо го пращаме на една друга държава дето много обича да си похапва 20 годишно ирланско месо, канцерогени фъстъци с токсини от Африка, мляко с алфа токсини, боб и семена с гъгрици, чехски и сръбски алкохол с метил за ослепяване и много други..Да не се окаже само че ти си ги ял а?А за това колко билети са продадени, колко казина за напълнили трезора, колко консултанти са зели по милион на час не бери грижа. Счетоводните магии не са по акъла на селяци
12
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ботев ПД винаги са имали най-голямата и вярна агитка в България. Винаги ще си остане и така.
11
31
 
11
 
! Отговори
армеец преди 11 години
И все пак ЦСКА София си остава най-големия отбор с най-многото привърженици в България! Лошото, е че все попадаме на мутри, черепи, мафиоти, лъжливи политици и т.н. Просто не ми се мисли, какво ще стане, ако най-накрая попаднем на човек като собстеника на Ботев - Цветан Василев или пък като Гришата! А все трябва да се борим срещу всякаквите му ***!ЦСКА над всичко и всички!!!
10
2
 
11
 
! Отговори
Bulgarin преди 11 години
SEKTOR B + SEKTOR G = NA SEKTOR BG
9
18
 
5
 
! Отговори
Адвокат преди 11 години
Само Локо Само Локо Само Локо Горнаааааааа. Етър ***!
8
2
 
51
 
! Отговори
Стойчев преди 11 години
До От Австралия(Сидни),Я по- добре си стой в Сидни и не умувай много! Това, че сме най- посещаваният отбор в България ми беше ясно и без да чета статията. Явно това засяга някои комплексирани привърженици на други отбори, но вината не е в нас - истинските фенове. И вместо да кажеш едно браво - ти ми пишеш глупости за мъртви души и консултантски услуги. Явно си ял старо месо от кенгуру.
7
0
 
49
 
! Отговори
Koko преди 11 години
Левскар съм, но винаги съм се възхищавал на публиката и на двата пловдивски отбора. Това са истинските фенове в БГ и те наистина подкрепят до край. Само така момчета, да се множите още повече!
6
1
 
29
 
! Отговори
леон преди 11 години
браво бе канари
5
1
 
24
 
! Отговори
до № 1 и 2 преди 11 години
Поздрави от Стара Загора!
4
1
 
37
 
! Отговори
Levskara преди 11 години
Bravo na fenovete na botev. Evala bultrasi prodaljavaite vse taka.
3
25
 
6
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Тая статистика я е правил някой Европеец дето си няма на понятие че в БГ всичко се върти от Фараони които перът пари, декрарират фалшиви счетоводни книги и т.н.Измама и парлама в всички сектори на бизнеса - от продадените билети на мъртви души до оборотите на казината пак от мъртвите души, консултански услуги за по милион на час на разни върховни сидии, изпиране чрез заеми от роднини...Сега ако земе и сметне на месец колко българи са ходили да играят казино ще излезе че няма толкова население
2
1
 
29
 
! Отговори
milen преди 11 години
mnogo iasno samo BOTEV PLOVDIV
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аййййййййййййй Канарииииииииииииииииииииииииии, за нас е ТОЙ религияо БОТЕВ ПЛОВДИВ най-великият!