В Лос Анджелис разменяха огнестрелно оръжие за подаръци

Това е пета подобна акция в Града на ангелите
Обновена: 27 дек 2012 14:52 | 27 дек 2012 10:37, Елка Василева
28
В Лос Анджелис разменяха огнестрелно оръжие за подаръци
В Лос Анджелис проведоха акция за предаване на огнестрелно оръжие. Снимка: Reuters

Жителите на Лос Анджелис доброволно размениха вчера над 1000 броя лично огнестрелно оръжие за подаръци от градските власти, предаде ИТАР-ТАСС. Според представители на полицията сред предаденото оръжие има поне 20 автомата, десетки пушки, полуавтоматични пистолети. В средата на деня желаещите били толкова много, че възникнали опасения, че картите за подаръци ще свършат.

"За един брой огнестрелно оръжие даваме карта за подаръци на стойност от 25 до 200 долара. Има граждани, които получиха не по-малко от хиляда долара," отбеляза местният полицай Дъглас Маккинли.

Мнозина американци на опашката признаха, че са се сдобили с оръжие, за да защитават дома и семейството си, но нито веднъж не са го използвали. "След трагедията в Нютаун решихме да се отървем от оръжието в къщи, понеже децата ще навлязат в тийнейджърска възраст. Така ще ни бъде по-спокойно," сподели за агенцията Лиз, която замени за подаръци пет броя лично оръжие.

Вече за пети път в Града на ангелите се организира акция за изкупуване на огнестрелно оръжие. На собствениците се предлага, запазвайки анонимност, да разменят арсенала си за карти за подаръци или сертификати от големите търговски центрове. За пет години властите успяха да изкупят почти 10 000 броя оръжие и да снижат нивото на престъпност по улиците с 20 процента. Според полицейската статистика три милиона жители на мегаполиса притежават легално огнестрелно оръжие, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
моцо преди 11 години
земята се пренасели и трябва матряла да се намалява
23
1
 
4
 
! Отговори
коце преди 11 години
Чиста популистика.оръжие-това е свобода.
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
usa ....armed idiots redneck kantri
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сащ се подготвя за фалит без масови безредици. Вземаха на хората каквото имаха и сега остана оръжието.
20
2
 
6
 
! Отговори
Walter 7,65 преди 11 години
Хамериканска поговорка :По добре цял живот да носиш оръжие и никога да не ти се налага да го използваш отколкото веднъж да ти потрябва и да нямаш. И друга : Изковаха рала от мечовете си и сега орат земята на тези дето си ги запазиха.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки който е Бил в казарма трябва да има огнестрелно оръжие през целият си живот .
18
0
 
2
 
! Отговори
KAZAK преди 11 години
S ORAZOE NE SE IGRAE (NOSI NESTASTIE).TO SE PIPA SAMO KOGATO SE IZPOZVA ,A KOGATO SE IZPOLZVA NOSI SAMO SMART I NISTO DRUGO.TOVA E FUNDAMENTALNO PRAVILO KOETO HAMERIKANCITE SA ZABRAVILI I SA SE PREVARNALI V DECA NA KOITO E DADENO ORAZIE BEZ DA IM E RAZIASNENO ZA KAKVO SLUZI.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен То добре си Много по спокоен, и оная спокойно я бутнаха под влака, Кога тия либерасти ще разберат, че убиват хората, а не оръжията, така е било, така и ще бъде.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иван Тя и овцата така си мисли, но вълците въпреки толерантността им и дълбоките мисли, се хранят с агнета и овце.
15
0
 
4
 
! Отговори
666 преди 11 години
интересна ми онази жена, дето казва, че никога не е нападана, пък има 5 оръжия.
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно когато крадеца влезе въоръжен в Дома им с какво ще се защитят тия Американци, заменили "най добрия си приятел-който по добре да го имаш и да не ти трябва, от колкото да го нямаш и да ти трябва" за компютър с не ясни характеристики и възможности.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eбаси значи ако си върна пищова и ще ми дадат 200 долара, че аз ще отида и ще си купя 5 нови бре ...
12
7
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
12, от оръжие по лесно се умира от колкото от бой :) Това което ти наричаш изключение изобщо не е изключение, а правило! Годишно десетки хилядите жертви от неправилно боравене с лично оръжие в САЩ го доказват! Да не говорим, че един престъпник винаги ще борави по добре с пистолета от колкото теб и когато знае, че и ти имаш пистолет той ще те застреля пръв! Когато нямаш пистолет резултатът от срещата с престъпника ще е максимум да те ограби, но ще останеш жив, което е много по важно!
11
1
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Аз пък разменям играчки за пищови и други такива джаджи като Ф-1 , ПГ-7 и кой квото даде.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
11, и от бой се умира, а пистолетът е именно за да се предотвратят "ексцесиите" (Не е задължително да гърмиш". Това, че понякога (По изключение) именно пистолетът е причината за по-сериозен проблем, нищо не значи.Утре като си навлечеш яда на някоя мутра на пътя и тръгне да те гърми или убива от бой, много ли ще ти е спокойно?
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много съм по спокоен, че в България не всеки психар може да се сдобие с оръжие! При една пиянска свада максимум мага да изям един бой или да ме наръгат с нож, но с САЩ те стрелят без да мисля!
8
9
 
3
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Оръжието може да е полезно за обикновения човек само ако може да борави с него! В САЩ годишно загиват около 5000 души и се раняват около 20 000 души от нещастни случаи поради незнание за боравене с личното оръжие. Като към тази бройка добавим годишно 4-5 случая на психари, които стрелят случайно и убиват между 50-100 души и пиянските и съседските свади при които от огнестрелно оръжие загиват около 10 000 души се вижда, че оръжието в ръцете на средния човек носи само несигурсност за живота му.
7
3
 
20
 
! Отговори
rument преди 11 години
И утре като в къщата ти влезе крадец или убиец,с подаръка ли ще защитиш себе си,семейството и дома си?! Аз имам газов пистолет,и няма да се замисля да гръмна някой от упор,ако застраши мен и семейството ми.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типичният пример за зомбираността на средностатистическия американец. Щяло било да им е спокойно като нямат оръжие. А с какво точно ще си защитавате същите деца, за които уж толкова сте се загрижили? Те сигурно психарите ще се трогнат и не само също ще си предадат оръжията, ами и не могат да убиват по друг начин? Наскоро имаше масово убийство и в китайско училище - с нож и пак толкова деца бяха убити
5
3
 
19
 
! Отговори
стара истина преди 11 години
Престъпниците не харесват честните хора да имат оръжие.