Пак телефонна измама. Жертвата отново е възрастна жена

Този път 2500 лв. за "диагноза" "свински грип" на внука
Обновена: 12 фев 2013 15:01 | 12 фев 2013 11:51,
9
Пак телефонна измама. Жертвата отново е възрастна жена
Снимка: Dnes.bg

80-годишна жена от Ямбол е станала поредната жертва на телефонна измама, съобщават от полицията в града.

Вчера, в ранния следобед, на възрастната жена се обадил по телефона мъж, представил се за лекар. Той заявил, че внукът й е болен от "свински грип" и е необходимо спешно да се плати за лечението му.

Около 15.00 часа, близо до дома си в квартал „Каргона”, жената изпълнила указанията на мнимия лекар и предала 2500 лева на непознат мъж. По-късно се обадила по телефона на дъщеря си и разбрала, че е измамена, след което сигнализирала в полицията.

За пореден път от полицията призовават гражданите да бъдат бдителни и да не се доверяват на непознати, които им искат пари, независимо дали по телефона, на улицата или в домовете им! При подобни случаи незабавно да се потърси връзка с близки, за да се провери истинността на историята. Един телефонен разговор няма да забави помощта, но може да предотврати измама.

По никакъв повод да не се дават пари на непознати хора. Измамниците използват различни сценарии, като се представят за близки, роднини, лекари и служители в различни институции. При възникване на каквото и да е съмнение, своевременно да се подава сигнал в местното Районно управление “Полиция” или на тел.112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
ХОХОХОХХОХХОХОХОХОХХОХОХОХОХОХОХОХОХХОХОХОХОХОХОХОХОХОХХОХО
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Извод: най-корумпирани са пенсионерите, винаги са готови да бутнат нещо за да оттърват кожата или да минат метър те или близките им. Същите гласуват за БСП и ДПС!
7
0
 
3
 
! Отговори
Скалата преди 11 години
това българите сме много жилав народ -то не бяха бинго зали ,не бяха пирамиди ,банкови фалити ,БСП на власт ,СДС ,ДПС и даже и ГЕРБ няма ,още не се е родил тоя дето да ни вземе паричките хахаххахаха
6
0
 
5
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Хич не ми е жал за бабата, хак да и е! Дала парите па после се обадила на дъщеря си... Толкова *** народ... Все нямат пари и все вадят за измамници по няколко хиляди
5
1
 
3
 
! Отговори
3 преди 11 години
АЙДЕ ПАК СЕРИАЛИТЕ СА ВИНОВНИ ,ГЛУПОСТА НЯМА КРАЙ о Анонимен
4
0
 
10
 
! Отговори
Чуденка преди 11 години
Абе не мога да разбера откъде ги вадят тия пенсионери тия 2000 лв, 2500 лв, 5000 лв...аз работя по 12 часа на ден и все не мога да се видя в пари...Вероятно мен затова не ме закачат измамниците, щото знаят, че работейки не разполагам с никакви средства...
3
1
 
4
 
! Отговори
baba hurka преди 11 години
nali pensionerite gladuvali v bg. otkade vadqt tiq pari? kak da badat zaloveni kato te si znaqt sa vse blizki koito imat informaciq.
2
0
 
14
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Че са *** пенсиите ,*** са ,но и съда нарочно не вкарва *** в затвора!!!!
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ние БУМ, а той УАААА! Е, няма по-*** от българския пенсионер! Ще ме извиняват възрастните хора, които използват акъла си, ама повечето им "колеги" са рядко прости! Ама то от толкова гледане та турски сериали какво да очаква човек?