Как да излекувате манията си за пазаруване?

Правете си списъци и дръжте всеки лев под отчет
11 мар 2013 22:15, Мария Дуковска
26
Как да излекувате манията си за пазаруване?
Снимка: Sxc.hu

Можем ли да кажем, че една от популярните женски болести е пристрастеността към пазаруване? Безспорно отговорът е „Да!“. Няма жена, която поне веднъж да не се е поддала на импулсивното желание да притежава чифт красиви обувки или модерна блузка, които просто са привлекли погледа й на някоя лъскава витрина. Не че наистина има нужда от тях, а единствено поради непреодолимото изкушение. Ето някои малки хитрости, които ще ви помогнат да се справите с тази „болест“.

Направете си списък

От решаващо значение е да си записваме нещата, от които действително имаме нужда – ние или членовете на семейството. И тук нямаме предвид само хранителните продукти, а и козметика, ново яке за детето (старото вече е умаляло), пантофи за мъжа ви, подарък за рождения ден на свекървата и т. н., и т. н. А сега идва най-същественият момент – на всяка цена трябва да се придържате към направения списък и да не купувате нищо друго освен написаното в него.

Дръжте под отчет всеки лев

Проверявайте в къщи касовите бележки и си изваждайте на един лист всичко излишно, което сте купили покрай задължителните покупки. Срещу тези допълнителни „излишества“ се опитайте писмено да обясните причината, поради която сте ги купили. Това списъче доста ефективно ще ви отвори очите и ще ви накара да се въздържите при следващото неустоимо изкушение от някоя витрина.

Разсейващо-отклоняваща тактика

Както можете да се досетите тук ще си говорим за воля или по-скоро за липсата на такава. Щом усетите, че някоя красива дрешка ви приканва от витрината на „забранения“ магазин да влезете и да се разделите с немалка сума пари, опитайте да отвлечете вниманието си с нещо – купете си сладолед, обадете се на приятелка, разходете се в парка (далеч от изкушенията на моловете).

Останете си в къщи

За някои жени пазаруването е начин за преодоляване на натрупаните в офиса умора и напрежение. Тези пък, които не работят и гледат малките си деца, използват излизането от къщи за спасяване от монотонното ежедневие. Лошото е когато разходките се правят в мола. Ако за разнообразие решите да си останете в къщи и посветите време на някоя увлекателна книга, работа в градината или покарате колелета с децата в парка ще пропуснете изкушенията на лъскавите витрини.

„Забравете“ си парите (и кредитната карта) в къщи

Можете свободно да позяпате витрините и да създадете радост за очите си обикаляйки из любимите ви магазини, ако знаете че портмонето ви е на сигурно място в къщи. Вземете пари само за това, което сте си написали в задължителния списък. Ето как ще спасите от стопяване семейния бюджет, а в края на месеца ще бъдете доволна от положителния баланс на финансите си.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С 500 лева на месец, на квартира с две деца и в хранителните стоки няма да се ходи с желание. Изпитано е.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статийка е за някакви безмозъчни тинейджърки, дето се развяват из моловете с парите на мама и тате. Който кърти цял месец да изкара 800 лв. никакви дрешки не могат да го приканят в "забранения" магазин...
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с или без кредитни карти пари няма , по времето на комунизма и сега пари няма и не се очератва и да има. стабилна мизерия.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много глупава статия. Ако някой има психично заболяване, да се отнесе към психиатър. Нито един от моите познати няма такава мания. При промитите мозъци на Америка може и да има, но тях ги "възпитават" така люлката. Работиш, купуваш, взимаш заеми, работиш.....
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА ДОКАТО НЕ ОГЛАДНЕЕ И ТОЙ
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, как? Лесно е. Като работиш в България за заплата от 300лв.
18
2
 
0
 
! Отговори
Как ли ? преди 11 години
Ами, сменете си пола.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що да я лекувам? Добре си ми е така.
16
0
 
7
 
! Отговори
ivan.hristov.7731 преди 11 години
Тази мания си я излекувахме супер лесно-с две деца ,парите стигат само за плащане на сметки!
15
1
 
3
 
! Отговори
Варненче преди 11 години
Това не е болест и не се лекува!Колкото повече, толкова повече!На мен заплатата ми стига, ами на жена ми ѝ идва малко хахахаПритискайте работодателите да плащат повече!
14
1
 
4
 
! Отговори
a;akd; преди 11 години
Koi kaza che tova e zaboliavane i che e pri jenite.Az sum muj no razpuskam po susgia nachin.Na godina pone 1500 $ pruskam za drebolii po internet made in china i drugi. I otdelno kum 1000 $ za smiana na laptop i drugi djadi vsika godina i te taka ,ikonomikata trebva da se vurti.Triabva periodichno da se ispuska naprejenieto inache stava strashno ...
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От три години единственото, което съм купувала само за себе си, са чорапи и чорапогащи. Всичките ми пари отиваха за погасяване на сметки и храна. Ако ГЕРБ изкарат още един мандат, тогава ще трябва да се науча на ловя бримки и ще мина и без купуване на чорапи.
12
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 11 години
Жена с пари , в магазин....луд с картечница.....
11
2
 
9
 
! Отговори
жената зад щанда преди 11 години
тази ПРЕДЕДЕНА статия е напълно неподходяща за нашият пазар и ситуация.Моля ПРЕВОДАЧИТЕ,защто очевидно дори не сте ДРАСКАЧИ вземете се в ръце и пробвайте да измислите с малките си мозъци нещо дето има връзка с нашата действителност не с чуджите такива.
10
5
 
2
 
! Отговори
22 см. преди 11 години
На тази ако и го набия в тесния *** мога да я излекувам и от хемороиди !
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко глупаво ми се струва. Поне от моя гледна точка. Като си задържате желанието за нещо (например пазаруването), после като го отприщите ще си го наложите многократно (например като се сдържате после може да отидете и да изхарчите повече от заплатата).Така си мисля. Поразходете се сред природата, общувайте с други хора, разпуснете с нещо.Като пример мога да ви дам писането на коментари. Нима не се чувствате по-добре само като напишете нещо. Мислете позитивно.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето това е проблема в България. Вижда се и сред коментарите-герб ни била излекувала о манията. МИ БРАВО! *** на по 18 вече с кожени обувки и костюми. за 1000+ лева. А не могат да четат и да пишат, да смятат да не говорим. Проблема е магнетичното привличане на малоумната кофа към всичко лъскаво. Хвърляте по 200 лева за фанелка без да ви мигне окото. Като искае да подпомагате българската промишленост що не копувате българската фанелка за 10 лева? Що моловете са пълни? Комплексарщина и тъпотия.
7
0
 
5
 
! Отговори
ano nimna преди 11 години
TAQ STATIQ ZA BYLGARIQ XI4 NE VARVI E GA TI JURNALQTA
6
1
 
17
 
! Отговори
Булгар преди 11 години
ГЕРБ вече ни излекува от манията за пазаруване
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С празен портфейл.

Спонсорирани публикации