Свежите пролетни предложения на пазара на таблети

От евтини и начални модели до устройства с висока резолюция
Обновена: 17 апр 2013 15:00 | 17 апр 2013 14:58,
4
Свежите пролетни предложения на пазара на таблети
Снимка: Reuters

Фактът, че продажбите на традиционните РС-та намаляват в глобален мащаб, а в същото време тези на мобилната техника растат все повече, едва ли изненадва някого, но все пак темповете, с които се разпространяват таблетите, са внушителни.

За това говорят последните доклади за състоянието на световния пазар на таблети.

Пазарът само на традиционни настолни компютри обаче се очаква да се свие със 7,6 на сто. Този спад ще бъде частично компенсиран от продажбите на т.нар. ултрапреносими компютри - по-тънки и по-леки машини, които ще се удвоят до 23,6 млн. броя.

Според Gartner това е дългосрочна тенденция, а не краткосрочна реакция на потребителите на актуалния влошен икономически климат.

Нарастващото разпространение и растящата функционалност на достъпните таблети насърчава прехвърлянето на потребителите към тях, смятат още от Gartner. Така например броят на продадените през текущата година устройства ще нарасне с почти 70% от 116 млн. броя до 197 млн. бройки.

Какви обаче са последните тенденции на пазара? Редица производители на таблети обещаха да представят нови устройства през второто тримесечие на годината. На пазара ще се появят доста модели – от евтини и начални модели до устройства с висока резолюция.

Още технологични новини четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати Талпите за .. ми е тоз Таблет 4е с един що годен моб.телефон днес се правят Варварства
2
0
 
7
 
! Отговори
НСС до 2 преди 11 години
Недей да протестираш, защото пак ще ти върнат публикациите за CellumPay и тогава ще ти скъсат нервите истински.Прекрасна статия, по-добре да пише за таблети отколкото, за тъпотията CellumPay!
1
1
 
4
 
! Отговори
ую преди 11 години
тъпо заглавие, още по-безсмислена статия!!!!!!