Байерн Мюнхен взриви пазара, подписа с Марио Гьотце

Според "Билд" баварците плащат 37 милиона евро на Борусия Дортмунд
Обновена: 23 апр 2013 15:05 | 23 апр 2013 10:57, Друми Георгиев
6
Байерн Мюнхен взриви пазара, подписа с Марио Гьотце
Гьотце се разбрал с Байерн. Снимка: Ройтерс

Германският първенец Байерн Мюнхен купува звездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце през лятото, гръмна най-тиражния европейски вестник "Билд".

Договорът на дребосъка с "жълто-черните" е до лятото на 2016 година и клаузата за откупуване е точно 37 милиона евро. Баварците вече са приготвили сумата и от лятото ще се подсилят с един от най-големите европейски таланти, допълва вестникът.

"Билд" стига още по-далеч и твърди, че Гьотце вече е подписал предварителен договор с Байерн, който ще го задържи на стадион "Алианц Арена" няколко години.

Заплатата на Гьотце в Мюнхен ще бъде 7 милиона евро. В момента той получава почти 5 милиона евро. Интерес към техничаря имаше от Арсенал и Манчестър Сити, но той е решил да остане в Бундеслигата.

Още когато работеше за германския футболен съюз настоящият спортен директор на Байерн Матиас Замер бе казал, че Гьотце е "талант на века".

Още през месец януари испанският вестник "Спорт" излезе с информация, че Марио Гьотце е най-желаният футболист от новия треньор на Байерн Пеп Гуардиола.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
15
 
! Отговори
каталунец преди 11 години
Даааа...пазара го взривиха, а Барса просто я попиляха.....
5
5
 
15
 
! Отговори
до дедо Ташунко преди 11 години
Къде ги броиш тея Байерн бе? Най-богатите клубове за МЮ и Реал. Байерн са далеч по-бедни и сркомни. Колкото и титли да вземат винаги ще си играят в смешната бундеслига и ще са под най обичания клуб на планетата - Ман Юнайтед!!
4
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак добре ,4е е Байерн а не Реал както се говоре6е , 4е 6тяха да съсипят мом4ето !
3
1
 
26
 
! Отговори
Dysphoria преди 11 години
Като фен на Дортмунд от много години, съм безкрайно разочарован от това събитие. Нормално е да се очаква играч като Гьотце да заиграе в друг, по-голям клуб в Европа, но не и по такъв начин и то точно в Байерн.Жалко, можеше да стане легенда на отбора и идол, какъвто беше до тази сутрин, на феновете на отбора. Въпреки всичко - дано се докаже и в Баейрн и не забрави кой отбор го направи звезда! Успех, Марио, въпреки че разочарова безкрайно феновете! Успех и на Дортмунд, и на Байерн в мачовете в ШЛ!
2
3
 
15
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Съмнявам се че това ще стане.
1
1
 
29
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Пари при пари отиват. Байерн имат вече 1 милиард, могат да купят почти всеки играч, който пожелаят.

Спонсорирани публикации