Хора от българското посолство нападнати в Йемен

Те са реагирали адекватно, пострадали няма
Обновена: 24 апр 2013 15:28 | 24 апр 2013 14:43, Елка Василева
18
Хора от българското посолство нападнати в Йемен
Служители на българското посолство в Йемен са били нападнати. Снимка: архив, Reuters

Двама служители от българското посолство в Сана са били нападнати на 20 април сутринта от местни граждани извън сградата на дипломатическата мисия.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на служителите при инцидента няма пострадали.

Йеменските власти провеждат разследване по случая, съобщиха от Министерството на външните работи.

Още по темата
През месец май 2012 г. в Сана беше нападнат българският посланик в Йемен. Той се отърва с леки наранявания, след като маскирани въоръжени нападатели открили огън по колата му и се опитали да го отвлекат.
 
Посланикът е бил заедно със съпругата си по време на нападението. Тримата нападатели поискали да го измъкнат от колата, но той не се подчинил и подкарал, след което те открили огън по автомобила. Дипломатът е бил ранен в областта на окото от счупено стъкло.
 
Посланикът и съпругата му се спасили, като избягали в близкия търговски център. Силите за сигурност пристигнали на място малко след инцидента. Българският дипломат не е бил придружаван от телохранител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: посолствоЙеменСана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Инструкция на МВР " Адекватната реакция - хвърляте долари през прозорците и докато ги събират отивате на безопастно разстояние "
14
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Петракиееееев, точно затова питам каква работа имат там българските дипломати... с кого поддържат отношения? с тюрлю гювеча от шайки, племена и главатари... Сигурно да внасяме от там пясък? а ние да изнасяме шишарки?само им рискуват живота.... е, сега Марин Райков да каже...
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо по дяволите имаме посолство в Йемен?!?
12
7
 
5
 
! Отговори
Петракиев преди 11 години
Абе драскачи иматели представа къде е Йемен,кой живее там,що за хора и манталитет.99% от вас и хабер си нямат.Поровете се ,почетете и тогава пишете.Единствените,които що годе държаха ред по тези места бяха от Британската империя.Ядоха сопата и руснаците/до 1992г цялата страна беше съветска военна база и над 130 лагера за обучение на терористи,пардон борци за народна свобода/и братята американци и братята китайци ги изритаха и сега тюрлю гювеч от шайки,племена,главатари.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, те са ми виновни...но не за дълго...Всичко си има край...Ненапразно в близко време петрола ще се плаща в юани...Аджеба, тогава хамериканците какво ще правят тоновете отпечатани хартийки наречени долари...Май няма да стигнат за един отоплителен сезон като гориво в парните котли...
10
6
 
6
 
! Отговори
Do 9 преди 11 години
До АнонименНа такива като теб, все американците са им виновни.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Когато двама си ги мерят ,не минавай с голо дупе му тях"
8
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
до 9 анонименНе знам каква работа имат американците по целия свят, но ние не сме американци.Не е нужно да сме на всяко гърне мерудия... особено ако ни е кът мерудията:)...
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А каква работа имат американците по целия свят?
6
0
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Не ми казвай, нека позная...ти ще гласуваш за Атака на 12 ти нали? "Открили огън", "въоръжени нападатели" - как ти звучи? Прочети пак и в обратен ред и белким ти светне...
5
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Не е хубаво да ни нападат дипломатите... но има един въпрос: какви са ни отношенията с Йемен, че да имаме посолство там, какво толкова вършат за България, че да им рискуват живота? или обслужват други интереси? с това посолство само въпроси, въпроси.... ако се харчеха само пари.... горе-долу щеше да е добре, но както е тръгнало ще затрият там някой човешки живот и не знам какво ще обяснят от МВнР... какво правят там наши дипломати....
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От двата реда новина /защото останалото е стара работа/ не става ясно, как са ги нападлаи - с камъни, с куршуми, или някой ги е напсувал просто.
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вечна дружба с Израел...Вечна дружба с Израел...Вечна дружба с Израел...:)))))))))))
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами така е... Все пак сме съюзници с онези, които ги бомбардират с дронове... Колко деца уби Обама в Йемен откакто е президент?
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък много знаеш

Спонсорирани публикации