ЦРУ редовно праща куфарчета с пари на Хамид Карзай

"Най-големият източник на корупция в Афганистан се намира в САЩ"
Обновена: 29 апр 2013 14:46 | 29 апр 2013 09:11, Елка Василева
59
ЦРУ редовно праща куфарчета с пари на Хамид Карзай
Хамид Карзай. Снимка: архив, Reuters

Пачки американски долари, опаковани в куфарчета, раници и пазарски чанти, вече над десет години любезно се предоставят всеки месец на канцеларията на президента на Афганистан, пише в. "Ню Йорк таймс". В резултат при Хамид Карзай са постъпили десетки милиони долари, посочва изданието, като се позовава на действащи и бивши служители от най-близкото обкръжение на Карзай в Кабул.

Бивш началник на президентската администрация казва за вестника, че наричали доларите "пари призраци".

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че по този начин ЦРУ е купувало благоразположението на афганистанския лидер и на най-близкото му обкръжение, а те от своя страна са имали възможност да се договарят с местните командири. Вестникът пише, че тези средства "подкопават стратегията на Вашингтон за излизане от Афганистан". "Най-големият източник на корупция в Афганистан се намира в САЩ", заявява неназован американски представител, цитиран от вестника.

ЦРУ действа така още от нахлуването на американските войски в Афганистан през 2001 г., отбелязва още "Ню Йорк таймс". По този начин разузнавателното управление си е купило благоразположението на много афганистански командири, включително на настоящия вицепрезидент Касим Фахим, се казва в статията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още през 19 век е имало войни между изтока и запада за афганския опиум, на лошо място тия хора са си направили държавата. А милиардите от опиума минават през американски банки ,препират се и са тях се финансира предимно ЦРУ и "хуманитарните" му мисии по света.
32
1
 
1
 
! Отговори
slav преди 11 години
До ...--.-.--.-.---.-- Ми защо не идеш да живееш със талибаните бе момко хехехехехехех като мн ти харесват ааа родолюбец ще кажеш а истината е че само плямпаш и искаш да те рантутят
31
2
 
1
 
! Отговори
slav преди 11 години
До АТАКА-ПОБЕДА Планъ простия *** Бг народ е проблемът хехехеехеххехееххе
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не, не, не. Това не е истина. Лъжат. Американците са светци, борци за световен мир. Не може при тях да има корупция. Не може да финансират терористични групировки. Никога не са убивали невинни хорица. Това всичкото е лъжа.
29
9
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 11 години
А вие какво искате да им пращат - руски рубли ли ?
28
3
 
2
 
! Отговори
Ivan Ivanov преди 11 години
До агентурния псевдоним:Agenturnia psevdonim na agent ,,BUDA'' e ROKY........
27
5
 
7
 
! Отговори
НЕШО преди 11 години
Навремето СССР пращаше кораби с оръжие, които струват пари, на страните от третия свят - какво толкова се пенявите и гнявите . . .
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А на Мадуро и на Кастро кой им праща.
25
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България първо трябва да застрелят Станишев и Сидеров, които получават пари от руското посолство.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо Карзай да е продажник, като самите талибани една голяма част са чужденци? И какво толкова е продал Карзай?
23
1
 
27
 
! Отговори
АТАКА-ПОБЕДА преди 11 години
КАКВО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ КУФАРЧЕТА С НАПЕЧАТАНИТЕ ХАРТИШКИ-ДОЛАРЧЕТА ОТ ЕВРЕЙСКАТА ФАМИЛИЯ НА РОДШИЛДОВИ РЕДОВНО НЕ ИДВАТ И В БЪЛГАРИЯ ДА ЗАХРАНВАТ ПАРТИЙНИТЕ КАСИ НА УПРАВЛЯВАЛИТЕ НИ ПАРТИИ ПРЕЗ 23 Г.КРИМИНАЛЕН ПРЕХОД ,ТА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ НА СПОМЕНАТИТЕ ПАРТИИ ДА ИЗПЪЛНЯВАТ МРЪСНИЯ ЦИОНИСТКИ ПЛАН ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ИЗВЕСТЕН КАТО ПЛАНА РАН-ЪТ ,
22
1
 
22
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Близо 37% от афганистанския хероин минава през България и Сърбия по пътя си на Запад, констатира в свой последен доклад за дрогата ООН.
21
0
 
22
 
! Отговори
...--.-.--.-.---.-- преди 11 години
А м/у другото този Карзай, няма да доживее дълго след изтеглянето на окупационните войски от Афганистан. Обзалагам се, че талибаните ще му светят маслото скоропостижно. Те поне не се церемонят с продажници и знай добре как да се оправят с тях.
20
0
 
21
 
! Отговори
......--...-.-..--.- преди 11 години
Хора, получаващи пари като рушвет от чужди правителства да сеят разруха и икономически геноцид над собствения си народ, трябва да бъдат съдени за държавна измяна по съкратена процедура! И никаква присъда, освен смъртна, да не се смята за приемлива, като се изпълнява веднага след решението на съда. Нямате си и на идея колко неща ще почнат за отрицателно време да си влизат в правия път...
19
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и за българия ще четем след години но няма да я има както стана с атентата срещу папатапризнаха си че е било разработкано на нас ни разгониха фамилиятаи някой да ни е възмездил както стана в ирак , либия и египетте никога не са ни броили за хоранеграмотни нагли - използват всяко национално предателче за да ни вкиречат
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откакто янките са в Афганистан производството на дрога е нараснало в пъти. Тя се транспортира по каналите на специалните служби и от нея се правят пари, много пари, така нужни на американската политика. И няма начин поне един от основните канали да не минава през България.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тука е такаособенно последните гербавитете са си направо щатни сътрудници на сужбите имно докато българите са прасета държавата ще е ***
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тук е така!!
15
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Agenturnia mu psevdonim e "Gjaurina".
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Телериг изпраща писмо до византийския император, в което пише, че възнамерява да избяга при него, но поискал гаранции за себе си и имената на византийските хора, които биха могли да му помогнат. Константин V познавал ситуацията в България и приел, че Телериг е поредният български владетел, който е принуден да напусне престола. Той изпратил на българския кан имената на своите шпиони. На Телериг не му оставало нищо друго освен да прочисти Плиска от византийските агенти, които изтребва до крак.