Арест за мъж, застрелял куче край Поморие

Кучето нападнало жена му предния ден
Обновена: 10 юли 2013 14:05 | 10 юли 2013 13:52, Красимир Ангелов
160
Арест за мъж, застрелял куче край Поморие
Снимка: Булфото, архив

51-годишен мъж е арестуван заради убийство на улично куче в поморийско село, съобщиха от полицията в Бургас.

Около 13.00 часа вчера в Районно управление „Полиция”-Поморие е получено съобщение за умъртвено по насилствен начин улично куче в село Гълъбец. Кучето е застреляно предната вечер с огнестрелно оръжие от 51-годишния А.Х. от същото село.

Мъжът признал, че умъртвил животното с незаконно притежавана ловна пушка. Той криел оръжието в бетонна шахта, разположена в кравеферма в стопанския двор на Земеделска кооперация „Гълъбец” в селото.

При извършена проверка от бетонната шахта е извадена закачена платнена пазарска чанта, съдържаща сгъната ловна пушка, 12-и калибър, без фабрични номера.

А.Х. обяснил, че застрелял кучето, тъй като няколко поредни вечери го лаело, докато преминавал покрай него с велосипед, а вечерта на инцидента нападнало и жена му.

Стрелецът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Помориебездомно куче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами то в този район на страната по лебеди стрелят вие за едно куче говорите.Всичко опира до култура и възпитание.За съжаление в този район и двете неща липсват.
110
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Проблемът на човека е, че не е знаел закона. Подмамва го, закарва го в ловен район, който обикновено започва на 150м. извън населено място и...ЗАКОН ЗА ЛОВА И ОПАЗВАНЕ НА ДИВЕЧАЧл. 40. (1) За запазване на екологичното равновесие и устойчиво развитие на популациите при доказана необходимост се регулира числеността на някои видове дивеч при условия и по ред, определени с правилника за прилагането на закона.(2) Подивелите и скитащи кучета и котки в ловностопанските райони се унищожават.
109
5
 
28
 
! Отговори
Калин Станев преди 10 години
От подмазване на Брюксел дойдохме до това положение - да се дискриминират хората заради животни , които са проблем и то голям. Лекар съм и съм се нагледал на нахапани от кучета хора - това са претърпян ужас от нападението на кучето/ това си е чиста проба звяр/ , страдания от причинени рани , налагало се е да се ползват психолози/ особено за децата/. Виждал съм напълно обезобразени от питбули хора - живота им е съсипан завинаги. Не знам какви доводи ще ми изкарат феновете на кучетата, но...
108
0
 
5
 
! Отговори
Todor преди 10 години
Spored men po-golemiq problem e pritezhanieto na nezakonno orajie. Kucheto taka ili inache si e bilo za umartvqvane. Absurdnostta v situaciqta e, che mozhe da mu lepnat poveche za tova, che e zastrelql bezdomen pes otkolkoto za pritezhanie na nezakonno orazhie. P.P. Sazhelqvam, nqmam kirilica. V tazi vrazka edno predlozhenie kam moderatorite na saita - napravete avtomatichen prevod na BG, mnogo e udobno :). Sazhalqvam za off-topic-a.
107
2
 
3
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До До 100Айде сега излез на улицата избери си едно куче и се обади в полицията. Айде да видим как ше сработи блилянтната ви система. Щото аз доколкото знам в споменатите от вас системи животните биват своевременно прибирани и в определен срок ако никой не ги потърси...
106
0
 
0
 
! Отговори
Николов преди 10 години
gost Явно възмездието от лошотийте на твоите деди се е стояарило в-ху теб моето момче.Зле е работата да знаеш.
105
0
 
8
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Нарушението му е, че е стрелял с незаконно ловно оръжие и евентуално ако е в селище.Човек е в правото си да се защитава от животни както намери за добре, ако не е по особено жесток начин. Огнестрелното оръжие е бърза смърт, особено в главата, много по-хуманно от отрова за мишки.
104
1
 
25
 
! Отговори
darcas преди 10 години
Ако кучето беше прегризало гърлото на жената, кой щеше да е в ареста?
103
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До gostТъй де, има възмездие. Кучето е нападнало жената, съпругът е застрелял кучето.
102
8
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 10 години
Не, ще се обадя в полицията да намерят виновния стопанин, за да е бездомно това куче, така както е в развитите и добре уредени държави. Очакваме от животните повече отколкото от хората. Животните да са добри, послушни, да не лаят, да не хапят, да не цапат, а на хората всичко това им е позволено!
101
3
 
12
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Абе нека.Ама децата ми ще си играят на улицата и ще се усмихвам в ареста.
100
28
 
5
 
! Отговори
gost преди 10 години
Пълен *** и *** е този който е застрелял кучето, но за всичко лошо направено в този свят има възмездие , всичко ще връща като бумеранг и тежко и горко му на семейството какво ще е възмездието за тях и как ще изплащат греха му след време!
99
0
 
4
 
! Отговори
Бау Бау преди 10 години
Ще те арестуват Николов..С очи и без очи...Бъди сигурен...
98
5
 
18
 
! Отговори
Бай Май преди 10 години
Трябва всеки ловец на година да острелва по 10 песа и 5 чакала ,или да му се вземе белета.....
97
6
 
27
 
! Отговори
Да бе да преди 10 години
А ВИЕ ВСИЧКИ дето ревете за "горките кучета" и плюете срещу човека, ДЕЦА ИМАТЕ ЛИ?Шото моите и двете са били нападани от кучета, и през живота си съм виждал не един път такива случки, че даже и мен са ме нападали.Товам което ги спасява *** е, че нямам пистолет или пушка!***!
96
4
 
26
 
! Отговори
Язе преди 10 години
Имах случай непровокирано куче около 50 килограмово, да скача по оградата и да иска да влезе в моя двор, да ме ухапе. Действието се развива към 7:30 - време децата да тръгнат към училище. Стрелях. Някой кучелюб може ли да ми каже, как е трябвало да постъпя?
95
5
 
17
 
! Отговори
Николов преди 10 години
Нахвърли ли се един пес да лае дори, значи рано или късно някои ще пострада.Пуска се оплакване в общината и на другия ден като никои не си е мръднал пръста, отивам и смелвам песа пък после ако имат очи да доидат да ме арестуват.
94
2
 
5
 
! Отговори
ловец преди 10 години
До аааедни си изхвърлят *** / кучетата/ а ние трябва да ходим да им го утилизираме . пък други вехтошари събират изхвърления *** / *** от улицата/ и го тъпчат по гаражи и мазета и се чудят на коя *** да го пробутат
93
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 10 години
следващият път, когато бездомно куче нападне детето ви, жена ви или вас самият, обадете се в полицията да арестуват кучето! :))))
92
8
 
22
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"българина си изхвърля кучето и после реве че има бездомни животни..."Аз не разбирам какво пречи да се приспят всички бездомни кучета. Така никой няма да реве, че има, щото няма да има.