Злато, пари и техника - хит в домовите кражби

В столицата отчитат ръст на набезите през прозореца
Обновена: 26 юли 2013 14:06 | 26 юли 2013 12:03, Веселина Йорданова
31
Злато, пари и техника -  хит в домовите кражби
Злато, пари и техника - хит в кражбите. Снимка: архив, БулФото

Злато, пари и бяла техника си остават хит в домовите кражби, а възрастовият диапазон на крадците става все по-малък.

"Кражби по домовете чрез проникване през PVC дограма" - така от СДВР формулират една от най-разпространените кражби напоследък и отчитат ръст на този тип взлом през лятото. През отпускарските месеци бандитите се възползват от празните жилища, докато стопаните им са на почивка. 200 домакинства са обрани само за месец юни, предаде БНТ.

Бандите, които действат на територията на София, предпочитат райони с по-нови жилища. Най-желани от тях квартали са "Изток", "Слатина", „Малинова долина" и "Манастирски ливади". Докато столичните апаши са „командировани“ в морските ни курорти, в столицата идват гастрольори от провинцията.

Николай Петков, началник на сектор "Кражби" към СДВР, препоръча сигнално-охранителна техника, да се обезпечи жилището. "Близки техни да знаят за отсъствието им, по възможност да са живущи в същия блок“, посъветва той.

Крадците най-често влизат в предварително набелязано жилище, а ако карате скъпа кола, то това е знак за тях, че сте добре обезпечен. В 80% от случаите бандитите проникват в домовете, докато стопаните им спят. Монтирането на специална защитна дограма е една от най-ефективните защити на дома напоследък.

Прийомите, които използват хората с включено осветление, оставени работещи музикални уредби и телевизори имат ефект, каза още Николай Петков. Полицаите съветват хората да не се опитват да се справят сами с взломаджиите, които са влезли в дома им, защото бандитите са готови на крайности, за да се измъкнат. Това, което трябва да направят, е да намерят възможност и да се обадят на телефон 112, съветват от СДВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: СДВРдомови кражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
gandi.daow преди 10 години
"Полицаите съветват хората да не се опитват да се справят сами с взломаджиите, които са влезли в дома им, защото бандитите са готови на крайности, за да се измъкнат. Това, което трябва да направят, е да намерят възможност и да се обадят на телефон 112..." Отварям око късно през ноща и гледам крадец рови в гардероба.. сто и 12 ли!? Полицаите съветват Хората.. хахаха Това малко на реклама на СОТ и дограма прилича..
29
0
 
8
 
! Отговори
we преди 10 години
Може би сте имали предвид черна а не бяла техника?!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв хит, бе? Те друго не гепят. Едно заглавие не можете да измислите.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За съжаление заоните са само за някой, хората които извършват взломните кражби за съжаление ги хващат, но после познайте какво става, условна, парична, евентуално пробация и толкова. Те се чувстват безнаказани. Като няма кой да ги осъди както трябва, те не се страхуват и продължават на воля с "трудовия стаж".
26
0
 
4
 
! Отговори
sharan-bg преди 10 години
До 23 !! Помрним!! Случаят е вземан от архивите на БГ съдебна система!! Помните ли учителят по химия он Врачанско ,дето се жалва в полицията многократно, че му обират вилата? Накрая изфабрикува бомба-самоделка, която откъсна ръката на някаква ***!! Е , и какво? Лежа 2 /две/ години затвор !! Какво е направил Стойчо Младенов /футболния треньор/, след като са му ограбили апартамента ? "Имах пистолет, но след случая го върнах! Като знам какви закони имаме, има да лежа за този дето духа"
25
0
 
4
 
! Отговори
Iwan преди 10 години
Миналата година се гепеше предимно зимнина и нещо пресни зеленчуци ако има чушки , домати , краставици , лук и чесъ. Такива пари и злато никой не се занимаваше , златни времена бяха ейййййй.
24
0
 
4
 
! Отговори
мики спилейн преди 10 години
Заглавието направо кърти мифки. Интересно кои неща са били хит миналата година.
23
6
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 10 години
Е такива роби и страхливци не мислех, че има. Безсънни нощи, понеже някой кокошкар обрал дома ти. Олеле Боже. Че сме робски народ, робски сме, ама вие просто счупихте всякакви рекорди! Има няма 200 години и ще стигнем манталитета на една нация. Ако имаш страх от някакви си крадци, какво остава за воля да се опълчиш срещу каквото и да било. Еми, заслужавате си заплатите по 1000лв..
22
1
 
17
 
! Отговори
хаха преди 10 години
до номер 6Помните ли епизода от "Женени с деца", когато Ал Бънди хвана крадец в къщата си, счупи му ръката и после крадеца го осъди, че не можел да си упражнява занаята със счупена ръка.
21
2
 
10
 
! Отговори
потърпевша преди 10 години
Застраховката не може да ти спести стреса, ужаса и безсънните следващи нощи. Единствено късмет може да се нарече избягването на директна среща с крадците в жилището в момента на кражба.
20
1
 
18
 
! Отговори
СДВР преди 10 години
До АнонименКаква застраховка бе, влиза ти наркоман в дома докато спиш вътре!!!
19
2
 
23
 
! Отговори
долу лицемерите преди 10 години
БСП нахраниха обилно с нашите пари *** и с "майчинските", и с купуването на гласове,и с легализиране на бараките им.Сега е време за българите: да променят закона за самозащита и за неприкосновеност и опазване на имуществото ни.Снощи съседа са го обрали,докато е гледал тв.Станаха безкрайно нагли от лигавщенето с тях.А дълбоката провинция,в която не си мърдат задниците и мърморят против протестите,да не са посмели да се оплачат от *** набези.
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има едно нещо, казва се застраховка. Лошото е, че българите имат потресаващо ниска застрахователна култура и не си застраховат жилищата. Имам нов апетитен за крадци имот в Манастирски ливади и да, обира ли са ме и мен, и съседите ми, но всички имаме застраховки и не е болка за умиране. Застрахователят плаща всичко. Друго решение е солидна врата (не винкелова пернишка измислица, която се отваря за секунди), която кокошкарят крадец ще подмине, защото няма познания да отвори.
17
1
 
32
 
! Отговори
aleksi 100 преди 10 години
Няма да забравя призива на един комисар от правителството на серГЕЙ , който ни казваше да оставим 400-500 лв. на видни място ,и като ги вземат крадците ще си отида по живи и здраво!!
16
3
 
18
 
! Отговори
tomahawk преди 10 години
Не ни стигат бея, гея и злодея ами и тез мишоци ни обират !Елате у нас, аз вече (освен лаптопа който си го нося с мен) нямам нищо за крадене :))))А забравих, тъщата ше ви я шитна барабар с мушкатата !
15
2
 
34
 
! Отговори
Тман преди 10 години
Злато, пари и техника - хит в домовите кражби.................................. еми какво очаквате да крадът? бельо и тоалетна хартия ? чесно... как може такова заглавие........
14
3
 
12
 
! Отговори
uzunski преди 10 години
До 1 Трагедията не е в това че си неграмотен а в твойте почитатели !Затъпяването на нацията е по-лошо от глада ! Плаша се какъв мат'реял е останал в страна с претенция да е Европейска !
13
0
 
14
 
! Отговори
gun преди 10 години
и аз ще трепя ако се наложи да не дава господ
12
0
 
14
 
! Отговори
Рейса преди 10 години
По-добре ръцете....
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Режа им уште на такива ако ги хвана. Както се казва - да им виси като обеца на ухото.

Спонсорирани публикации