Фен на „Бийтълс” брои 3,6 хил. лири за вратовръзка

Джон Ленън я е подарил на почитателка
Обновена: 25 авг 2013 17:02 | 25 авг 2013 16:32, Камелия Цветанова
2
Фен на „Бийтълс” брои 3,6 хил. лири за вратовръзка
Снимка: Ройтерс

Вратовръзката на един от основателите на легендарната група"Бийтълс" Джон Ленън, която била подарена от музиканта на негова фенка, намери купувач на търг във Великобритания за 3,6 хиляди британски лири /5,6 хиляди щатски долара/, предаде ИТАР-ТАСС, съобщи БТА.

Аукционът се проведе в Ливърпул, а черната везана вратовръзка на Ленън бе предложен от британската пенсионерка Джойс Макуилямс.

Артикулът тя получила от ръката на самия музикант, когато била 15-годишна. Тогава присъствала на звукозаписна сесия на "Бийтълс" в знаменития ливърпулски клуб "Кавърн". В него "Великолепната четворка" изнесe почти триста концерта.

Макуилямс разказа, че седяла на края на сцената по време на записа на няколко песни и придържала микрофонната стойка. В един момент Ленън помолил момичето да му услужи със своята носна кърпичка, за да изтрие потта от челото си. В помещението било много задушно. Връщайки на момичето кърпичката, музикантът й поднесъл и своята вратовръзка.

На търга бяха предложени над 300 редки лота, свързани с "Бийтълс". Сред другите интересни предмети за колекционерите фигурираха писма на Джон Ленън и Джордж Харисън, няколко редки автографа, както и входната врата на ливърпулския дом на семейството на Пол Маккартни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
авърмъизяш преди 10 години
Неграмотните изпълнения на сайтчето не са от вчера. А снимките под заглавията са уникално *** в повечето случаи. Дерзайте... :)))
1
2
 
0
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Оправете си заглавието. "3,6 хиляди" ???

Спонсорирани публикации