Какво (не) трябва да има в стаята на тийнейджъра?

Махнете вещи, които ще го разсейват
19 сеп 2013 20:38, Мария Дуковска
1
Какво (не) трябва да има в стаята на тийнейджъра?
Снимка: Sxc.hu

Какво трябва и не трябва да има в стаята на тийнейджъра? По този въпрос обикновено мненията на родителите и на подрастващите се разминават.

Детето вече е пораснало, така че го оставете само да реши какво да има и какво да няма в стаята му и се противопоставяйте само на фрапиращи или банални неща.
 
А колко ли фрапиращи неща може да измисли един тийнейджър да сложи в стаята си?
 
Определено много! Като например да реши да си гледа тарантула или питон. Това би отказало много майки да навестяват стаята, но преди това сигурно ще се проведе битка по всички правила на бойното изкуство – за и против тарантулата у дома.
 
Все пак може да се окаже, че да си вкара тарантула в стаята е доста по-безобидно от телевизор. Но ако и вие си държите телевизор в спалнята – явно няма да имате нищо против или поне няма да имате право на нито един коз против.
 
Започнете обаче първо от стените и пода. Нека детето ви само да избере тапетите или в какъв цвят да са боядисани стените. Да има или да няма цветя в стаята. Какъв да е полилеят, завесите, дамаските... нека се научи да прави избори и да живее с тях. Какви картини и плакати да има по стените? Може да са грозни и зловещи според вас, но поне се постарайте да внушите да са естетично закачени.
 
Най-важните вещи, които е добре да има в стаята са:
 
удобно легло 
голям гардероб 
голяма библиотека 
бюро 
удобен стол 
широко място на пода за сядане
 
Често се случва тийнейджърите да не смятат за нужно да използват нито бюрото, нито стола, нито гардероба, нито библиотеката и всички вещи се струпват на пода. Или на леглото. Или на стола. Или някъде там, където и да е. 
За ужас на майките.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
6
 
21
 
! Отговори
123456 преди 10 години
Вибратор НЕ съобразен с размерите на нейните отвори, както и прекалено специализиран такъв.