Необходима е програма за модернизиране на селските стопанства

Трябва да се създадат по-облекчени условия за усвояване на агроекологичните схеми
Обновена: 30 сеп 2013 14:07 | 30 сеп 2013 13:44,
1
Необходима е програма за модернизиране на селските стопанства
Снимка: Bulgaria On Air

Около 250 милиона евро повече европейски субсидии ще бъдат изплатени на земеделските производители, ако Европейският парламент го одобри. Това заяви в с ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на Асоциацията на земеделските производители в България Ивайло Тодоров.

Страната е изправена пред риска да не усвои около 85 милиона лева европейски средства за земеделие през новия програмен период. Най-големи са рисковете за загуба на субсидии, насочени към агроекология и малките производители.

„Необходимо е да се създадат по-облекчени условия за усвояване на агроекологичните схеми и мерки, за да се избегнат загубите“, каза Тодоров.

„Това, което трябва да се направи, е да се разработи добра програма за развитие на селските райони и там да бъде включено модернизирането на селските стопанства, защото се видя, че има ефект от тези средства. Производителите вече имат едни модерни и добри стопанства, но не всички“, коментира още той.

По думите му трябва да се изработят схеми и мерки, за да се скъси дистанцията по веригата между производителите и крайния клиент, за да има реални печалби за земеделците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации