Де Бур: Балотели е като Меси

Можем да победим Милан, обяви треньорът на Аякс
Обновена: 1 окт 2013 14:10 | 1 окт 2013 13:16, Красимир Ангелов
1
Де Бур: Балотели е като Меси
Франк де Бур. Снимка: Reuters

Треньорът на Аякс Франк де Бур има отлични спомени от мачовете с Милан. Срещу "росонерите" той спечели Шампионската лига като футболист през 1995 г. Кариерата му на треньор начело на Аякс бе отново срещу Милан - на "Сан Сиро" с победа 2:0 именно в Шампионската лига.

Де Бур иска да си спомня за тези мачове преди срещата с Милан, отколкото за сблъсъка с Барселона преди 2 седмици, когато Аякс загуби 0:4. Тогава холандците не успяха да спрат Лео Меси, а сега ще трябва да се справят с Марио Балотели.

"Балотели? Той е като Меси. Трябва да играем много съсредоточено през всичките 90 минути, защото на Балотели му е достатъчно да отиграе 2 топки за целия мач и пак може да изиграе решаваща роля и да бъде изключително опасен", заяви Де Бур.

Треньорът има много спомени от мачове с италиански отбори. "Още като юноши ходихме да играе в Италия. Прибирахме се у дома с мисълта, че сме играли най-добрия футбол, но разочаровани, че друг е спечелил. В Италия от малки момчета те учат, че резултата е най-важното нещо", спомня си Де Бур.

Бившият защитник обаче е оптимист за мача довечера. Той смята, че Аякс има сили да победи Милан.

"Можем да го направим. Можем да победим. Гледахме им мача с ПСВ Айндховен в плейофите за Шампионската лига, когато росонерите имаха малко късмет. Милан е отбор, който има много добри играчи, но ние ще опитаме да създадем много положения за гол.

Срещу Барса допуснахме съперника да създаде много възможности. Сега искам Аякс да покаже своя стил, а той е да атакуваме с кураж", завърши Де Бур.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
19
 
! Отговори
HAHA преди 10 години
И то *** при това ама като Меси