Руснаци искат гръцкия железопътен оператор

Искат и акциите на строителната компания РОСКО и на Солунското пристанище
Обновена: 11 окт 2013 14:02 | 11 окт 2013 13:50, Елка Василева
2
Руснаци искат гръцкия железопътен оператор
Снимка: архив, Reuters

Компанията "Руски железници" смята за целесъобразно да участва в търга за приватизация на гръцкия железопътен превозвач ТРЕНОСЕ, съобщава в. "Етнос".

"Руските железници" са поставили като условие в търга да бъдат включени и акциите на строителната компания РОСКО и на Солунското пристанище.

Това заяви президентът на компанията "Руски железници" Владимир Якунин, смятан за личен приятел на руския президент Владимир Путин.

Изявлението де факто потвърждава интереса на руската железопътна компания за покупката на ТРЕНОСЕ заедно с част от акциите на Солунското пристанище, отбелязва вестникът.

За интерес на руската страна към тези две приватизации бе споменала и председателката на горната камара на руския парламент /Съвет на федерацията/ Валентина Матвиенко при посещението си в Атина миналия месец.

Връчихме нашите предложения на гръцкото правителство и се надяваме, че ако те бъдат взети под внимание, ще можем да участваме в приватизацията, казал Якунин.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
13
 
! Отговори
джамовете преди 10 години
Руски железници да купят и БДЖ . Тогава да видим дали *** ще смеят да трошат с камъни влаковете. Русите нямат вредни навици като толерантност към престъпления, както у нас.
1
3
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Кой каквото ще да приказва, но руснаците имат пари. Личи си и от туристите им по нашите курорти и от ей такива новини също. Чичко Путин се оказа умен мъж. За едни петнайсетина години направи от Русия отново могъща държава. В същото време Банана Мама се чуди как да отложи фалита на САЩ за още месец-два.

Спонсорирани публикации