3D филмът на Metallica чупи рекорди

Музикантите са похарчили най-малко $20 млн. от собствения си капитал за проекта
24 окт 2013 16:56, Бойчо Попов
11
3D филмът на Metallica чупи рекорди
източник: Reuters

Светлините са ослепителни, лее се пот, а звукът е силен, много силен. За фен на Metallica това напомня на сбъдването на невъзможна мечта: да е на сцената с музикантите, докато те изпълняват най-големите си хитове.

Бандата, продала над 110 милиона албума, е уловена в 3D филм. Разтърсващият звук е придружен от гигантски реквизит и лазери, пише Bloomberg.

От китариста Кърк Хамет се лее пот, докато изпълнява солата на "One". Вокалистът Джеймс Хетфийлд подтиква публиката да пее с него любимата част "Die! Die!" на "Creeping Death". Ларс Улрих дава 100% от себе си на барабаните във всяка една песен. 

Още по темата
"Metallica Through the Never" показва, че ако искаш да правиш пари, няма по-добър начин от това да рискуваш известна сума пари - дори много пари.  

Музикантите са похарчили най-малко 20 млн. долара от собствения си капитал за проект, който според мнозина от бизнеса е търговско самоубийство. Сега обаче той чупи бокс-офис рекорди: през първия уикенд на пазара той регистрира продажби за 1,7 млн. долара - най-добрият резултат за концертен филм в IMAX кината.

Филмът, режисиран от Нимрод Антал ("Kontroll", "Predators") съдържа и драматичен разказ с участието на Дейн Дехаан (който ще играе в следващия филм за Спайдърмен), който пътува в търсене на мистериозен пакет.

"Когато седнах и се опитах да обясня на хора от Холивуд, че искаме да направим концертен филм, в който има история с актьори, те ме гледаха, сякаш съм от друга планета", разказва барабанистът и съосновател на Metallica Улрих.

Той отказва да разкрие точно колко е струвал филмът, но в интервю миналата година заяви, че бюджетът му е 20 млн. долара. Във видеоклип на страницата на Metallica във Facebook един от мениджърите на бандата, Питър Менш, обсъжда с бандата как да спестят 2 млн. долара, за да свалят бюджета на филма до 30 млн. долара.

"Зависи какво включваш в сумата", обяснява Улрих. "Броиш ли промоциите, маркетинга, записите на живо, сцената, която ще продължим да използваме в бъдещите си турнета", допълва той.

Във всеки случай похарчената сума е най-големият единичен разход в историята на бандата и е по-голяма от общия бюджет за всички техни записи до момента, според Марк Рийтър, друг мениджър на групата.

Към 20 октомври брутните приходи от "Through the Never" възлизат на 3,4 млн. долара по данни на Box Office Mojo. Концертният филм с най-големи продажби до момента е "Never Say Never" на Джъстин Бийбър със 73 млн. долара в САЩ.

Лентата на Metallica е заснета в продължение на пет дни по хокей игрищата на Ванкувър и Едмънтън в Канада. Саундтракът "Blackened" със сигурност е най-добрият запис на концерт в 32-годишната кариера на бандата.

Още подобни любопитни новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убийствено 3DLong Live Metal!!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
До чалгарите преди 10 години
Имам въпрос - кога един чалга-певец/певица ще излезе пред 300 000 души на концерт? Кога Ще го слуша цял свят? Кога ще си купи Боинг? Аз зная отговора, а Вие?
6
1
 
4
 
! Отговори
lleo преди 10 години
До Само Лейди Га Гаlady gaga na komersialniat tip,che I po losho na *** v muzikata.za sajalenie profesionalisti zaradi parite pravjat muzika za idiotic,dokato grupi kato metallica si ostavjat vav vechnosta,edno vreme kogato bjah mlad horata koito slushaha metallica bjaha njakolko desetki hiliadi.dokato sega sa milioni, a za lady gaga ..........
5
0
 
14
 
! Отговори
Жицата преди 10 години
Само за инфо, ако някой се чуди дали да го гледа на 3д кино. Филма си заслужава всяка секунда! Тоест, то си е пълен концерт с нещо като филм паралелно, звука е убийствен, образа е смазващ! Металика звучат, все едно са родени отново. Заслужава си парите на 1000%.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MASTERRRRRRRR
3
2
 
18
 
! Отговори
LethianDream преди 10 години
Едни, които навряха Гагата там, където слънце не огрява :)
2
18
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"Ларс Улрих дава 100% от себе си на барабаните във всяка една песен." :) 100% от Ларс Улрих, си значи без барабанист отвсякъде.
1
6
 
41
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
"Бандата, продала над 110 милиона албума..."Въй.... а аз си мислих че имам всички албуми на групата...