Абсурдно е малки и големи фирми да попълват едни и същи справки!

Излишната бюрокрация пречи, категоричен е червен депутат
Обновена: 19 ное 2013 14:25 | 19 ное 2013 10:51, Екип на Bulgaria On Air
2
Абсурдно е малки и големи фирми да попълват едни и същи справки!
Снимка: Bulgaria on Air

„Няма никаква логика малка фирма с 5 или 10 работници да попълва същите справки и декларации, каквито попълва и дружество с 1000 служители“, каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от БСП Петър Кънев.

По думите му е абсурдно дребните предприемачи с до десетина души персонал да правят и програми за отпуските. „Излишната бюрокрация пречи! Жизнено важно е да облекчим именно малките и средните фирми, защото именно те представляват 95% от икономиката. Желанието ни е да направим така, че бизнесът по-малко да пише и повече да работи“, поясни Кънев.

Според него не е редно правителството да взима решенията за сливане на почивни дни около празниците за почивните дни, без да се допита до работодателите и синдикатите. Той предложи вместо да се отработват дни в съботите, съответните почивни дни да се отнемат от отпуската, както е във Франция и много други европейски страни.

„Отработването е пълна загуба на време и ресурси. Масово в дните за отработване хората си тръгват по-рано от работа и реално не се извършва никакъв труд“, посочи депутатът.

По думите му към момента предложението намира подкрепа. „Това ще бъде част от верига мерки, с които ще облекчим бизнеса в страната. Лидери сме в Европа по почивни дни - 13 дни официални държавни празници, 22 дни официално на работещ в България болнични, като добавите и средно 20 дни отпуска и съботите и неделите, се получава, че българинът 160 дни в годината почива, посочи Кънев.


Вижте още във видео файла: 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Bulgaria ON AIRПетър Кънев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
The king преди 10 години
Желанието ни е да направим така, че бизнесът по-малко да пише и повече да работи, поясни Кънев.- За целта променете нормативната уредба!
1
0
 
3
 
! Отговори
The king преди 10 години
Прав е Кънев - трябва да се улеснят малките фирми от ненужна бюрокрация!