Захапаното от питбул дете остава без ухо

Лекарите не дават шанс организмът му напълно да го приеме отново
Обновена: 12 дек 2013 14:02 | 12 дек 2013 09:04, Александър Попов
86
Захапаното от питбул дете остава без ухо
Снимка: Reuters

Детето, което бе нахапано от питбул в Луковит, може да остане без ухо. То бе оперирано в столичната болница "Царица Йоана". 

"След операцията, която му е направена, лекарите не дават шансове организмът му да приеме напълно ухото. То бе намерено след 18 часа на пътя от комшийка. Както каза доцентът, единствено Господ може да реши какво ще стане. Общото му състояние е добро", каза пред bTV бащата на пострадалото дете Филип Вълчанов.

Детето бе нахапано от питбул в центъра на Луковит, докато играело със сина собственика на кучето. По информация на бащата двамата не са провокирали с нищо животното, което добре познавали. "Нямам обяснение защо ги е нападнало. Цяло лято децата си играеха на същото място, кучето никога не е било агресивно. Те са си вървели спокойно по тротоара, когато то е прескочило оградата. Децата познават питбула, но той нападнал и нахапал детето ми по ръката, хълбока и бедрото. После го завлачил до средата на улицата и разкъсал ухото му", разказва за ужасния инцидент бащата.

Собственикът на питбула Атанас Александров и Вълчанов са приятели от дълги години, като Атанас е поел отговорност за случая, както и ангажимента да осигури финансово лечението на пострадалото дете. Срещу него е образувано и досъдебно производство. Не е ясна каква ще бъде съдбата на кучето, тъй като не могат да бъдат предприети никакви административни мерки. От кметството в Луковит могат да наложат единствено глоба на собственика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: питбулпострадало дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
11
 
! Отговори
аS преди 10 години
В един сайт четох, че двете деца са се боричкали и играели. Което значи, че може кучето да се е объркало и да е решило, че трябва да защити стопанина си... само така си го обяснявам. Много неприятна история. Дано детенцето се възстанови напълно!
34
2
 
25
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Домашен любимец , завличa до средата на улицата дете, хапe ръката му, хълбока, бедрото му, къса ухото му. Aко го бяха оставили щеше да го разкъса на парчета. И товa ви e любитец ?! Ako товa ви e любимец, виe cтe мaзoхиcти .
33
8
 
4
 
! Отговори
той преди 10 години
Статистиката гласи, че за последните 10 години има десет пъти повече ухапвания от кокер шпаньоли от колкото от питбули.
32
1
 
15
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
До Анонименевала правилно а в Англия са си решили проблема птбули бултериври ротвайлери са забранени със закона ех мамка му как пък едно нещо не копираме от тези нации вместо да чакаме да стават най страшните неща, защо сме толкова *** наред бе хора кажете вече и аз незнам дали не е по добре наистина да се затриема като нация
31
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
До dsdsaЩото никоя медия не разгласява бе селянино *** аре прочети малко книги и тогава говаори
30
2
 
25
 
! Отговори
Ли преди 10 години
Забранете ги тези породи със закон ! Това е решението , всички знаем че са опасни !
29
2
 
15
 
! Отговори
x преди 10 години
*** животни, които стават само за битки. Те не подлежат на адекватно обучение и са ВИНАГИ опасни за хората. Само собственик, който е *** колкото такова куче, или по-***, което е много вероятно, може да си вземе питбул. Куршум за кучето и ефективна присъда за собственика.
28
2
 
17
 
! Отговори
Харалампи преди 10 години
Мен са ме хапали повече дребни кучета, отколкото големи. При големите кучета много зависи от дресировката на кучето и от характера и възпитанието на стопанина му. Обаче и най-спокойното куче е дадена ситуация може да стане агресивно. Забележете питбула е бил с детето на стопанина и с пострадалото момче. Много е възможно в играта между децата заряди някой жест, питбула да е решил да защити малкия си стопанин. А отприщи ли се агресията при питбулите, става страшно. Всички са губещи. Жалко.
27
1
 
5
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
До teoАМА ПЕСА Е ДОМАШЕН АЗ ИМАМ КУЧЕ НО ИСКАМ ТАКИВА ДА ГИ ЗАСТРЕЛЯ
26
1
 
19
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Абе на песа да му теглят куршума , какви административни мерки , обезобразил е дете , спира да бъде домашен любимец , куршума в главата и пак казвам едно наум специялно с тези кучета , изключително *** и свирепи.
25
5
 
30
 
! Отговори
teo преди 10 години
КЪДЕ СЕ СКРИХА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА КУЧЕТА, ЗАЩО СЕГА НЕ ИЗЛЯЗАТ И ДА СИ КАЖАТ,ЧЕ СА ИСТИНСКИ ЗАЩИТНИЦИ НА УБИЙЦИТЕ КУЧЕТА?? ТЕЗИ НАГЛИ КОРУМПИРАНИ ЗАЩИТНИЦИ СЕГА СЕ КРИЯТ В МИША ДУПКА И НЕ СМЕЯТ ДА СИ ПРИЗНАЯТ КОЙ И КОЛКО ИМ ПЛАЩА ЗА ЗАЩИТА НА ТЕЗИ УБИЙЦИ-КУЧЕТА!!?? МАЙ ТЕЗИ ЗАЩИТНИЦИ СА ИСТИНСКИТЕ УБИЙЦИ??!!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Кучето да се умъртви,а стопанина да се глоби.Защото няма още затвори за агресивни кучета."Стопанина да се умъртви, а кучето да се скопи и да му се извадят зъбите.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999Отрязвате ухото на стопанина-око за око ,зъб за зъб и затвор.Ако аз съм баща на детето,ще го смажа,и майка му да не го познае.
22
1
 
38
 
! Отговори
999 преди 10 години
Кучето да се умъртви,а стопанина да се глоби.Защото няма още затвори за агресивни кучета.
21
2
 
21
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До ЗайоЕ много си ***.Знаеш ли в колко държави са забранени за отглеждане? *** и злобни кучета-нас поне ни е създала природата-тях не.
20
1
 
12
 
! Отговори
stef4i преди 10 години
До ЗайоЕ много си ***.Знаеш ли в колко държави са забранени за отглеждане? *** и злобни кучета-нас поне ни е създала природата-тях не.
19
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Зайо, не прочетер ли статията бе главоч, кучето било спокойно и заведнъж нападнало без причина, това е агресивна порода, аман от кучкари, неразбиращи от кучета
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** с калашника. Мда!
17
35
 
5
 
! Отговори
Зайо преди 10 години
До Чантаджия:Какво значи "агресивна порода" бе отворко?!Та то хората са агресивна порода. Дай да забраним и агресивните коли? Къде се намираш и в кой век живееш- заминавай за Северна Корея.
16
6
 
24
 
! Отговори
Зайо преди 10 години
Кучето трябва да се приспи, тъй като е с агресивно поведение. Собственика му трябва да лежи в затвора. Като е агресивно кучето, трябва да се разхожда с наморник и каишка. Не може да се хвърля вината върху животното, като собственика му е главния виновник и следва да си понесе отговорността за това.