Стана ясен съставът на делегацията ни за Сочи

Изпращаме 16 състезатели да се борят за златото на Зимната олимпиада
20 яну 2014 16:53,
1
Стана ясен съставът на делегацията ни за Сочи

Българският олимпийски комитет гласува и обяви състава на родната делегация, която ще пътува за Зимните олимпийски игри в Сочи през февруари. Целият състав на делегацията наброява 37 души, от които 16 са спортистите, които ще представят страната ни.

Най-много състезатели - 6, имаме в биатлона, по 4-ма в алпийските ски и ски бягането, и по 1 в сноуборда и ски скока. Без представители оставаме в шортрека и фигурното пързаляне - традиционно силни за България дисциплини.

Председателят на БОК Стефка Костадинова изрази надеждата си за силно и достойно представяне на нашите спортисти и подчерта, че самото участие на подобен форум е повод за гордост. Тя призова да не се създава излишно напрежение около олимпийците с прекомерни очаквания.

Все още не е ясно кой ще носи националното знаме на церемонията по откриването тъй като знаменоската от 2010 г. Александра Жекова е отклонила поканата.

"Тя каза, че за нея това е голяма чест, но понеже сега е третата ѝ Олимпиада и иска да е максималко концентрирана, ме помоли да не бъде тя", каза Стефка Костадинова.

"Второто предложение ще е за Владимир Зографски или Красимир Анев, но все още не сме готови да кажем кой ще бъде със сигурност", добави председателят на БОК.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А имаше времена когато и медали печелехме на олимпиади...

Спонсорирани публикации