Цените на ВиК услугите може да се променят

ДКЕВР прави анализ на операторите
Обновена: 30 яну 2014 14:03 | 30 яну 2014 13:09, Веселина Йорданова
12
Цените на ВиК услугите може да се променят
Снимка: архив, Ройтерс

Председателят на ДКЕВР Боян Боев заяви, че са възможни промени в цените на ВиК услугите.

Регулаторът е започнал анализ на всички оператори, който се очаква да е готов след около две седмици.

До началото на март всички ВиК дружества са длъжни да представят бизнес програмите си за тази и следващата година, тъй като регулаторният период за сектора е удължен до 2015 г.

"На база анализа на ДКЕВР и бизнес програмите на дружествата е възможно да има и промени в цените на ВиК услугите, но какви ще са те, е рано да се каже", уточни Боев.

ВиК дружествата също ще имат промени в Общите си условия, така както това се очаква да стане при топлофикациите.

ДКЕВР е решена да промени Общите условия на "Топлофикация София", въпреки че дружеството е оттеглило предложението си с мотив, че се очакват промени в Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяване.

Боев коментира, че законовите промени ще отнемат повече време и „няма как ние да стоим и да тупкаме топката“.

Въведената такса от 20% върху ВЕИ ще се събира на тримесечие и първите приходи се очакват в началото на април.
Работна група от експерти на Министерството на финансите и ДКЕВР разработва методика, по която да става събирането на тези средства.

До дни предстои да бъде взето решение за начина на връщане на сумите, събрани от ВЕИ производителите по
силата на отменената от ВАС временна цена за достъп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ДКЕВРБоян Боев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Ловеч преди 10 години
В гр.Ловеч вече 5 години цената на водата е 2.80 лв на кубик и гражданите си траят и плащат като попове. Интересно сега колко ще я вдигнат? Дали 3.60 или направо 5.40 ?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щяло да има "промени" във ВиК. Защо не си кажат направо: увеличение на цените. Откога чакаме, много се забавиха.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В София, в комплекс Макси, плащам 109 лева вода на месец! След многократни разговори с ВиК и куп други инстанции, ОЧЕВИДНО става ясна корупция и шменти капели, дори на служителите в дружеството, които се гледаха с изненадано-уплашен поглед и мълчаха, защото за таква сметка на месец аз трябва да имам басейн с олимпийски размери! Също така се оказа че 30 абоната сме на 1 партида....не може да му се хване края. Попитах кой се е подписал на това от дружеството - гробно мълчание.....
9
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 10 години
До КратунБедата е, че приблизително 20% от загубите на вода са търговски.Предложете как да се справим с кражбите на вода за басейни и поливане на тревата и зеленчука?
8
3
 
3
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Крайно време е да се промени начина на формиране и начина на събиране на вземанията. Не може да минат през 2-3 месеца да влязат в няколко апартамента, след което разликата от общия водомер и отчетените да се пише като обща и то пак на същите и когато влязат в апартаментите които не са отчели да им пишат кубиците които вече са платени като обща вода. така една и съща вода се плаща два пъти. Трябва да може да им плащаме само отчетеното по общия и вътрешно да си оправим сметките.
7
0
 
2
 
! Отговори
xyz преди 10 години
Osven , che piem mineralna voda , shte tryabva i da se kapem s takava i vsichko ostanalo - t.e. da kupuvame takava /toku shto si kupih otnovo 10l. za piene , che beshe spryala poradi "poredna avariya" v centralen rajon vav Varna, a i mnogo kotlen kamak , ta mnogo preparati , filtri i zanimavki se kupuvat za da predpazim i el. uredite... Ne razbiram pri tova polojenie kakva e funkciyata na idvashtata do domovete ni voda - poveche vreda ot polza ! Molya za pomosht upravata , vednaga !!!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има един термин "Социално допустима цена" по европрограмите да вземе ДКЕВР да си го прилага, ама не само за *** щото те изобщо не плащат!!!!
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До bolkaА познай какво плащаш на водомера десет минути след като са пуснали водата???? Въздух колега, въздух плащаш на ВиК оператор, освен това тиня и всякви други ***!!!!!
4
2
 
15
 
! Отговори
bolka преди 10 години
От 2 часа отново спряха водата!Докога - не се знае."ВиК" ще ми плати ли неустойки за това, че често спира водата?Да не говоря, че при пускането й водомерът ми отчита макар и малка консумация. При четири спирания това прави 1 кубик, който трябва да платя като наказание за това, че нямам вода?Вместо да е обратното - на мен да ми платят за причиненото неудобство.
3
0
 
5
 
! Отговори
акълмайстор преди 10 години
В и К или Водка и Кола - Миков ти си на ход!
2
1
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 10 години
Докато продължават да ми калкулират водата, която изтича от пробитите тръби, щената само ще расте, а дружествата няма да си мърдат пръста да подменят поетапно водопроводната мрежа. Необходим е икономически механизъм, които да мотивира дружествата да си намаляват технологичните загуби. Не може в един град като Шумен да се губи 90% от доставената вода и тава да не прави впечатление на никого.
1
2
 
14
 
! Отговори
Абонат преди 10 години
ДКЕВР да подготви една програма/стратегия заедно с доставчиците на ВиК услуги/и на ел. и топлоенергия тоже!/ за постепенно намаляване на цените на съответните услуги, докато стигнат до определен/неотменим/ процент от СМЗаплата за региона, например! И толкова! Не бива Те да получават по няколко десетки или хиляди лева месечнои да скубят завалиите с по 500-600 лв.заплата! Ако не им харесва да отстъпят на тия ,които по умеят!

Спонсорирани публикации