Страховит вулкан на остров Ява се пробуди

Двама души са загинали, евакуирани са хората в радиус 10 км
Обновена: 14 фев 2014 14:09 | 14 фев 2014 10:46, Елка Василева
15

Снимка: БТА

В южната част на индонезийския остров Ява, който е най-гъстонаселеният в света, беше обявена тревога, след като вулканът Келуд се разбуди, предаде ИТАР-ТАСС.

Мощното пробуждане на вулкана отне живота на двама души, съобщиха властите, цитирани от Франс прес.

Снощи огнената планина изхвърли облаци от пепел и нажежени камъни, които паднаха върху околните села на километри от вулкана. Мъж и жена на около 60-годишна възраст загинаха под развалините на къщите си, чиито покриви се продъниха под тежестта на падналата пепел и лава, заяви говорителят на службата за предотвратяване на извънредни ситуации Сутопо Пурво Нугрохо.

Вулканичното изригване налага да бъдат евакуирани 200 000 местни жители, добави той.

В радиус от 10 километра от вулкана, който се намира на около 90 километра от град Сурабая - втория по големина в Индонезия, живеят 350 000 души. По-рано бе съобщено, че на всички тях е наредено да се евакуират незабавно на безопасни места.

Три международни летища на остров Ява са затворени, посочи пред местна телевизия служител от транспортното министерство. Вулканична пепел покри Боробудур – най-големия будистки храмов комплекс в света, разположен на 200 километра от Келуд, и властите престанаха да допускат там туристи, посочва АФП.

Келуд е висок 1731 метра и влиза в списъка на най-активните вулкани на индонезийския архипелаг, съставен от 18 000 острова. От 1311 г. вулканът е изригвал 29 пъти и е причинил смъртта на хиляди души.

В Индонезия има 500 вулкана, от които над 130 са действащи. Сега 19 от най-активните вулкани са се активизирали.

За 400 години наблюдения 76 вулкана в Индонезия са изригнали общо над 1200 пъти и са отнели живота на 150 000 души, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
шомпул преди 10 години
До 8Пич, ти само 14 февруари ли чакаш, че да изригнеш между краката на твойта мадама? Ако е така, кажи й че има куражлии, които вършат тая работа и през другите дни от месеца и годината. Ако има нужди, може да ни потърси. А потърси ли ни, ще ни и намери ;)
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Говедааааа, ***! Някой може ли да ме просветли как т. нар. кемтрайлс влияят върху разломите в земната ***. Промитите мозъци няма да се свършат
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Онзи еврейско-масонски елит който си мислеше ,че е сграбчил целия свят в ръцете си и,че нищо не може им попречи на пъклените планове си направи грешни сметките ,може да си купиш политиците,може да си купиш медии ,които да манипулират хората по света ,може да си имаш огромна армия и полиция която да газиш неудобните ,но Господ не можеш го пребори,а Господ си знае работата ,края на цион дойде ,помнете ми думата в следващите 2-3 години ще сме свидетели на колосални планетарни промени за добро
7
0
 
1
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
До 6 логни се де :)
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Играта свърши! Експериментите с влиянието върху климата ,чрез климатични оръжия Хаарп и Кемтрейлърс,насилието на над природата , глупавата самонадеяност на продажните правителства и на някои (учени),абсолютното безотговорно отношение на могъщите транс-национални корпорации,финансирани от безскрупулни еврейски банкери и мълчанието на агнетата (гоите)доведоха до логичното Началото на края!
5
0
 
17
 
! Отговори
алчен преди 10 години
днес.бг, тва със зареждането на страницата на всяка снимка е голяма простотия. Разбирам, че искате повече импресии ама се изкьоравих докато чакам наново да ми зарежда всеки път.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джавистите да му мислят
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По целия свят природни катаклизми ,земетресения,наводнения урагани,изригват един след друг вулкани ,климата тотално се промени и всичко това откакто повсеместно започнаха да използват самолети с които ръсят бариев и алуминиев оксид,аерозоли и азот (кемтрайл) с което уж се( борели) срещу глобалното затопляне .Забравихме какво е онова синьо небе с пухкавите облаци познато от детството ни,в месеца ако 1-2 дена отпуснат да не пръскат ,че да видим слънце пак добре .
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пожарникарят Бибитко да го изгаси!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Язък, а ние толкова се стараем с въглеродните данъци!