Задържаха мъж за над 100 телефонни измами

Мъжът взел над 100 хил. лева за 3 месеца
Обновена: 27 мар 2014 14:13 | 27 мар 2014 11:12,
14
Задържаха мъж за над 100 телефонни измами
Снимка: Getty images/guliver photos

Задържаха 51-годишен мъж, участвал в повече от 100 телефонни измами за над 100 000 лева, съобщиха от полицията.

Мъжът е арестуван на 24 март в Сливен, докато получавал пари от жена, която се опитал да измами. Тя сигнализирала в полицията, че непознат й се обадил на домашния телефон, като се представил за полицай и поискал подкуп за "задържания" й син.

При разследването се установило, че мъжът е участвал в над 100 телефонни измами в цялата страна, като взетите суми от измамени надхвърлят 100 000 лева. Установени са случаи в Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора, Хасково и др.

Задържаният е извършвал измамите в продължение на три месеца, в съучастие с други, като предимно се представял за служител на Здравната каса, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума. Освен пари от измамените са били вземани златни накити, часовници и други лични ценни предмети.

При ареста измамникът предал на полицията 570 лв., получени от телефонна измама в Айтос, която извършил същия ден преди задържането му.  Той е криминално проявен - извършвал е кражби, съобщават от полицията в Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравявам полицията за това, че са спипали този ***.Мисля, че е редно да покажат и негова снимка, а също и да го покажат по телевизията в най-гледаното време. Защото, ако го пуснат, макар и под гаранция, той пак ще тръгне да мошеничества. Страшно ти става, само като го помислиш - над 100 000 лева, злато и други ценни вещи!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тоя ако беше в сащ щеше да има 100 измами по 10 год - 1000 години затвор, т. е. никога повече на свобода, е, това не е ли справедливо?
9
1
 
5
 
! Отговори
Алармирах полицията преди 10 години
само веднъж при подобен случай, когато за първи път някой звънна у нас по телефона и каза, че ми носи колет от чужбина, ама трябвало да дам 500 лв на приносителя. Имах желанието да съдействам за залавянето на наглеца. От полицията ми казаха да дам писмена жалба.Аз с целия си акъл и това направих, като залъгвах мошеника по телефона,че събирам парите.Занесох жалбата.Просто я приеха,казаха ми,че имало и други като мен,готови да съдействат,но че нямало смисъл,измамниците не се хващали по този начин.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди 4 месеца някакъв се опита да ми пробутя номера с пострадал роднин, обадих се в полицията, а от там ме отсвириха много яко. Щом не съм му дал пари значи нямало престъпление.
7
4
 
4
 
! Отговори
DDT преди 10 години
Пуснете го бре... На балъците трябва да им се взимат парите...Те ни ги харчат. А човекът сигурно ги дъни по кръчми и к...ви т.е. в нашата развита икономика...
6
1
 
25
 
! Отговори
Е - Ник преди 10 години
Ау! Къде е сега Хелзинският Мангалолюбски комитет? Бързо да му защити нарушените права!
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъж или... ***??!!Да се линчува!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДОСЕГА ПОДСЛУШАХТЕ 99 РАЗГОВОРА,КАТО РОЗОВ ТЕЛЕФОН И ЧАК НА 100-Я ГО ХВАНАХТЕ,ЧЕ СТАНА БЕЗИНТЕРЕСЕН,ЕГАТИ И ПРАВОСЪДИЕТО И ПОЛИЦИЯТА...
3
1
 
16
 
! Отговори
Глист преди 10 години
И кво сега, ще го пуснат да си ходи по живо по здраво
2
2
 
26
 
! Отговори
ПроКУРор преди 10 години
Хайде сега 500лв. гаранция и го пуснете поживо-поздраво. Няма никаква опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. И защо на гнусния *** не сте му написали името, м? Ако беше някой българин, плеснал два шамара на съседа и ЕГН-то и адреса щяхте да публикувате.
1
1
 
28
 
! Отговори
АМАН преди 10 години
не го съдете... дайте го на измамените...

Спонсорирани публикации