Мотоциклетист загина на пътя София-Варна

Мъжът е блъснат от лек автомобил в района на село Български извор
Обновена: 14 апр 2014 14:04 | 14 апр 2014 12:05, Красимир Ангелов
44
Мотоциклетист загина на пътя София-Варна
Снимка: Булфото, архив

Мотоциклетист загина на място след удар с лек автомобил, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал на пътя София - Варна, в землището на село Български извор.

Неправоспособен 21-годишен водач от село Галата управлявал мотоциклет без регистрационен номер, когато лек автомобил "Пежо" напуснал лентата си за движение, навлязъл в неговото платно и го ударил.

В следствие на сблъсъка мотоциклетистът загинал на място.

Шофьорът на лекия автомобил - 43 годишен мъж от Тетевен, бил с 0,36 промила алкохол в кръвта. Задържан е за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Шофьорът на лекия автомобил - 43 годишен мъж от Тетевен, бил с 0,36 промила алкохол в кръвта. "В Закона за движение по пътищата санкциите са за над 0,5 промила, т.е. според закона водача на леката кола не е бил пиян.
14
1
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 10 години
Бог да прости момчето, отишъл си от нищото!Докато незапочнат по селата да правят по 100 проверки на ден за алкохол, така ще е. Те на село незнаят какво е това полицай, и едва ли има можеш да срещнеш местен, който да е трезвен зад волана. Затвор, или по-добре трдова терапия за всеки който почерпен сяда зад волана. Не искам затвор че тогава всички ще му плащаме издръжката. Трудов затвор на самоиздръжка, това е спасението.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" В следствие на сблъсъка мотоциклетистът загинал на място. "А с каква скорост е карал?! Това е много важно, за да се определи дали шофьора на леката кола има вина в този случай.
12
4
 
8
 
! Отговори
Дени преди 10 години
До 8: Няма такова нещо като 'малко пил' и 'една бира'. Не може да си позволиш да караш пил, независимо колко 'носиш' на алкохол и колко опит си мислиш, че имаш зад волана. Ами ако всеки тръгне да си сръбва по едно? Шофирането трябва да носи удоволствие за всички на пътя, не само за тия дето си вярват, че са богоизбраните.
11
2
 
8
 
! Отговори
tig преди 10 години
До АнонименАко погледнеш снимката - това е било скутер. Може и да не е от тази катастрофа снимката, но не бързай с предразсъдъците.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да променят закона за движение по пътищата и да не се счита отнемане на предимство, в случая навлизане в другото платно, когато насрещно движещото се МПС се е движело с скорост значително над максимално разрешената за този участък, примерно с над 20 км/час над тази скорост. Защо да правим хората виновни за това, че мотоциклетистите карат с "200" км/час и са парктически невидими или най-малкото непредвидими за нормалните шофьори?
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо за скоростта, с която се е движил мотоциклетиста няма ли да напишат? Примерно с 180 км/час или поне с 150 км/час. При 180 км/час за 1 секунда 50 метра, за две секунди - 100 метра. Водачът на лекия автомобил няма никакъв шанс да предвиди, че мотоциклетиста, който е някъде в далечината се движи с огромна скорост и ще бъде след 4-5 секунди при него. Резултатът се вижда какъв е. Възможно е резбира се и шофьора на леката кола да е виновен, но вероятността за това е под 5%.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
0,36 не е пияно състояние със сигурност. Човекът просто е пил една бира и 40минути след това е тръгнал. Не че не е виновен за катастрофата, но чак пък да е пияна *** - не съм съгласен.
7
3
 
25
 
! Отговори
Мимоза преди 10 години
Единият водач неправоспособен, а другият пил!!! Е, какъв да е резултата след това? За съжаление логичен...язък за младите хора, дето гинат по пътищата всеки ден в тази разградена отвсякъде държава! Няма правила, няма възпитание, няма респект от Закона! Тъжно, много тъжно...
6
5
 
22
 
! Отговори
Пак гражданин преди 10 години
До ГражданинКойто гроб копае други му сам влиза в него. Похвално,че имаш дете дано не му дадеш твоето възпитание. Не всички мотористи са селяните и комплексари с които си свикнал да ги характеризираш. Незнам как може да пожелаваш по един по два на ден. Жив и здрав да си и по-леко с тая злоба и агресия само болести ще си донесеш. *** *** и комплексари винаги ще има. Айде весел ден
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГражданинПсихопат си ей, комплексарчетата с колите не вдигат ли шум?Детето ти може би се буди вечер защото живее в мръсната среда на хиляди скъпи дхипове в града.Ако ни ти харесва на г*за на София, вземи къща в околните села да ти расте дете здрави и спокойно, който те държи да живееш при мутрите??
4
27
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Поредната добра новина!!! Един по един ги чисти природата тези ***, дето ми минават вечер по бул. България с моторчетата си с 160 - 200 км/ч и нарачно форсират до блоковете. По три пъти на вечер ми се буди детето с рев. Хайде, всеки ден по един по два!
3
15
 
15
 
! Отговори
бачи кико преди 10 години
Абе, вие не четете ли бе?!?!? Автомобилът навлязъл в лентата на моториста!!! Какво значение има с книжка или без???? Ако ще и 10 категории да имаше моториста, то файда никаква! А на всичко отгоре и пияно к0=елето нещастно селско!!! За такива убийци само доживотен затвор!
2
3
 
25
 
! Отговори
Чочо преди 10 години
В България повечето шофьори са неправоспособни! Повечето катастрофи с жертви все е замесен неправоспособен, ами тия катаджии за к*ура ли ме държат, с извинение разбира се, че не си вършат работата! Аз ли да отида да им напиша акт и да им конфискувам превозните средства??? Вчера 18 годишно момиче загина в нелеп инцидент, днес 21 годишен млад мъж... кой остана в тая държава, пенсионерите, щото нямат пари за пътуване ...
1
26
 
9
 
! Отговори
Гоше преди 10 години
Намаляват ***!