Полицията в Перник глобила 194 шофьори през почивните дни

Установени са и 14 водачи, седнали пили зад волана
Обновена: 7 май 2014 14:02 | 7 май 2014 13:04, Красимир Ангелов
4
Полицията в Перник глобила 194 шофьори през почивните дни
Снимка: Булфото, архив

194-ма шофьори на моторни превозни средства са санкционирани в Пернишка област за различни нарушения през почивните дни, съобщи за БТА регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Проверени са 259 автомобили и са съставени 77 акта за административни нарушения и 117 фиша. Най-често санкции при актовете са налагани заради превишена и несъобразена скорост и шофиране след употреба на алкохол, а при фишовете за непоставени обезопасителни колани и невключени светлини на автомобилите.

През шестдневния период контролните органи са установили 9 водачи, управляващи автомобили с концентрация на алкохол в кръвта под 1,2 промила, и 5 с над 1,2 промила, за които са започнати бързи производства.

Петимата водачи с над 1,2 промила са били задържани за 24 ч. с полицейска заповед и наказателните им производства ще бъдат внесени в прокуратурата в срок от 7 дни.

Станали са 9 леки произшествия през периода. Засиленият контрол продължава и през делничните дни, предупреждава още ОД на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Bellerephon преди 10 години
До АнонименЕвала и аз така мисля. Тези от северозападния и югоизточния край са най-големите селяци. Нападат перничани, но истината е че те са адски пичове и с тях се общува нормално. Тези от изброени от мен горе краища, не можеш да им разбереш какво говорят. Да не споменавам че са дървени философи и без никаква обща култура. Колкото до Перник (града) - самия факт че все повече софиянци си купуват жилища там, означава, че не е толкова зле, дори си мисля че е един от добрите градове за живеене.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
значи плюете Перник ,хвалите Враца .чекай, чекай малко ,що пък един читав не познавам от Враца и един *** от Перник ,а ?най-читавите ми колеги (и в колежа и в работата )от Перник ,най-големите *** които познавам - от Враца !!!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
единственото хубаво нещо в перник е че няма джамия